Pozdrav,
Prije mjesec dana sam počeo ciklirati akvarij, koji je preko ljeta bio malo "ugašen".
Pošto bi trebao biti ciklidni, u njemu nema bilja, samo šljunak, i kamenje koje je prije postavljanja isprano i prokuhano.
Filter je haqos expro 1200, mediji vata, spužva krupna sitna, bioballsi i keramika i unutra je još i pumpa 700l/h u vrijeme cikliranja. Znam zvuči puno protoka za samo 130l, ali nije to baš tako strašno.
Aeracija vode je velika i voda je puna mjehurića pošto bi želio što više ubrzati cikliranje..
Akvarij je 130l, znam malo premali za ciklide, ali unutra idu manje vrste i manje komada pa se nadam da ne bude problema.
Sada da počnem sa problemom.
Nakon što sam postavio akvarij i upalio filter, voda se razbistrila za dan, dva.U akvarij sam nakon toga stavio tri listića hrane i easy life easy start i dva tjedna je voda bila savršeno bistra.Nakon toga se skroz lagano zamutila i takva je od onda.
Voda ima normalan lagano barski miris, ne smrdi, a ne bi niti smjela pošto je akvarij prazan, ali nikako da se voda skroz razbistri.
Probao sam dodati FFM, ali nije pomoglo.
Rasvjeta je 2x18w koja mi je ostala od prije pošto je bio biljni te je prva dva tjedna gorila po 8 sati pošto je i prazan akvarij lijep ukras u kući, kada se voda zamutila ugasio sam rasvjetu.
Šta da radim, u subotu bi trebale doći prve ribice.
Da nije infusorija??Previše aeracije pa se voda zasitila kisikom-teško, nekakve bakterije? Nemam testere ali amonijak i nitrati ne bi smjeli biti.
Ovakav problem je uobičajen kod naglo naseljenih akvarija sa slabom filtracijiom, ali ovo nisam još vidio.
Hvala!