Srpanj 04, 2025, 23:51:12 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: cory panda treba pomoć  (Posjeta: 2888 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Ljube

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
Odg: cory panda treba pomoć
« Odgovori #25 u: Veljača 10, 2012, 12:42:08 poslijepodne »
Ne znam koliko ti soli stavljaš i kakav je pH i tvrdoča vode u tvom akvariju ali ja sam ovdje predložio samo 1/2 čajne žličice Sera Ectopur na 50l što je količina koja ne smije štetiti corydorasima.

pH 7 , tvrdoca 9 dh u 600L vode stavim jednu punu shaku. U skoro ovjek za dan dva pronagjem mrtav Cory. I zatoa sam i prestao stavljat sol poslednjih nekoliko mjeseci.
Nekazam da ja u ovam slucaju bas to razlog, ali kod coryja treba pazljivo sa dodavanje soli.

Offline 985plavi

• Moderator
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 55
    • Facebook profil
« Odgovori #26 u: Veljača 10, 2012, 12:46:36 poslijepodne »
Tako je treba se dodavati na slijedeći način:

1. sol otopiti u posudi mlake vode i tek kada je sva sol otopljena, slanu tekučinu usuti u akvarij

ti si radio grešku jer si svu sol (koja nije prethodno otpoljena) iz šake ubacio u akvarij a kada je sol dođe u kontakt sa škrgama i kožom corydorasa rijetko se koji izvuće.

2. nikako ne smije biti morska sol već kamena a najbolje nejodirana sol Sera Ectopur

Offline 985plavi

• Moderator
  • Punopravni član
    • Facebook profil
« Odgovori #27 u: Veljača 14, 2012, 09:07:03 prijepodne »
Vrabac što ima novo?

Mogu nove fotke?

Offline vrabac

• Novi član
  • *
  • Spol: Ženski   Dob: 48
« Odgovori #28 u: Veljača 21, 2012, 22:24:12 poslijepodne »
Evo, nakon nekog vremena, mali update...
Nažalost, nemam dobre vijesti..
U zadnjih desetak dana korići su bili u fazi stagnacije, pa prema lošijem. Nadala sam se da će se oporaviti kada se popravi kvaliteta vode i prođe faza cikliranja, međutim, danas je najmanji otišao....  :'(
Ovaj mali je bio u jednakom stanju kao preostala tri, tako da sada imam sve manje nade. Jako mi ih je žao i strašno su mi prirasli srcu, ali mislim da nema smisla više „kemijati“... Faza cikliranja, podizanje imuniteta i držanje figa... možda se izvuku...

Stavljam fotke od malog i preostala tri, možda nekom pomognu...
Na prve dvije fotke je mali koji je jučer navečer izgledao kao ovi na zadnje tri fotke i onda se naglo pogoršao...

Offline 985plavi

• Moderator
  • Punopravni član
    • Facebook profil
« Odgovori #29 u: Veljača 22, 2012, 10:09:00 prijepodne »
Puno sam razmišljao o problemu koji ubija tvoje ribe i još uvijek dvojim da li se radi o bakterijskoj ili virusnoj septikemiji.

Kako prolazi vrijeme nekako više argumenata ide na bakterijsku septikemiju jer virusima treba kreće vrijeme da ubiju ribe.

S obzirom da Furanol nije donio željene rezultate predlažem da provedeš liječenje cijelog akvarija sa antibiotikom Oksitetraciklinom (kupi ga u apoteci ili u veterinarskoj ambulanti-Pet centar)
Ako nemaju oksitetraciklin u kapsulama tada kupi Neomicin prašak jer je to u stvari taj antibiotik.

Liječenje ide na slijedeći način:

Ide 500mg Oksitetraciklina na 40 litara vode. Svaki dan promjena 50% vode i dodavanje pune doze lijeka a liječenje traje 10 dana.

Ja bih svakako probao još i ovo jer zaista nemaš što izgubiti već samo možeš pomoči svojim ribama i spasiti ih od sigurne smrti.

Javljaj što si poduzela i šalji fotke, pozdrav i sretno.

Offline vrabac

• Novi član
  • *
« Odgovori #30 u: Veljača 22, 2012, 13:02:26 poslijepodne »
Hm, sada mi niš nije jasno...prošli puta smo išli sa Furanolom radi hemoragijske septikemije bakteriološkog podrijetla....

Ukoliko antibiotik u ovim dozama ne pomaže tada je potpuno jasno da se radi o bolesti koja je virusne etiologije a u tom slućaju im može pomoći samo njihov vlastiti imunitet da se obrane od bolesti.

Nisam baš sklona ponovnom liječenju iste bolesti, jer ni prošli puta nije bilo rezultata. Osim toga, kako smo već tada liječili cijeli aq, Bettan i Ancić su bili posljednjih dana liječenja totalno ošamućeni, a i bilje je dosta propalo...
Koliko god možda nekome okrutno zvučalo, ali meni sve skupa nikako neide u prilog ponovnom liječenju...

Offline 985plavi

• Moderator
  • Punopravni član
    • Facebook profil
« Odgovori #31 u: Veljača 22, 2012, 13:10:22 poslijepodne »
Vidi ovako, antibiotik kojega sadrži Furanol2 bi trebao izliječiti bakterijsku septikemiju ALI imam u posljednje vrijeme pritužbe sa nekoliko strana da ovaj lijek NE DJELUJE.

Zadnju sam informaciju dobio od mbogdana kojemu su čak neke ribe i poumirale od toga lijeka a on se čak i žalio u JBL Hrvatska...

Dakle, moram uzeti u razmatranje mogučnost da sa tim lijekom u posljednje vrijeme nešto nevalja. Inaće je za bakterijsku septikemiju prvi lijek izbora Oksitetraciklin a neki predlažu i eritromicin ali taj prvi lijek izbora daje se ribama umiješan u hranu a kako to u tvom slućaju nije moguće predložio sam antibiotik koji se najbolje preko škrga riba resorbira u krv i najbrže djeluje protiv svih bolesti bakterijske etiologije.

Hajde barem ako se nekoj ribi ponovo pojavi crvenilo probaj ju liječiti sa Oksitetraciklinom u staklenci.

Offline vrabac

• Novi član
  • *
« Odgovori #32 u: Ožujak 11, 2012, 23:53:40 poslijepodne »
... samo da javim kako je sve prošlo...

Nakon zadnjeg posta, od preostala tri korića, još je jedan ubrzo "otišao". Njega nismo ni uspjeli liječiti, jer se sve prebrzo "odigralo".
Uglavnom, ostala su dva, koji su sada već puna dva tjedna dobro. Izgleda da su se skroz oporavili!!!  :) :)

Plavi, hvala ti puno na svemu!!!

Evo par slikica...

Offline 985plavi

• Moderator
  • Punopravni član
    • Facebook profil
« Odgovori #33 u: Ožujak 12, 2012, 09:26:00 prijepodne »
Vrabac, imaš zaista prelijep akvarij  :up:

Predlažem da ga upotpuniš sa novim corydorasima kupljenim u drugoj prodavaonici ili možda još bolje od naših akvarista preko foruma. Poznavajući tebe vrlo čemo brzo dobiti vijest da su ti se corydorasi počeli mrijestiti i da imaš puno mladih lijepih Pandica.

Puno sreće ubuduće, pozdrav.