Lipanj 24, 2025, 14:02:52 poslijepodneNajnoviji Član: hrga1977

Autor Tema: Uginuo versicolor  (Posjeta: 9028 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline KLOKI95

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 30
Odg: Uginuo versicolor
« Odgovori #25 u: Ožujak 06, 2010, 11:58:48 prijepodne »
Ne mora da se preparira..Samo stavis  na radijator da se osusi lepo i tako ostaje..Ne smrde kad uginu ni najmanje! Samo ce joj se malo abdomen zguzvati,ali ostaje tako

Offline frga

• Punopravni član
  • Spol: Muški  
« Odgovori #26 u: Ožujak 06, 2010, 12:00:47 poslijepodne »
Da nije onda bila dehidracija u pitanju? Ja sam se skoro gadno opekao kod svoje chromatopelma cyaneopubescens, jer sam ju držao bez posude za vodu, čitao sam da ju ona uopće ne koristi te da u prirodi samo skuplja jutarnju rosu, ali eto nakon nekog vremena skužil sam da nešto ne štima, počeo neko vrijeme jače špricati  i stavio široku posudu unutra vodu i od onda više nemam problema. Sad bez obzira na sve, svi pauci i škorpioni imaju posude za vodu.

Ako se ne varam Ronin (član foruma) je prije dosta vremena pisao o tome da čak viđa svoje Avicularie (neke vrste za koje se isto kaže da ne trebaju pojilicu) da se spuštaju  i piju te da on smatra da bi pojilica trebala uvijek biti u terariju (ne znam točno gdje to piše, al na forumu je). Ako sam pogriješio, sorry. -?
« Zadnja izmjena: Ožujak 06, 2010, 12:25:19 poslijepodne od frga »
"Samo dvije stvari su beskrajne, svemir i ljudska glupost, a za ono prvo nisam siguran."  Albert Einstein

Offline ivborosa

• Moderator
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 33
« Odgovori #27 u: Ožujak 06, 2010, 12:06:29 poslijepodne »
pa vjerojatno to zavisi od jedinke do jedinke, tu je i glavna poanta uspjesnosti drzanja....ja svoju avicilariju nikad nisam vidio izvan mreze koju je isplela, a imo sam ju oko godinu dana...a recino cambridgeia sam normalno vidjo kak silazi do posudice i pije...
ali iskreno prije mislim da je razlog neka bolest nego da je razlog dehidracija, jer ak je normanlo jela kak si reko sumljam da je bila zedna...jer iako nisu bas intelektualno razvijene (osim parahybane :D) mislim da bi nagonski krenule trazit neku posudu s vodom da su zedne, a jos ako im pospricas ponekad mislim da je jako mala vjerojatnost da je otisla od dehidracije
Akvaristika u srcu, teraristika u (cenzura) =) =)

Offline Andrijana

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Lokacija: Zagreb Dugave
« Odgovori #28 u: Ožujak 06, 2010, 12:17:45 poslijepodne »
Ja isto nemam posudicu sa vodom, a i tako je moja malena jaaaako rijetko na dnu terarija. Zato pazim na vlagu i malena (ili možda maleni) pije vodu sa stakla.
Čudno da tvoja nije izlazila iz mreže, ova moja je preko dana mirnija i onda je eventualno u mreži, a navečer i po noći je non stop u pokretu, ima je po cijelom terariju.

A s obzirom koliko Ivborosa hvali parahybanu, morat ću si nabaviti jednu... Svakako sam mislila proširiti obitelj, a i inače padam na dobru reklamu....

Offline frga

• Punopravni član
« Odgovori #29 u: Ožujak 06, 2010, 12:23:18 poslijepodne »
Na žalost istinu nećemo nikada uspjeti saznati (jedino ako koja od tvojih parahyabana ne progovori i sve nas prosvijetli) :D :D :D. Ja sam samo postavio jednu tezu što bi moglo biti, ne tvrdim da je točna, a sada moraš priznati da je dehidracija dosta česta pojava, dosta opet ovisi o čovjeku koji se brine o životinji.

Da ja mislim da ćemo svi morati uzimati parahyabane od ivborose da se sa sigurnošću uvijerimo kolko su super. :D
« Zadnja izmjena: Ožujak 06, 2010, 12:26:10 poslijepodne od frga »
"Samo dvije stvari su beskrajne, svemir i ljudska glupost, a za ono prvo nisam siguran."  Albert Einstein

Offline Rossi

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 37
    • Parking senzori, alarmi, daljinsko centralno!!
« Odgovori #30 u: Ožujak 06, 2010, 13:00:26 poslijepodne »
iso brisite rossijev komentar...pala bu mi prodaja (ak bum opce imal malce)

nazalost, rossi iznio si jedinu negativnost kod parahybane a to je zakopavanje dok su jos male....dakle i moja mala od svega par cm se stalno zakopavala, ali s vremenom to prestane i onda su stalno vani i stalno aktivne i jako su atraktivne... ma naj naj bolji pauk na svijetu, i jako je puno doprinio teraristici u svijetu, i zbok svoje ljepote i aktivnosti, ali i tolerancije na razno razne podrazaje pogodan je kako za pocetnike, tako i za iskusne terariste i jos bi samo zelio nadodati da parahybanu jednostavno moras imati u svojoj kolekciji

a sad da nebi ispalo da spamam temu moram napisat nesto u smrti avicularije....

hmmm, avicularije su isto super pauki, nadasve jedinstveni i divno obojeni ali jednostavno ponekad uginu bezrazlozno, i jednostavno nekad im ne pase kod vas....(sto kod parahybane nikako nije slucaj i zato je 100puta bolja)
eeee, ispravit cu misljenje ak dobijem par malaca, nema druge.... ;)
ma kakva crna septička...to se oziju pošalje da preparira X-(

;)

e sad ozi, nema te na forumu ko ni 100 eura, vec sam zaboravio na tvoje postojanje. da sam znao da ti treba rado bi ti ju poslao...
R-46

Offline Xzyle

• Punopravni član
    • www.kerri.hr
« Odgovori #31 u: Ožujak 06, 2010, 13:06:06 poslijepodne »
ivborosa malo se smiri s parahybanama,ovo nije način ni mjesto gdje ćeš tražiti svoj financijski profit...tema je uginuli versicolor,pokušaj se koncentrirat na temu bez promoviranja svojeg legla i potencijalnog biznisa.

Ne postoji niti jedan općeniti razlog zbog kojeg je jedna tarantula bolja od druge,a tvrdeći da ne umiru bezrazložno i da su jako inteligentne neću uopće komentirat,jer su to laži s jasnim namjerama.Sve tarantule mogu i umiru bezrazložno,pogotovo kada su male.Kako je Strichek Matija rekao,to su nedovoljno istražena bića da bi im se moglo dijagnosticirati ili sumnjati u nekakvu bolest ili simptom,stoga,često,smrt je "iznenadna".Treba li što reći i o inteligenciji? Da,samo da tarantule nemaju "mozak" kao takav kakvog ga poznajemo,te je iz tog razloga "inteligencija" vrlo upitne postojanosti,a studije govore da se radi o "concentration of nerve cells",dakle,običnom receptoru živčanih podražaja.

Nije li ovo mjesto gdje bi svi trebali učiti i nadopunjavati vlastita znanja? Širiti dezinformacije za vlastitu korist nije u redu.

:up:

Još bi samo nadodao da bi aviculariama bilo dobro kapnuti koju kap vode i u njihov "tunel" u kojem provode 90% vremena.Uzmemo li u obzir njihovo prirodno stanište koje je prilično vlažno,a životni prostor drveće,logično je zaključit da čekaju "kišu",koja u terariju rijetko pada  :D
« Zadnja izmjena: Ožujak 06, 2010, 13:15:23 poslijepodne od Xzyle »

Offline toncek12

• Punopravni član
« Odgovori #32 u: Ožujak 06, 2010, 13:18:31 poslijepodne »
toncek12 Meni je jedino lividum u konstantno mokrom tresetu, a kod versicolora normalno pustim da mi se i isuši treset. Da,vidio sam da imaš super kolekciju Avicularia, to si ih pokušao sve sakupiti?  :D

pokušao -? nisam ni prestao,štoviše nedavno sam naručio nekoliko vrsta koje nemam ;) kako sam napisao nikada sa njima nisam imao problema,pa cu ih pokušati sakupit što više...  :up:
« Zadnja izmjena: Ožujak 06, 2010, 13:22:59 poslijepodne od toncek12 »

Offline frga

• Punopravni član
« Odgovori #33 u: Ožujak 06, 2010, 14:08:30 poslijepodne »
Xzile je potpuno upravu što se tiče kapljica u tunelu, treba se pokušati maksimalno imitirati prirodno okruženje životinje (zar nije to i smisao teraristike i akvaritsike) . A u prirodi pada kiša,te je normalno da koja kapljica završi i u tunelu. Isto tak ima i vlažnijih razdoblja i suših razdoblja i hladnijih i toplijih razdoblja. Otkrilo se da kod nekih vrsta upravo promjenom temperature potiče reprodukcijski ciklus (primjer za to je T. blondi čiji se mladi u inozemstvu nude pretežno nakon zime). A kod drugih pak povišena vlažnost...
« Zadnja izmjena: Ožujak 10, 2010, 09:12:04 prijepodne od frga »

Offline ivborosa

• Moderator
  • Punopravni član
« Odgovori #34 u: Ožujak 06, 2010, 16:49:41 poslijepodne »
Xzyle ja ti se duboko ispricavam, i svima ostalima kojima sam nanio bilo kavu stetu, definitvino se iskljucujem iz svih daljnjih rasprava....

a kaj se tice svih informacija koje sam reko, procitaj jos jedno pa ces vidjet koja je poanta....onak sad si me otkrio, moja JASNA namera je bila zamazat svima oci i uvjerit ih da su parahybane bolje od pasa i da su inteligentnije od covjeka(iako sam naveo da su to mozda samo prirodni nagoni), i naravno da sam ovu temu iskoristio u promotivne svrhe i mislim da sad ti nisi napiso ovaj komentar da bi sigurno naso kupce za sve malce (ako cu ih uopce bit) i da cu postat bogatas, zamisli 18godina i vec imat love na bacanje....kaj ni to super??

a kaj se tice ovog djela "Nije li ovo mjesto gdje bi svi trebali učiti i nadopunjavati vlastita znanja? Širiti dezinformacije za vlastitu korist nije u redu." a steta bas si me prokuzio u dusu...

i kao rezime svega htio bi samo rec da mi uopce nije zao kaj sam to sve napisto, i da se opce ne osjecam prozvano i jadno...i svoje cetverogodisnje znanje iz ekonomije(promocije) sam iskoristio na tako jedan okrutan nacin..ufff....i eto sam cu sebe prijavit moderatorima jer definitivno zasluzujem ban i to trajni...jer vec 6 godina koliko sam tu na forumu cijelo vrijeme spletkarim, svercam, krivotvorim, zaradjujem i lažem ko pas
i mogu ti rec da sam se stvarno obogatio, sad sam s ovim parahybanama samo zelio zaradit jos love da se upisem na faks i kupim auto, i stan na Pantovcaku

I Rossi tebi se duboko ispricavam kaj sam ti zaspamo temu sa ovim i svim bivsim komentarima(ako se ne varam reko sam i svoje misljenje o aviculariji ) (za uzvrat cu ti poklonit par desetaka malaca=)....a svima ostalima koji neznaju kaj znaci smajlic poput  :D i xD se duboko ispricavam kaj sam ih zavaro i pokuso ih pridobit da kupe parahybane...a kaj se tice nastavka ako itko ima ista odgovorit moze mi poslat pp dok sam jos na forumu, ili na mail da dalje ne spmamo temu ili pak otvorite u bla bla bla podforumu temu o mojim prevarantskim spletkarenjima tak da vise nikoga nemogu prevarit
Akvaristika u srcu, teraristika u (cenzura) =) =)

Offline Rossi

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 37
    • Parking senzori, alarmi, daljinsko centralno!!
« Odgovori #35 u: Ožujak 06, 2010, 17:16:01 poslijepodne »
ja se nisam ni najmanje naljutio nit mislim da si mi zaspamao temu, dapace...
R-46

Offline Xzyle

• Punopravni član
    • www.kerri.hr
« Odgovori #36 u: Ožujak 07, 2010, 13:57:14 poslijepodne »
Evo kako to izgleda. :down:

http://www.imagesforme.com/show.php/951120_DSC04365.JPG
Uginuo versicolor
http://www.imagesforme.com/show.php/951121_DSC04367.JPG
Uginuo versicolor

Posljednja preminula prije cca 2 godine.Od onda ih izbjegavam...