Srpanj 15, 2025, 13:08:35 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Previse co2?  (Posjeta: 1572 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline bakterije

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 32
Previse co2?
« u: Veljača 26, 2011, 12:40:04 poslijepodne »
Imao sam 5 rasbora, mislim da su ove http://static.howstuffworks.com/gif/harlequin_rasbora-25.jpg i danas ujutro sam pronasao 4 mrtve i maloprije 1 od te dvije sto su prezivjele je pala na dno, micala samo jednu peraju i pocrnio joj je dio tijela, od glave do repa kao traka crna, dok kod ove sto pliva to ne vidim. Kupio sam ih prije nekih tjedan dana i sve je bilo okej do danas, redovito su jele, izmet nisam vidio kakve je boje. Imam filter unutarnji Dophin KF-150, 170l/h, akvarij je 12l, sa podlogom i tim sto nije napunjen do kraja ima 10l vode. Osram deluxestar 8W svjetli. jucer sam promjenio 30-ak% vode i usisao dio dna.Temperatura je 21-22, znam da rasbore trebaju topliju vodu, ali prodavac mi je rekao da im bude dosta. Sinoc sam napravio diy smjesu co2 i pustio je preko tog dophin, zanima me je li co2 uzrokovao taj pomor ili nesta drugo.

Offline Sonny

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 41
  • "Life is too short to drink bad wines"
Odg: Previse co2?
« Odgovori #1 u: Veljača 26, 2011, 12:50:14 poslijepodne »
Pa jel imaš bubble counter gdje bi mogao vidjeti broj mjehurića u sekundi?

Offline bakterije

• Punopravni član
« Odgovori #2 u: Veljača 26, 2011, 13:03:37 poslijepodne »
Imam, boca izmedu smjese i akvarija, 1 mjehuric po sekundi, zaboravio sam napisati

Offline Sonny

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 41
  • "Life is too short to drink bad wines"
« Odgovori #3 u: Veljača 26, 2011, 14:00:26 poslijepodne »
Imam, boca izmedu smjese i akvarija, 1 mjehuric po sekundi, zaboravio sam napisati
Nek se netko od iskusnijih priključi jer stvarno ne znam zašto ta crta po ribama, a mislim da je i previše Co2 na tu litražu  -? Kad bi bar imao ili od nekog posudio drop checker znao bi dal je zbog co2 ili ne

Offline Tiii

• Trade Count: (+13)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 37
  • Shrimp noob
« Odgovori #4 u: Veljača 26, 2011, 14:34:06 poslijepodne »
Vjerujem da je,jedan mjehuric u sekundi je previse za 10 litara vode
Naravno ovisi i o tome koliko je zasađen
Tebi treba mozda mjehuric u 3-4 sekunde,ako imas malo vise bilja
Tako da je vjerujem to to,jer kad su ribe bolesne ne krepaju bas u tako kratkom roku
Ali kad se napravi neki teski zaj.b,onda to bude ovako kao kod tebe

Offline bakterije

• Punopravni član
« Odgovori #5 u: Veljača 27, 2011, 11:40:18 prijepodne »
Tako da je vjerujem to to,jer kad su ribe bolesne ne krepaju bas u tako kratkom roku
ma i mislio sam co2. Mislio sam testirati koji dan, ali sam morao pustiti poslijepodne co2 pa vjerojatno kroz dan im nista nije bilo, ali po noci bome je, ostah bez svih ribica, zbog gluposti :/, ide na ciscenje staklo, biljke van i ja  mirno spavam iako ce mi biti zao. Za pravopis me nemojte dozivljavati, burna noc sinoc :D

