Evo mene natrag ! Kak ste kaj ? Ima kaj novog ?

Kolko me nije bilo....SKORO 6 MJESECI !!!! Uf, kako vrijeme leti !
Evo malo je planiro kaj ću s tim akvarijima. Pošto trenutačno nemam nijedan postavljen, opet sam newbie. Evo napravil sam neki plan, pa sam malo došo pitat jel to valja, a ako nevalja, neka mi se svakako napomene i kritizirajte me koliko želite !
PODLOGA: - nešto sa CEC efektom, vjerojatno manado, oko 5 cm debljine na dnu.
- neki tanki sloj nekog gnojiva u prahu (ono od ADA-e, recimo), ili tanki sloj vulkanita ili nekog drugog običnog supstrata.
SVJETLO: - 30 vati ako uzmem akvarij od 54l ili 50-60 vati ako umem od 96l, flurescentne žarulje (za cijevi bi bilo drugačije)
- upaljeno je 8-9 sati na dan
BILJKE: - akvarij od početka zabiljit skroz do kraja, ne previše rondati i čupati
- više od 50% bilja brzorastuće, ja bi uzo i veću količinu
RIBE: -prvi čistači (kozice i otači, makar neznam kolko je pametno staviti otače tako brzo, ali nekak su mi najidealniji za sada) ulaze za 2 tjedna, ostale ribe dolaze 2-3 tjedna nakon toga
BRIGA OKO AKVARIJA: - gnojenje svaka 2 tjedna, male doze profita, kalijevog nitrata i kalijevog fosfata (točnu dozu stignem isplanirat)
- svaka 3-4 puta preskočim jedno gnojenje, da bilje pokupi kaj je ostalo
- podrezivanje biljaka
- hranjenje riba u umjerenim količinama svaki dan-dva
- nekada malo doliti vode koja je isparila, nekada malo usisati iznad dna ili u najgornjijem dijelu podloge (makar ja preferiram iznad dna)
- vodu mjenjati svakih mjesec dana 25%-30% posto , možda i rjeđe (jel to dobar interval, ili treba mjenjati prije ili kasnije? )
PITANJA: - pošto ja više ne vjerujem ovoj vodi iz bunari, a ni ova iz pipe mi se pretjerano ne sviđa, jeli dobra investicija kupiti uređaj reverzibilne osmoze ?
Evo, to je moj plan i moja pitanja. Kritizirajte kolko želite i davajte svoja mišljenje i savjete.
Kak je lijepo biti ponovno na forumu