Kolovoz 03, 2025, 21:18:25 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Gupy i končasti izmet  (Posjeta: 2044 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline čiovo

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 41
Gupy i končasti izmet
« u: Studeni 08, 2008, 23:54:44 poslijepodne »
Pozdrav,
dobio sam od jednog prijatelja gupiye, stavio sam ih u karantenu i primjetio sam danas (isti dan) da imaju končasti izmet, tj. za njima se viće "nit", i to sam primjetio na većini ribica, citao sam da to nije opsano ako se između "konca" pojavi normalan izmet. Što da radim, čime da ih lijćim ako je uopće i potebno.

Hvala

Offline Ribač

• Punopravni član
Odg: Gupy i končasti izmet
« Odgovori #1 u: Studeni 09, 2008, 11:11:59 prijepodne »
Zasad ih još malo prati. Ako se pojavi normalan izmet onda je moguće da je zbog stresa od seljenja. Ako nastave kakati končasto onda su paraziti i morat ćeš ih liječit medazolom. Ali pričekaj još malo. Da li se češkaju?

Daj im malo graškića, moji gupiji ga vole papati.

Offline čiovo

• Punopravni član
« Odgovori #2 u: Studeni 09, 2008, 13:37:29 poslijepodne »
Zasad ih još malo prati. Ako se pojavi normalan izmet onda je moguće da je zbog stresa od seljenja. Ako nastave kakati končasto onda su paraziti i morat ćeš ih liječit medazolom. Ali pričekaj još malo. Da li se češkaju?
Daj im malo graškića, moji gupiji ga vole papati.

pratit cu još malo, primjetio sam da je dno aq poprilićno šporko, a hrano sam ih samo jednom (jucer sam ih dobo, i nisam ih hranio obilo, tako da nisu ostaci hrane), dana manje ribica ima končasti izmet, nisam primjeto da se češu.Dvije ženkice mi leže na dnu, a nisam primjeto da se kote. Kako se daje taj medazol u kojoj kolićini prema litraži, i jeli to madazol koji se kupuje u apotekama ili  :roll:
« Zadnja izmjena: Studeni 09, 2008, 13:41:51 poslijepodne od čiovo »

Offline babyboom

• Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
« Odgovori #3 u: Studeni 09, 2008, 13:45:49 poslijepodne »
nemoj žuriti s medazolom!
inače ide 250 mg medazola na 50 l vode, pa onda čekaš 3 - 4 dana i ponavljaš dozu...i to bi trebalo biti dovoljno, tu tableticu jako jako jako smrviš, rastopiš koliko se da u čaši vode i onda staviš,
inače ga se kupuje u apotekama, tete često ne žele prodati bez recepta, ali ako kažeš da ti treba za ribice, onda hoće!

ali, pokušaj sada blago zasoliti vodu, malo je jače ugrijati (jedno 2 stupnja više nego inače) i jako pojačati dodavanje zraka
i svakako posisaj sav taj otpad na dnu!

a ako sutra bude ista priča, onda kreni s liječenjem!

Offline Ribač

• Punopravni član
« Odgovori #4 u: Studeni 09, 2008, 13:48:11 poslijepodne »
Da, nemoj žurit s medazolom, jer je prilično jak. Nadajmo se da je od stresa i da će ugrijana i posoljena voda pomoći.

Offline čiovo

• Punopravni član
« Odgovori #5 u: Studeni 10, 2008, 09:47:09 prijepodne »
jutros kad sam se diga ima sam što i vidjeti 5 gupiya mi je uginulo  :'( :'( . Možete li pomoći žašto, kako, sinoć prije nego sam išao leć sve su bile živahne, nije bilo konćastog izmeta, sve je izgledalo OK. Možete li mi reći kako vi pripremite karantenu za nove ribice, da tu nisam nešto uprskao.....

Offline Maxim

• Počasni član
  • Punopravni član
« Odgovori #6 u: Studeni 10, 2008, 10:11:27 prijepodne »
Bok Čiovo, ima u ovom članku korisnih informacije o postupanju s novom ribicom i pripremom iste za glavni akvarij kroz karantenu:
http://www.akvarij.net/index.php?option=com_content&task=view&id=111&Itemid=91

također sam ovdje pisao o tome:
https://www.akvarij.net/forum/index.php?topic=20691.msg278150#msg278150

još jedan koristan članak koji se dotiče tematike:
http://www.akvarij.net/index.php?option=com_content&task=view&id=112&Itemid=91
"Ne lupaj po staklu... i ne packaj prstima... Ej! ...aj, molim te, odi tamo gledati televiziju"

Offline Ribač

• Punopravni član
« Odgovori #7 u: Studeni 10, 2008, 10:57:40 prijepodne »
Baš mi je žao. :'(

Kako se ponašaju ostali? -?

Offline čiovo

• Punopravni član
« Odgovori #8 u: Studeni 10, 2008, 11:08:43 prijepodne »
Baš mi je žao. :'(
Kako se ponašaju ostali? -?
Meni je toliko teško da bi najradije poludija  :'( :'( , neznam uzrok.

Pozdrav Maxim, oni tekstovi o karantenskom aq sam procitao prije i sve sam napravio kako tamo piše, Aq mi je 18L, ima spužvasti filter pokretan zračnom pumpom, ima jedan mali kamen za dodatni ispuh zraka, voda je bila pola pola, dodao sam prema upustvima i Easy Life FFM da spriječi šok, voda u karanteni se pripremala 2 ipo tjedna, stvarno je sve bilo prema knjizi....e i uginule ribe su bile ženke, sad mi je ostalo 3 muzjaka i 3 ženke, jel to šta pomaže, da sad nabavim još ženiki ili šta da radim......
« Zadnja izmjena: Studeni 10, 2008, 11:10:27 prijepodne od čiovo »

Offline babyboom

• Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
« Odgovori #9 u: Studeni 10, 2008, 11:17:47 prijepodne »
nabavi još najmanje 6 ženki, ali, pazi, kad ih kupuješ, traži u dućanu da ti u vrećicu stave par kapi sredstva za smirenje, li ga ti kupi i stavi (imaš malo pakovanje od nutrafina, nije skupo)...i onda još traži da ti tu vrećicu zapakiraju u novine! (ili ti to napravi) da ribice budu u totalnom mraku dok ih doneseš doma
onda ih prvo odmotaj od novina, pa nakon 15-ak minuta provedi cijeli postupak stavljanja (polako) ribice u karantenu

želim ti puno sreće ovaj puta! :)