Offline bakterije

• Punopravni član
« Odgovori #6 u: Veljača 27, 2011, 12:18:06 poslijepodne »
ma i mislio sam co2. Mislio sam testirati koji dan, ali sam morao pustiti poslijepodne co2 pa vjerojatno kroz dan im nista nije bilo, ali po noci bome je, ostah bez svih ribica, zbog gluposti :/, ide na ciscenje staklo, biljke van i ja  mirno spavam iako ce mi biti zao. Za pravopis me nemojte dozivljavati, burna noc sinoc :D
odkada nema proslih stanovnika osim jedne rasbore koja je preosta, kozice plivaju vise nego rike, non stop pice po akvariju. Vidjet cu jos dan dva sta ce biti pa ako ne skupim novce za jos koju razboru da ova ne bude sama, rastumbat cu akvarij i cini mi se da ce biti buduci smjestaj zoharima

EDIT: moze li mi netko reci isplati li mi se drzati jednu rasboru dok ne kupim ostale, ali problem je sto neznam kada ce to biti, ribe su mi super, ali nemam novaca da uzmem neko jato, i ne zelim da ova bude sama, i da gasim co2 ili da ga ostavim, izbacio sam dok netko odg ali nitko mi nije konkretno odg. nemojte zamjeriti na puno postova
« Zadnja izmjena: Veljača 27, 2011, 15:27:14 poslijepodne od bakterije »

Offline 985plavi

• Moderator
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 55
    • Facebook profil
« Odgovori #7 u: Veljača 28, 2011, 12:33:59 poslijepodne »
Tiii ti je dao savjet za CO2 a akvarij od 10 litara je premali za ribe to je idealna litraža za jednu ribu borca sa biljkama pa ti predlažem da razboru pokloniš i nabaviš si ribu borca.

Offline enigma1986

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 39
« Odgovori #8 u: Veljača 28, 2011, 13:13:13 poslijepodne »
ma i mislio sam co2. Mislio sam testirati koji dan, ali sam morao pustiti poslijepodne co2 pa vjerojatno kroz dan im nista nije bilo, ali po noci bome je, ostah bez svih ribica, zbog gluposti :/, ide na ciscenje staklo, biljke van i ja  mirno spavam iako ce mi biti zao. Za pravopis me nemojte dozivljavati, burna noc sinoc :D
jedan mjehuric nije mozda previse ovisi dal se rasprsuje preko difuzora il kako drugo znaci o topljivosti,nekad je jedan previse a  ko je metoda otapanja losa nisu ni 3 previse :)
« Zadnja izmjena: Veljača 28, 2011, 13:16:36 poslijepodne od enigma1986 »

Offline enigma1986

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 39
« Odgovori #9 u: Veljača 28, 2011, 13:14:43 poslijepodne »
Tiii ti je dao savjet za CO2 a akvarij od 10 litara je premali za ribe to je idealna litraža za jednu ribu borca sa biljkama pa ti predlažem da razboru pokloniš i nabaviš si ribu borca.

Offline DeX_13

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 50
« Odgovori #10 u: Veljača 28, 2011, 13:45:01 poslijepodne »
Imao sam 5 rasbora, mislim da su ove http://static.howstuffworks.com/gif/harlequin_rasbora-25.jpg i danas ujutro sam pronasao 4 mrtve i maloprije 1 od te dvije sto su prezivjele je pala na dno, micala samo jednu peraju i pocrnio joj je dio tijela, od glave do repa kao traka crna, dok kod ove sto pliva to ne vidim. Kupio sam ih prije nekih tjedan dana i sve je bilo okej do danas, redovito su jele, izmet nisam vidio kakve je boje. Imam filter unutarnji Dophin KF-150, 170l/h, akvarij je 12l, sa podlogom i tim sto nije napunjen do kraja ima 10l vode. Osram deluxestar 8W svjetli. jucer sam promjenio 30-ak% vode i usisao dio dna.Temperatura je 21-22, znam da rasbore trebaju topliju vodu, ali prodavac mi je rekao da im bude dosta. Sinoc sam napravio diy smjesu co2 i pustio je preko tog dophin, zanima me je li co2 uzrokovao taj pomor ili nesta drugo.

1mj u sec na 12l je extremno puno.

1mj po 4-5sec bi bilo ok, ipak,

kupit drop checker i kontrolirati boju.  :up: