Srpanj 20, 2025, 13:37:02 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: ciklidni aq  (Posjeta: 1420 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline čiovo

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 41
ciklidni aq
« u: Veljača 18, 2010, 16:06:42 poslijepodne »
Poštovani,

kupio sam novi aq Rio180 koji cu stavljati u funkciju negdje krajem ljeta. I sad se bavim mišlju što "montirati u njega" (u starom akvu imam "klasučnu početničku postavu"). Nakon što je prošlo i dvije godine da sam u aq vodama osječam se sposobnim da pokušam stupiti na skalinu više. Molio bih Vas da me uputite na nekakvu literaturu da se naoružam teorijom vezanom za ciklidne akvarije, da pripremim sve prije samog starta slaganja.

Hvala Vam

Offline Ikota

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 53
  • Zagreb, Sv. Duh 0959152157
Odg: ciklidni aq
« Odgovori #1 u: Veljača 18, 2010, 18:20:24 poslijepodne »
Mislim da na ovom forumu imaš sve; Od raznoraznih postava do opisa riba. Malo prosurfaj po temama uređenje, ciklidi :up:
Što se tiče literature neznam kaj da ti velim  :-[
Amerikanci su bijelci koji su natjerali crnce da se bore sa žutima za zemlju koju su uzeli crvenima ;-)

Offline bee

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Ženski   Lokacija: Zagreb
« Odgovori #2 u: Veljača 18, 2010, 20:28:30 poslijepodne »
Slažem se sa Ikotom. Meni je to bilo dovoljno.

Offline čiovo

• Punopravni član
« Odgovori #3 u: Veljača 18, 2010, 23:42:36 poslijepodne »
da, kopam po netu par dana skupljam informacije. Može samo naka Vaša iskustva u samim pocecima ciklida, na što da obratim pozornost u samom pocetku.

Hvala Vam

Offline zeljkoc

• Punopravni član
« Odgovori #4 u: Veljača 19, 2010, 00:25:06 prijepodne »
Akvarij ti je što se tiče veličine taman na granici, Tanganjika bi vjerojatno lakše mogla u tu litražu. Opet, ako voliš nešto više boja i malo razigraniji akvarij, malawi je super izbor, ali biti ćeš dosta skučen u odabiru riba. Kakve manje Pseudotropheuse i sl.
Malo si pogledaj  teme članova sa  akvarijima sličnih dimenzija, pa se s vremenom odluči! Samo polako, ovo razdoblje odlučivanja, što i kako, bitno je za kasnije, nemoj da ti se odbije o glavu brzopletost, uživaj u izboru, malo si prouči pa teko onda donesi odluku!

Poz!

Offline čiovo

• Punopravni član
« Odgovori #5 u: Veljača 19, 2010, 11:06:47 prijepodne »
zato sam i sad krenuo sa odlukom imam 5 miseci da se spremim i pripremim za novi start... :up:

Offline Faber

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 42
  • Lega iz Dubrovnika 8)
« Odgovori #6 u: Veljača 19, 2010, 12:57:39 poslijepodne »
Pa bolje Tanganyika,nisu toliko turbo aktivne ribe,da ti skacu okolo i cine te zivcanim,fina je litraza za njih.ima dosta vrsta sto bi islo al bolje je 1-2 vrste od vise komada.
Nego..na forumu stvarno ima svega za procitat.
Sto se tice literatura,a cuj,mene zanimaju iskljucivo Tanga ciklidi pa imam 3 knjige o njima,1.Tanganyika cichlids Ad Konings(svidja mi se knjiga,samo osnovne osnovne stvari su unutra,kao duzina riba,minimalna duzina akvarija,litraza,neke sitnice i tako,lijepe slike itd) 2.onda onu zutu od Ad Koningsa ciklidi u prirodnom stanistu,knjiga nije onak,za pocetnike pa da pise o drzanju riba,akvariju i ostalo vec o varijatetima ciklida,ponasanju,hranjenju i mrijestu u divljini pa..svasta nesta,dosta slika al vise teksta.odlicna mi je knjiga,stalno nesto citam na preskokce vec godinu dana lol.3.a neka fus mala knjizica to sam jednom prelisto..u 2 dana ne znam kako se zove.
Mozda nadjem nesto u pdf formatu(mrzim to,al dobro je za pogledat knjigu prije no sto je kupis)pa ako nadjem da ti posaljem..al tek iduci tjedan.
Onda,cesto zna biti tekstova u TFH magazinu ali o svim ribama ne samo o ciklidima,eto u zadnjem je bilo o (pike ciklidima,ali"dwarf" iako te juzno americke ciklide nisam vidio nikad u zivo u nas,meni je bilo zanimljivo procitat.naravno ima i hrpa reklama i sranja koje mrzim ali,ok je magazin,nije skup pa sam pretplacen.Eto,takvo je stanje o literaturama kod mene,mozda netko da napise svoja iskustva o nekim specijaliziranim literaturama?
8)

i ja sam dosta dugo razmisljao sto i kako pa sam imao vremena,kamen po kamen skupit,pijesak,pa malo ovo malo ono, ali su me doma zeznuli za velicinu akvarija pa nisam mogao stavit zeljene dimenzije 8( ali nema veze,bit ce i to hehe.stoga samo pomalo i ne zuri.
Jel sam bar malo pomogao?
N.multifasciatus
 Cayman60
Tanganyika  Watt Wolln Wir Trinken? so ein durst

Offline ceh

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 50
« Odgovori #7 u: Veljača 19, 2010, 19:30:29 poslijepodne »
iskreno divimxse tvojoj strpljivosti    ćekat   5 mjeseci a imaš akvarijumm    :klap:

nema mnogo ljudi  koji to mogu 
Please remember that the following comments are personal experiences and may or may not apply to your setup. Use them as guide to help better understand your fish,

Offline čiovo

• Punopravni član
« Odgovori #8 u: Veljača 20, 2010, 08:44:51 prijepodne »
kad sam odlucio kupiti aq (prvi) i otkrio ovaj forum, svi su savijetovali strpljenje i informiranje, od tada što se aq tiče naoružan sam samo strpljenjem, jer sam se u par navrat uvjerio da je to recept uspijeha. Iskreno izgaram od želje da ga formiram jucer, ali držim se plana maksimalno. Uz cilo ludilo sa posla koje me gazi 12 uri dnevo, aq mi je kao tableta za smirenje i punjenje baterija, stoga sa spreman cekat koliko treba da ga odradim najbolje što mogu.

jedna molba, ako imate volje vlasnici Tanganjika aq možete mi poslati slike Vaših aq na mail [email protected], da malo dobijem širinu spektra (ima na nteu puno toga, ali volio bih da pošaljete)

Hvala Vam