AKVARIJ:
- dimenzije/litraža, --> 25L
- temperatura, --> 26,5 trenutna, bez grijača.
- parametri vode: pH, NO2, NO3, GH i KH --> Ne znam
- vrijeme od pokretanja akvarija, --> godinu i nesto malo
- kad su nakon pokretanja akvarija useljene prve ribice, Nakon cikliranja (mjesec dana)
- koliko često i koliko mijenjate vode --> 5L tjedno s usisavanjem podloge
- da li prilikom izmjene vode usisavate dno akvarija DA
FILTER:
- model filtera (unutrašnji ili vanjski) i koliki je protok (koliko litara/sat) --> Filter u Poklopcu, protok je na najjače podešen
- način i periodi čišćenja filter materijala --> kad se protok smanj, a to je dva puta mjesečno
- što imate od filter materijala u akvariju (spužva, aktivni ugljen, keramika, vata...) spužva, bio kuglice, keramika
OSTALA OPREMA:
- panjevi i kamenje te ima li sluzi na panju ili na kamenju i podlozi? Ima dva panja i šljunak podlogam ispod podloga za biljke.
- grijač --> Ehaim 50W
- pumpa za zrak --> nema
- CO2 sustav – kakav --> nema
- koju kemiju dodajete u akvarij? (Gnojiva za biljke, sredstva za pripremu vode i dr.) --> tu i tamo JBL Atvitol
STANOVNICI:
2 Ancistrusa
2 Coridorasa
2 Rainbow Shark
Starost svih je oko godinu dana
1 (najveći) Rainbow shark zna nateravati okolo corydorase i drugog sharkija
jednom dnevno, tetramin, i jedna tableta Tatra Tabi min
Nije prošo rok trajanja hrani.
PROMJENE:
- promjene u akvariju u zadnja 2 – 3 tjedna (nove ribice, biljke, oprema)
- promjena kvalitete vode (zamućenje, miris)
- da li vam trunu (propadaju) neke biljke
SIMPTOMI:
Danas ujutro sam primjetio da jednom Sharkiju između zadnje dvije peraje, taman negdje oko guzice fali komad mesa. Vidi se malo krvavo na dijelu gdje fali meso.
I to je jedini simptom koji se pojavio. Promjena na koži, perajama škrgama, očima nema, ponašanje normalno.
Uzima hranu (upravo je sad jeo).
Skriva se od ovog drugoga, ali tako se ponaša već pola godine, svaki ima svoj kut i tamo obitava. Osim kad se ovaj veći namjeri na manjega pa ga naterava okolo.
Izmet, ne znam, ne vidim ga momentalno ali nisam ništa čudno uočio.
Ranu sam vidio danas ujutro kad sam se probudio.
Pokušaji liječenja: Stavio sam JBL Atvitol vitamine propisanu dozu na litražu danas ujutro.
Odvojio sam sharkija u kotilicu. Karantenski Akvarij nemam.
Uginuča za sad nije bilo, ostali stanovnici su svi ok. Samo tom jednom sharkiju fali komad mesa.
Moje neko mišljenja je da su se nočas pokačili i vjerojatno u borbi mu je ovaj veči odgrizo komad mesa. Na neku drugu bolest ne su,njam jer se riba ponaša sasvim uobičajeno kao i inače. Nema nekih drugih simptoma koji bi mogli uputiti na neke bakterije ili infekciju.
A možda se i varam, ne znam... Evo slikica, slikane su mobitelom pa se ne vidi baš najbolje. Slikat ću pred večer fotićem pa cu stavit još slika.