Lipanj 21, 2025, 08:16:25 prijepodneNajnoviji Član: hrga1977

Autor Tema: Poseta Osiječkim Diskusarima  (Posjeta: 4042 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline drlessa

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
  • Spol: Muški   Dob: 47
  • Lokacija: Novi Sad, Vojvodina, Serbia, Europe, Earth, Solar System, Milky Way....
  • F0
    • Xtreme aquaristika
Poseta Osiječkim Diskusarima
« u: Siječanj 17, 2011, 13:33:18 poslijepodne »
U Osijeku, mi, ekipa sa MojBiljniAkvarijum i sa SvetAkvaristike, imamo par dobrih prijatelja Diskusara sa kojima smo se krajem prošle godine sreli kod Šejna  u Odžacima i dogovorili da se sredinom Januara ponovo vidimo ali ovog puta u lepom  gradu Osijeku.

Jedan od njih je relativno nov u ovom Hobiju (Nikola) ali moram napomenuti da je veoma napredan u ovim vodama, dok je drugi stari lisac (Ivica) sa više nego uspešnom, od circa 25 godina, “karijerom” u ljubavi, držanju, gajenju ovih veličanstvenih kraljeva Amerike.  

Ekipa mala, ali odabrana (ne znam ko nas je birao al tako se to kaže) je 15og januara o.g. (baš na polovini meseca kako smo se predhodno i dogovorili) krenula na put ka ne tako dalekom Osijeku.

Iz Novog Sada smo nas dvojica krenuli (Srafciger i ja) u Bačkoj Palanci smo pokupili dragog nam kolegu Ramirezija a u Odžacima smo pokupili starog lisca Šejna koji nam je bio i vođa puta.

Nakon ne tako duge vožnje stigli smo u Osijek i do našeg prvog domaćina. Došli smo do Nikola gde nas je na radost svih nas dočekao Čobanac koji samo što nije bio gotov a da bi smo ubili vreme, ubili smo osveženje u vidu pića i otišli smo do Zoo vrta da bacimo pogled na akvarijume koje tamo imaju dok se čobanac ne završi…taktika…

Ekipa, s leva na desno: Ivica, Šrafciger, Šejn, Nikola, Ramirezi i naravno iza kamere moja malenkost

Čobanac u kom je bilo verovali ili ne 7,5kg mesa većina mesa je bila od divlje svinje. Ne smem da postavim fotku nakon jela, da se vidi koliko je malo ostalo…

Par slika iz Zoo vrta…

Moram da napomenem da ZOO vrt u Osijeku , deo sa akvarijumima i terarijumima, ima potencijala, ali, očito nema finansija niti ljude koji bi te akvarijume doveli u red i napravili ih da liče na ono što treba da liče.

Imaje lepe po litraži velike sladkovodne akvarijume koji su, recimo, na srednjem nivou održavanja i mogu se popraviti, malo truda, volje i finansija mogu napraviti čudo, ali, kada govorimo o akvarijumu sa morskim ribama, tu sam video samo jedan tužan prizor…par klovnova i dve ribe koje nisam identifikovao jer se ne razumem toliko u tu granu akvaristike, izgledaju jako tužno, akvarijum je jako sumoran i taman i nadam se, ikreno, da postoji mogućnost da Osiječki akvarijum te ribe nekom pokloni ili da se menja za neke sladkovodne ribe bilo bi odlično! Ili ako su u mogućnosti, da dodaju malo dekora u taj akvarijum, da dodaju još riba i za ime boga da dodaju svetla za kojim ribe vape!!!

Vratili smo se kod Nikole i “ubili” smo kazanče čobanca…ok,ok…ostalo je nešto…malo…   -?

Nikola ima dva jako lepa akvarijuma. Jedan je sa diskusima dok je jedan je u pripremi, tj. ima manjih problema sa filtracijom pa dok se to ne reši ne drži diskuse u njemu.

Sledi, par slika njegovih riba.

Nikola je “mlad” u ovom hobiu, ali ima potencijala i dobrog “učitelja”. Ima lepe ribe i lepe planove u budućnosti po pitanju bavljenja kvaristikom. U podrumu ima jednu lepu prostoriju koju će ako sve bude kako treba, do kraja ove godine zvati svojim “diskus kutkom” gde će moći da se relaksira i opusti uz svoje ribe. Po tom pitanju mu želim sve najbolje!!!

