Općenite informacijeAkvarij 60x30x40
Litara cca 60
Temperatura 26 C
pH 8,5
KH 7
GH 8-9
Fosfati i nitrati nisu mjereni.
Vrijeme pokretanja 20.10.2010.
Vrijeme ubacivanja prvih riba 20.11.2010.
Izmjene vode svakih 7 do 10 dana oko 15 litara + usisavanje dna.
Sredstvo za odstranjivanje klora AquaSafe Tetra
FilterBluewave 03, protok 250 l/h
Plave spužve su u 2 komore (+1 oko pumpe filtera). Čistim ih naizmjence svaki drugi put, nikada do kraja, uvijek u akvarijskoj vodi.
NIsam davno kopala po filteru, ali se ne sjećam da sam vidjela aktivni ugljen.
RaznoPodloga - bijeli kvarcni pijesak na kojem se stvore povremeno cijanobakterije (svaki puta ih sve usisam)
2 kamena - bez sluzi ili obraštaja
puževe kućice
Biljke - Valisnerija koja nenormalno raste.
Ribe - Tanganyika ciklidi nepoznate starosti
1 Neolamprologus tretocephalus - koji odnedavno povremeno maltretira druge ribe (ženke i usamljene mužjake)
3 Neolamprologus brevis - bila su još 2 koja su uginula u zadnja 2 tjedna
1 ancistrus
2 jabučara
Bez pumpe za zrak, CO2 sustava.
2 brevisa su uginula. Pretpostavljam zbog stresa jer ženka nije izlazila iz kućice (tretocephalus bi ju napao cim bi izasla), a mužjaka koji nije bio u paru su izgurali ispod filtera pa uglavnom nisu dolazili na hranjenje, a ostali jedu ok. Ženku sam tek skužila kad se potpuno raspala, odnosno kad su je pojeli komplet.
Prije 2 dana sam primijetila rasperjane vrhove REPNE peraje kod tretocephalusa pa me strah da nije neka bakterijska infekcija i da se ne proširi na druge. Dolje je slika. Nije neka sreća jerbo vražja riba stalno pliva

. Je li moguće da je ova uginula riba pomutila parametre? A i valisnerija je ekstremno ogromna pa mi za nju stalno zapinju komadići hrane koje treba ručno odstraniti.
Nisam to još tretirala s ničime. Da probam izmjene vode i bactopur?

Mislim da je to sve..