Evo da vam se javim nakon mjesec dana rada skimmera s informacijama i slikama koje bi mozda zanimale ostale.
Evo najprije slike koje sam odmah slikao prilikom sastavljanja i prije stavljanja u sump:

Sada vidite kako smjesno stari aquamedic izgleda u odnosu na ovo:

Od ostalih stvari nemam rijeci. Skimmer stvarno cupa i cisti. Jedna stvar me je bila malo zbunjivala u pocetku. Skimmeru je znaci max nivo vode 22cm, i meni je taman 21-22cm bilo. Pri toj visini vode pumpa se malo teze pokrece. Valjda radi nivoa vode, pritiska na pumpu i sl, al generalno zavrti se na sekund pa stane, pa tako par puta i onda se napokon starta. SPustio taj nivo vode za 4 cm na 18cm sve skupa, starta se uredno svaki put. Cisto da ako neko ima ovaj problem neka zna do cega je.
Isto tako nemojte se iznenaditi na nivo vode u skimmeru pri dodavanju RO ili dodavanju novog mora (ja uzimam svjeze nase jadransko more). Znaci kada to dodate ocekujte da ce razina u skimmeru pasti za 4-5cm. i kroz jedno sat vremena ce doci na svoju razinu. Pretpostavljam kada dodajem more u sump, da ono je samo po sebi precisto, tako da skimmer nema sto cistiti, pa padne razina. Samo nemojte ko ja jednom, nalio more, i dok sam ocistio sve pocistio oko njega i sumpa vidim nakon 10min jos uvijek razina nisko, pa idem ja to dignuti. Dignem da mi opet razina bude na vratu skimmera, nakon uru vremena overskim

Znaci kada ga jednom namjestite, ne ga vise dirati, on ce mozda sam malo pasti pri doljevanju mora, ali najbolje ga je ostaviti na miru, i nakon uru vrimena ce se vratiti na svoju razinu.
Evo sada jedna slika upravo uzeta da vidite kako to izgleda kada cisti:

Hvala svima vama koji ste mi sugerirali da idem na ovaj model skimmera, a i CMA teamu na rekordnoj realizaciji dobavljivosti samog skimmera.
Pozz!