Nakon toga smo otišli do Ivice koji se, kao što sam već napomenuo bavi diskusima preko 20godina. Imao sam tu čast i zadovoljstvo da boravim u njegovoj uzgajivačnici i da od njega čujem dosta interesantnih i poučnih informacija po pitanju diskusa. Pored diskusa, Ivica ima još neke interesantne vrste, između ostalog nekoliko vrsta koridorusa, neke L-ove, prelepe Kilije koje je malo zapustio ali verujem da će u skorije vreme to sve doći na svoje i da će i ponovo “pokrenuti”.

Imao sam priliku da prisustvujem i da slikam i snimim mrest diskusa, nisam mogao da verujem kako se opušteno ponašaju iako sam im “Nepoznat” iako sam im “remetio rivatnost” kao da me nije bilo, mrest je trajao, i trajao…

uvek spremna artemija…

ovaj par se mrestio, snimak ću naknadno podići na YOUTUBE pa ću ga linkovati

nove ribe iz uvoza koje su tek pre dan,dva stigle kod njega…nadamo se najbljem a to je da će da prežive id a će izrasti u lepe ribe id a će biti mrestova.

Ogromni plokostomusi strari oko 4 godine, nisamimao prilike da vidim tako velike primerke…

Jedna od dve vrste L-ova koje ima…nadam se skorom mrestu ovih riba…

Malac star nekih dva tri meseca…

I na kraju smo u povratku navratili na tren do Ramirezija u Baču palanku, da vidimo njegove Ramirezije, što je i logićno zar ne, i njegove dikuse naravno…

I to bi bilo odprilike to…

Ovim putem želim da se zahvalim domaćinima na način na koj su nas prmili i ugostili, na lepom i kvalitetnom druženju in a nesebičnoj razmeni informacija i predstavljanju diskusa na način na koji do sada nisam imapo prilike da ih upoznam id a saznam neke stvari koje do sada nisam znao.
Želim još i da se zahvalim Nikoli na knjizi koju mi je nabavio, da kažem Ivici da očekujem da izmresti više te L-ove i da spremi jaja Kilija za sledeće viđanje. Naravno hvala Šejnu, Šrafcigeru i Ramireziju na prijatnom društu i što su ovo iskustvo podelili samnom!

Nadam se i sa zadovoljstvom očekujem sledeće druženje, da li u Srbiji ili Hrvatkoj, ne bitno…bitno je da se družimo i nadam se da čemo u skorije vreme upoznati još akvarista i da ćemo se družiti i kod nas i kod Vas.

LP

DrLessa
Novi Sad
Fact:
Sexfasciatusi se sexaju i onda dobijemo male sexfasciatuse.
Multifasciatusi se ne sexaju, jer kad bi se sexali opet bi dobili male sexfasciatuse....
Multifasciatusi se multaju!!!!

Offline cicovspu

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 41
  • CiCo
Odg: Poseta Osiječkim Diskusarima
« Odgovori #1 u: Siječanj 17, 2011, 13:40:44 poslijepodne »
eto samo :klap: od mene...

dobar izvještaj i dobar čobanac... ne treba ništa više :D

Zaprešić / Vukovar / Križevci
Trigon190
Cayman 60

Offline Nikoleta

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 51
  • Ako poštuješ sva pravila, propuštaš svu zabavu!
« Odgovori #2 u: Siječanj 17, 2011, 13:51:34 poslijepodne »
Slike i ribe su mrak. Svaka čast na svemu.  :klap: :klap: :klap:
Novih 700 i nešto litara -http://www.akvarij.net/forum/index.php?topic=87022.msg861875#msg861875
Diskusi -  http://www.akvarij.net/forum/index.php?topic=50787.msg666154#msg666154

Offline 985plavi

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 55
    • Facebook profil
« Odgovori #3 u: Siječanj 17, 2011, 13:52:45 poslijepodne »
Hajde, vrlo lijepo da si dokumentirao svoj posjet najjačoj bazi uzgajivača diskusa u Hrvatskoj, također da je netko barem dio Ivicinih i Nikolinih riba stavio na forum.

Pozdrav, a možda i ja ove godine sa Ivicom i Nikolom navratim do vas u Vojvodinu na fiš paprikaš...  :klap:  :D

Offline Vedran

• Forum Administrator
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
  • The Deda
    • http://www.akvarij.net
« Odgovori #4 u: Siječanj 17, 2011, 14:30:13 poslijepodne »

Ivice, NEMOJ!! Što ti je ribica skrivila?!!
 ;) :D

Offline Zander

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #5 u: Siječanj 17, 2011, 14:36:51 poslijepodne »
Ivice, NEMOJ!! Što ti je ribica skrivila?!!
 ;) :D
:D

Offline drlessa

• Novi član
  • *
  • Lokacija: Novi Sad, Vojvodina, Serbia, Europe, Earth, Solar System, Milky Way....
  • F0
    • Xtreme aquaristika
« Odgovori #6 u: Siječanj 17, 2011, 14:48:03 poslijepodne »
Hajde, vrlo lijepo da si dokumentirao svoj posjet najjačoj bazi uzgajivača diskusa u Hrvatskoj, također da je netko barem dio Ivicinih i Nikolinih riba stavio na forum.

Pozdrav, a možda i ja ove godine sa Ivicom i Nikolom navratim do vas u Vojvodinu na fiš paprikaš...  :klap:  :D

Bilo bi jako, jako lepo kada bi jedna "delegacija" iliti ekipa iz Hrvatske, došla do nas.

Zagreb - Novi Sad...cirka 4 sata kolima...ništa strašno, a siguran sam da će to biti extra druženje.

Mi iz MojBiljniAkvarijum smo poznati po masovnim i internacionalnim skupovima akvarista gde se vrše raznorazne razmene, što iskustava u akvaristici, biljaka, riba i svašta nešto vezano za akvaristiku, što iskustava u klopi i ispijanju dragih nam tekućina, tipa pivo, vino, pivo...jesam spomenuo pivo?!

A što se tiče našeg dolaska do Vas...ne treba nas zvati dva puta, nadam se da je tako i kod Vas...
Fact:
Multifasciatusi se ne sexaju, jer kad bi se sexali opet bi dobili male sexfasciatuse....

Offline kikoporto

• Punopravni član
  • Spol: Muški  
  • M A L A W I
« Odgovori #7 u: Siječanj 17, 2011, 15:08:14 poslijepodne »
hm trebali ste reči prije da dolazite, pa da malo naručimo ciklida  :D :D
Virovitica - Brezovica

Offline Vedran

• Forum Administrator
  • Punopravni član
  • The Deda
« Odgovori #8 u: Siječanj 17, 2011, 15:17:01 poslijepodne »
onda da vas pozovemo odmah na AkTer u 10 mjesecu u Zagreb,a  prije toga bi se i mi mogli malo organizirat pa do NS-a zaputit :)

Offline Srafciger

• Novi član
  • *
  • Spol: Muški   Dob: 45
    • MojBiljniAkvarijum
« Odgovori #9 u: Siječanj 17, 2011, 15:22:11 poslijepodne »
Biće prilika i za druženje i za ciklide :)

Ja sam imao utisak da ste negde preko sveta čim se tako retko ide, a ono ispalo blizu da bliže ne može biti. Inače, Novi Sad je od Osijeka udaljen otprilike isto kao i Osijek od Novog Sada  ;), pa vi navratite.
« Zadnja izmjena: Siječanj 17, 2011, 15:34:15 poslijepodne od Srafciger »
Ja nisam sraf, ja sam srafciger!

Offline drlessa

• Novi član
  • *
  • F0
    • Xtreme aquaristika
« Odgovori #10 u: Siječanj 17, 2011, 15:29:25 poslijepodne »
onda da vas pozovemo odmah na AkTer u 10 mjesecu u Zagreb,a  prije toga bi se i mi mogli malo organizirat pa do NS-a zaputit :)

To je u planu, a dotle...čekamo Vas kod nas makar jednom i mi makar jednom kod Vas...daleko je 10ti mesec...
Fact:

Offline Vedran

• Forum Administrator
  • Punopravni član
  • The Deda
« Odgovori #11 u: Siječanj 17, 2011, 15:40:58 poslijepodne »
vraga je daleko, kad treba AkTer organizirat, vrijeme ne da leti nego juri i još ti se ceri u facu :D :D

Offline 985plavi

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 55
    • Facebook profil
« Odgovori #12 u: Siječanj 17, 2011, 15:57:50 poslijepodne »
vraga je daleko, kad treba AkTer organizirat, vrijeme ne da leti nego juri i još ti se ceri u facu :D :D

:D :D :D Znam ja zašto se Vedran malo izvlači, naime, malo je frka ovdje kod nas u posljednje vrijeme jer još uvijek postoje optužnice koje je Srbija podigla protiv nekih naših članova za "oružanu pobunu i rušenje ustavnog poretka Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije"...,  pa ako pređemo granicu  :zagrljaj: :zagrljaj: :zagrljaj:

Offline nikola lulic

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Osijek
« Odgovori #13 u: Siječanj 17, 2011, 16:21:25 poslijepodne »
Ja nevolim puno da pricam ali volim da radim kada sam htio ici na akter fest iz Osijeka nije se moglo naci zaineresiranih da u auto idem ja i jos jedan , svaka cast na izuzecima mislim na decke iz Vukovara.
Kada je htio Iggy organizirat rostilj isto nula bodova.
Htio sam reci od prevelike organizacije glava te zaboli to se jednostavno sjedne u auto i ode.

A ovo plavi sto se tice otuznica onaj ko je napravio sranje neka za njega i odgovara mislim da ovaj forumnije mjesto da se o tome prica.

Da ovdje mozemo pricati o drugim stvarima stose tice naseg hobija , ja  koliko sam bio na druzenjima kod prijatelja iz Srbije imama samo rijeci pohvale
svagdje sam primljen , nigdje nisam čuo ni jednu ruznu rijeć, iako sambio u policiji petnestak godina, ratovao i stvarao ovu ljepu našu.

zato decki manite se politike drzite se ribica. ;)
Pozdrav iz Osijeka... :)

Offline ceh

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 50
« Odgovori #14 u: Siječanj 17, 2011, 16:34:07 poslijepodne »
preljepe ribe    :up:
svaka ćast
Please remember that the following comments are personal experiences and may or may not apply to your setup. Use them as guide to help better understand your fish,

Offline Karas

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 37
  • Udruga "FENIKS" Borovo
    • Udruga "FENIKS" Borovo
« Odgovori #15 u: Siječanj 17, 2011, 18:27:02 poslijepodne »

Stavio bi Ivica slike na forum, da nije baniran. A Nikola malo prilča kao što i sam kaže tako da nema puno osiječkih diskusa na forumu. Ja sam kod njih xy puta bio tako da sam se nagledao diskusa ali šteta za ostale ljubitelje ovih riba. Svaka čast MBA ekipi na diskus-turneji i žao mi je što nisu navratili i do mene. Garant zato jer nemam diskuse i neznam spremat čobanjac  :D  ali zato znam koristiti otvarač za pivo  zato vidimo se drugi puta  :up:
Karas Reef - morski akvarij

Offline nikola lulic

• Punopravni član
« Odgovori #16 u: Siječanj 17, 2011, 18:39:47 poslijepodne »
Ma karas znas kako ja organiziram nazovem decke oce doci oni kazu dolazimo i to je to a sto
te nisam pozvao izvinjavam se bio sam i bolestan a to je sve organizirano na brzinu.

Drugi put se vidimo .

Offline aquavu

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 54
  • 095 518 79 17
« Odgovori #17 u: Siječanj 19, 2011, 20:57:02 poslijepodne »
Jbt, kako su mi ovi akvariji i ljudi poznati. Kao da sam ih već negdje vidio

Pozdrav ekipa!

Offline nikola lulic

• Punopravni član
« Odgovori #18 u: Siječanj 19, 2011, 21:15:40 poslijepodne »
Pozdrav vidimo se malo nas je gripa uhvatila.

Offline mac31

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 51
« Odgovori #19 u: Siječanj 27, 2011, 16:20:42 poslijepodne »
pozdrav decki ..fali vam fishboy...
akvarij sa discusima odmor za oći...OSIJEK...SLAVONIJA.