Pozdrav aquatik, hajde molim te ispuni upitnik o zdravstvenom stanju riba koji se nalazi ispod moga posta a uz postavljena pitanja reci mi da li je izlazna cijev iz filtera koji imaš usmjerena prema dnu ili prema površini vode, da li imaš corydorase te da li si sa njima imao problema, da li kada mijenjaš vodu usisavaš podlogu i sa kojom ih hranom hraniš.
Izlazna cijev je usmjerena prema površini da mreška vodu, imam i cirkulacijsku pumpu. Corrydorase nemam više, imao sam ih prije ali nisam imao uspjeha s njima, isto bi uginuli, ali vjerojatno ne bi došli do hrane, samo corrydorasi ne bi smršavili već bi samo uginuli. No, apistogramme i corrydorase nisam držao zajedno. Kad mijenjam vodu usisavam podlogu ali samo lagano prolazim iznad površine, ne rujem po podlozi dok ju usisavam

U nastavku ispunjen upitnik
AKVARIJ:
- dimenzije / litraža – 120 litara (cayman 80)
- temperature - 26
- vrijeme od pokretanja akvarija – 2 godine
- period i količina mijenjanja vode – tjedno 20%
FILTER:
- tip i marka filtera – haqos expro 1200
- način i periodi čišćenja – nekoliko puta godišnje promjena akvarijske vate
- filter materijal (ima li aktivni ugljen) – akvarijska vata, filter spužva, keramika, bioballs
OSTALA OPREMA:
- panjevi i kamenje – lava kamenje, drvo ne znam koje, kupljeno u dućanu
- grijač -100W
- pumpa za zrak – cirkulacijska pumpa
- CO2 sustav – da, diy
- kemija – pps pro sistem gnojenja
STANOVNICI:
- popis vrsta riba i broj pojedinih primjeraka –razbore (9), kuli (5), par kribenzisa (2), apistogramma agassizi (2m, edan uginuo pa je ostajo 1+ 4ž)
- starost ribica – od nekoliko mjeseci do dvije godine
- ima li potencijalnih „terorista“ – kribenzisi i apistogramme se ne diraju
- hranjenje – koliko i što – SAK energy 2, nutrafin granule
PROMJENE:
- promjene u akvariju u zadnja 2 – 3 tjedna (nove ribice, biljke, oprema) - nikakve
- promjena kvalitete vode (zamućenje, miris) - nikakve
SIMPTOMI:
- detaljan opis simptoma – promjene na koži, disanje, ponašanje, jede li, promjene na perajama ili škrgama, očima... -opisano
- kad su se simptomi prvi puta uočili - opisano
- pokušaj liječenja, čime – bez liječenja
- koliko je ribica bolesno, uginuća? – ta jedna za koju sam postavio pitanje
- stanje ostalih stanovnika – nema znakova bolesti, sve se normalno ponašaju