Pozdrav svim forumašima,odlucio sam urediti svoj novi akvarij koji je bio namjenjen za preprodaju

!
Iako sam pročitao jako puno postova ovdje na Akvrij.net-u,gdje je sve jaaaako dobro objašnjeno

,kada god uđem u pet shop osječam se dosta izgubljeno!
Pa da krenem:
-zanima me da li je orginalni Juwellov fiter dovoljan za pocetak biljnog akvarija? Po meni je bolji nego ijedan hang on filter,zbog toga što ima 7 spužvica za filtraciju,za razliku od jednog max 2! Dok za vanjski eheimov nemam novaca
-da li je orginalna Juwellova rasvjeta dovoljno jaka za rast svog bilja u akvariju i ako nije,molim vas da mi kažete kakve lampe da kupim!?
-pošto su cijene bilja po pet shopovima neeevjerojatno velike,da li netko ima viška bilja? Ja bi to bilje uredno platio,ne tražim nikakve donacije! imam par zahtjeva za bilje,volio bi uzet jednu valsineriu gigante,uzeo bi još nekakvo bilje za zadnji plan,uzeo bi bilje za prednji plan,te nekakvu mahovinu za prednji plan! Nažalost neznam latinska imena bilja,pa bi vas molio nekakve prijedloge! Također bi se ispričao moderatorima što je ovo nekakva vrsta oglasa,a nemam ispisanih 35 postova na forumu!
-koliko po vama,u tu litražu ide ribica? Meni su u planu:neonkice,coridorasi,ancitrusi,red colise,skalari i par živorotki za prirodnu hranu ribama(nznm da li skalari i kolise mogu zajedno u akvarij pa vas i tu molim pomoć)!
-na kojem principu mogu složit co2,vidim da svi spominju nekakve ljestve pa bi vas molio da mi ostavite nekakav link na kojem bi to mogao pronaći i ako je moguce kupiti!?
-da li tetrin complete substrat od 5.5 kg ima dovoljno hranjivih sredstava za bilje,te ukoliko nečime mogu poboljšat taj učinak da mi kažete imena tih sredstava!
-kupio sam easy start za i easy life za stvaranje dobrih bakterija,ubijanje klora... Mislim da je to dovoljno za početak,akvarij planiram ciklirati minimalno 3 tjedna,a možda i duže ovisno o financijskim sposobnostima

!
Znam da sad izgleda da za sve tražim pomoć,ali stavite se u moju kožu,nemam iskustva,a tu vidim nevjerojatne akvarije za čije vlasnika smatram da su genijalci u akvaristici.Unaprijed se zahvaljujem na odgovorima kojih će nadam se bit! Mogu se javit tek oko 12,pa ukoliko do tada bude odgovora,potrudit cu se odmah odgovorit!
Još jednom,oprostite na toliko pitanja,ali nebi volio uložit toliko novacaika(akvaristika je stvarno skuuuup sport) pa da na kraju nakon tjedan dana gledam kako je sve u akvariju pomrlo...