0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.
Da, i ja sam èuo da ima dosta željeza. Ali sam onda pitao jednu geologicu koja je ublažila te tvrdnje argumentom da željeza u glini može ali i NE mora biti, što pak ovisi kakvog je porijekla. Na kraju ne znam što je istina...
Kazu da siva glina sadrzi najvise minerala. Ova je sive boje iu mom akvariju je oko 10 mjeseci bez ikakvih stetnih posljedica.Pise na vreci: visoko kvalitetna prirodna glina
Znači... kupio mačji pijesak i to si stavio u tank? I to radi? Ajde da i to probam...
A u ovom drugom akvariju sam ju pomjesao sa zemljom za cvijece u omjeru oko 4:1 u korist zemlje.
ja neznam što su mislili pod tim 'visokomineralna glina'- to su ionako samo minerali ko i kamen. samo ovisi koji minerali što vjerojatno ne piše- kaolinit, ilit, glaukonit...
Citat: RastamanA u ovom drugom akvariju sam ju pomjesao sa zemljom za cvijece u omjeru oko 4:1 u korist zemlje. M, to sam isto negdje proèitao, ali nisam bio siguran da se "smije"... kao ono, previše hranjivih tvari bi moglo uvjetovati eksploziju algi. Si imao takvih problema? Ili samo uobièajenih po principu "sindrom novog akvarija"?