Kolovoz 02, 2025, 17:36:30 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: pomoc za pocetnika  (Posjeta: 2000 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline marko2505

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
pomoc za pocetnika
« u: Listopad 06, 2009, 11:15:17 prijepodne »
prije svega lijep pozdrav :D, nov sam u akvaristici, jucer sam kupio prvi akvarij, 40 l, buduci da neznam gotovo nista a na forumu sam vidio jedan lijepo uredjeni akvarij koji je istih dimenzija kao moj, mozete li mi pomoci i opisati sto je sve u tom akvariju, odnosno nazive bilja, btw da li mogu biljke u akvariju jedno vrijeme biti u onim kosaricama jer uz sve troskove trenutno nemam preko 100 kn za onu "zemlju"

u akvariju bih htio drzati gupije i mollye, koliki bi bio maksimalni broj tih ribica u 40 l i koji omjer muzjak-zenka?

hvala

Offline 985plavi

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 56
    • Facebook profil
Odg: pomoc za pocetnika
« Odgovori #1 u: Listopad 06, 2009, 11:28:22 prijepodne »
Ajde prvo skini ovaj priručnik o akvaristici, nauči ga napamet a onda pitaj ako ti još nešto ne bude jasno, sretno.

http://www.akvarij.net/index.php?option=com_wrapper&view=wrapper&Itemid=498

Offline nicol

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Ženski   Lokacija: zagreb
« Odgovori #2 u: Listopad 06, 2009, 11:48:06 prijepodne »
slažem se da trebaš prije svega apsolvirati priručnik... pomoći će ti, vjeruj mi  :up:
a što se tiče zemlje, ne moraš stavljati gotovi substrat, možeš stavljati i običnu zemlju za cvijeće (koja se prvo moči u vodi, potraži malo po forumu dosta se pričalo o tome)...

sretno  :zagrljaj:
Tko čeka, načeka se... :)

Zagreb :nuclear:

Offline artal

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
« Odgovori #3 u: Listopad 06, 2009, 12:07:31 poslijepodne »
Nemoras cak zemlju niti stavljati. Za nezahtjevno bilje dovoljan je samo kvarcni pijesak koji je poprilicno jeftin. Vidio sam i dosta zahtjevnih akvarija koji su bili uredjeni samo sa kvarcnim pijeskom, ali tu je vec bitan rezim prignjojavanja, dodavanje co2 i rasvjeta.
Pronadji neke nezahtjevnije biljke koje ti se svidjaju i poigraj se malo  :up:
Razlika između genijalnosti i gluposti je ta da genijalnost ima granice

Offline Damber

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 39
  • Katkada je bolje ne činiti ništa.
« Odgovori #4 u: Listopad 06, 2009, 15:18:45 poslijepodne »
Još od svega ti je najbolja pripremljena zemlja za cvijeće, a i jeftina je! Imaš puno o tome na forumu, pa potraži.

I dobro nam došao!  :up:
*Zagreb - Trešnjevka*
RIO 180
Nano 20

Offline nikkka33

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 50
  • pozdrav iz šibenika
« Odgovori #5 u: Listopad 06, 2009, 15:56:24 poslijepodne »
dobrodošao..kako su ti kolege već rekli kako je akvarij mali ne treba ti hrpa zemlje.uzmi obične zemlje za cvijeće,malo je potopi u nekakvu kantu,promjeni joj par puta vodu i izdrži bar tjedan,dva dana..stavi finog šljunka granulacije najbolje od 1-3mm,ne prekrupnije,ne presitnije.ako ti je i to preskupo odi do bauhausa ili baumaxa i uzmi tamo pijesak ove granulacije u nekoj prirodnoj boji..bilje žicaj tu na forumu,sigurno će ti netko udijeliti šta trebaš.pročitaj vodič za početnike,i na početnoj imaš popis bilja sa nazivima i njihovim položajima u akvariju,naprijed,sredina,nazad..ti nam za početak reci da li taj akvarij ima poklopac ili nema,rasvjetu,filter..koji,vanjski,unutarnji da ti znamo dalje davati savjete...dok ti se zemlja namače skupi informacije o biljkama,filteru,ribicama šta bi unutra..nećeš imati praznog hoda.bilje ako dobiješ ranije (ili kupiš) može biti u košarcama negdi da bude u vodi ali kad budeš slagao akvarij obavezno bilje izvadi i dobro očisti korjen od spužvice..u svakom slučaju dobrodošao

Offline moke

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
« Odgovori #6 u: Listopad 07, 2009, 23:35:59 poslijepodne »
Dobro dosao prirucnik sa pocetne napamet... pa da se sta radi ;)LP
spasavaj se ko moze  :aaa: