AKVARIJ:
- dimenzije = 100x50x40v, 200lit,
- temperatura = 24-26 stupnja,
- parametri vode = iskreno neznam bas oko toga, moze pomoc

- vrijeme od pokretanja akvarija = mjesec i pol-2,
- kad su nakon pokretanja akvarija useljene prve ribice = 14 dana,
- koliko često i koliko mijenjate vode = svakih tjedan do 10 dana po 30%,
- da li prilikom izmjene vode usisavate dno akvarija = jako rijetko (nije mi bas potrebno).
FILTER:
- model filtera (unutrašnji ili vanjski) i koliki je protok (koliko litara/sat) = unutarnji, Bluwave 07 1000l/h (1100),
- način i periodi čišćenja filter materijala = svakih mjesec, ponekad i dva puta mjesecno,
- što imate od filter materijala u akvariju (spužva, aktivni ugljen, keramika, vata...) = spuzva, vata i keramika,
OSTALA OPREMA:
- panjevi i kamenje te ima li sluzi na panju ili na kamenju i podlozi = imam kamenje i nemam nikakve sluzi po kamenu i podlozi,
- grijač = 100W privremen,
- pumpa za zrak = da, 150-200l.
- CO2 sustav – kakav = Nemam.
- koju kemiju dodajete u akvarij? (Gnojiva za biljke, sredstva za pripremu vode i dr.) = ffm i rijetko koju tableticu za alge na anubiasu,
STANOVNICI:
- popis vrsta riba i broj pojedinih primjeraka = ornatusi 8 kom (5 odraslih i 3kom/4cm), greshakei 10 kom, socolofi oko 15 kom (malci oko 4-5cm) + 3 ancistrusa i 2 jabučara,
- starost ribica = između 3 mjes i godinu dana,
- ima li potencijalnih „terorista“ = ne,
- hranjenje – koliko često hranite ribe i kojom hranom (da li je prošao rok trajanja) = 2 puta na dan u jutro i navecer, Cichlid granules tetra, nova hrana nedavno kupljena, tj dobivena.
PROMJENE:
- promjene u akvariju u zadnja 2 – 3 tjedna (nove ribice, biljke, oprema) = promjena vode i ciscenje filtera i dolazak socolofi-a,
- promjena kvalitete vode (zamućenje, miris) = kao inace kad promjenim nekoliko vode, cisca nakon nekoliko sati,
- da li vam trunu (propadaju) neke biljke = ne,
SIMPTOMI:
- detaljan opis simptoma = sve u redu osim jednog malawca, ornatusa, stalno je u kutu akvarija, rijetko da pojede nesto i kad pojede izbaci iz usta, uvucen trbuh.
- promjene na koži, na perajama ili škrgama, očima = nema promjena,
- da li uzima hranu, disanje, ponašanje (da li se sakriva...) = uzima hranu rijetko, ponasa se drugacije od drugih, miran je, ne skriva se, ali djeluje kao da se zeli sakriti,
- kakav izmet imaju ribe (normalan ili končasto sluzavi ili končasto zamučeno-bijeli ili...) = normalan,
- kad su se simptomi prvi puta uočili = prije kojih tjdan do 10 dana,
- pokušaj liječenja, kojim lijekom/lijekovima = nisam stavljao lijekove,
- koliko je ribica bolesno, da li je bilo uginuća? = samo mi se jedna cini, uginuća nije bilo,
- stanje ostalih stanovnika = super, razigrani su i drze se skupa..
Nadam se da postoji kakav lijek, a vjerujem da kolicina forumasa zna dosta o ovome, bit ce mi drago ako tko ista napise i pomogne..
a za parametre vode, preporucite nesto, iskreno nisam bas upucen u to, pa bi mi pomoc dobro dosla.. nemojte zamjerit!