Kolovoz 13, 2025, 21:44:42 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Pangio Kuhlii - problem kod promjene vode  (Posjeta: 1354 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline ZeleniMrav

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 46
  • You'll Never Walk Alone
Pangio Kuhlii - problem kod promjene vode
« u: Veljača 07, 2011, 14:30:42 poslijepodne »
Imam 2 kom u 54l i svaki put kad mjenjam vodu kao da dozive neki sok....pocnu se uvijat,plutat,cak ne vidim ni skrge da pomicu,kao da uginu a nakon nekih pol sata-sat se oporave.
Voda koju mjenjam je recimo iste temperature cca +/- 2c,pazim na to jer mi je to prvo palo na pamet da bi im moglo smetat al uvijek se dogadja isto....sad vec 2mj. tako svaki tjedan.
Pomalo mi ih je postalo zao i neznam sta da napravim vise sa njima,znam da bi trebao dodati jos par komada da se bolje osjecaju al ih je tesko nabavit i uvijek mislim ionako ce uginut kad to rade.
Neznam u cemu je problem osim ako nisu toliko jako osjetljivi na tih par stupnjeva razlike?!
20l vanila
North: Unfinished business
“Look deep into nature, and then you will understand everything better.” AE

Offline ibanezfrelon

• Punopravni član
    • ART IMAGE
Odg: Pangio Kuhlii - problem kod promjene vode
« Odgovori #1 u: Veljača 07, 2011, 14:34:56 poslijepodne »
meni uvijek polude ako je voda malo hladnija kod izmjene, ako je iste temperature onda ne

Offline 985plavi

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 56
    • Facebook profil
« Odgovori #2 u: Veljača 07, 2011, 14:36:39 poslijepodne »
Pozdrav,

Čuj ako mijenjaš vodu tako da ju ulijevaš preko tanjura kojeg držiš na površini vode onda je to njihova pozitivna reakcija na svježu vodu ali ako dosipavaš vodu tako da ju sipaš iz lonca direktno u akvarij te pri tom stvaraš jaka strujanja kod riba tada dolazi do pojave ošamučenosti prevelikom količinom kisika i treba im neko vrijeme da dođu sebi.

A možda radiš prevelike izmjene vode...

Offline ZeleniMrav

• Punopravni član
« Odgovori #3 u: Veljača 07, 2011, 14:41:46 poslijepodne »
Pozdrav,

Čuj ako mijenjaš vodu tako da ju ulijevaš preko tanjura kojeg držiš na površini vode onda je to njihova pozitivna reakcija na svježu vodu ali ako dosipavaš vodu tako da ju sipaš iz lonca direktno u akvarij te pri tom stvaraš jaka strujanja kod riba tada dolazi do pojave ošamučenosti prevelikom količinom kisika i treba im neko vrijeme da dođu sebi.

A možda radiš prevelike izmjene vode...

Kantu od 5 litara poljevam na ruku koju drzim u vodi,znaci slicno kao sa tanjurom ali da radim jaka strujanja!Akvarij je nakon toga pun mjehurica zraka,ko boca mineralne...
Znaci problem ce biti u tome :klap:
Jadne ribe i ja sta im radim :roll:
Hvala puno,sad znam na sta da pazim :up:

20l vanila

Offline hologram

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 47
  • samo za hitne slučajeve 0997022021
« Odgovori #4 u: Veljača 13, 2011, 17:41:50 poslijepodne »
ja imam u 40 litara 5 kulija i primjetila sam iste simptome, ali pril dodavanje EC
i prošli tjedan je bilo isto ali mislila sam da je od promjene vode, ali očito nije...
budu kao paralizirani spleteni svi u jedan čvor a onda kasnije dođu k sebi i svi su na broju,,,
tek sam počela dodavati ec u ovaj akvarij i to rijetko , kda se sjetim...u raniujem akvariju u kojem su bili sam redovito dodavala alo valjda radi veličine akvarija nisam primječivala "nuspojavu"...nadam se da im neće dugoročnmo naškoditi u ovom malom akvariju jer inače ukidam EC jer može sei bez njega...
Na ostalim ribama, hengeli rasbore , coridorasi i čili rasbore, ne primjećujem ošamućenost,,,
:AkTer:

Offline ZeleniMrav

• Punopravni član
« Odgovori #5 u: Veljača 13, 2011, 18:50:37 poslijepodne »
Ja sam u fazi da cu potpuno izbacit svu kemiju ffm,ec,vogle,equilibrium,li la......sve mi se to cini previse neprirodno...a nakupovao sam toga brdo :roll:
Ovako nikad neznas...mozda je previse ec-a il je ffm potegnuo gnojivo,dal je equlibrium dignuo kh il je tko zna sta....al da ne skrecem sa teme meni se ti kuliji cine jako plahi i osjetljivi,mozda im je to neki obrambeni mehanizam da se tako skupljaju u klupko ili su u soku kakvom.... :question:
Cak sam razmisljao da ih poklonim nekome tko ih ima vise....ovako su stalno sakriveni.
20l vanila

Offline hologram

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 47
  • samo za hitne slučajeve 0997022021
« Odgovori #6 u: Veljača 13, 2011, 19:05:30 poslijepodne »
ja sam baš radi održavanja napravila jednostavniji setup sa kriptama  anubiasima i bacopom, ali rotala mi nekako kilavi, valjda se nije još primila pa sam radi nje ubacila malo kad imam već cijelu bočicu...
nemoj kulije pokloniti, bum ti ja nabavila još samo ako ih imaju u akvateri pa ti ih srtpam na bus, bit  će im biti zabavnije..istina je da su plahi i već mislim da su  :dead: "prirodnom" smrću kad se onda pojave ili svi ili tu i tamo koji izmigolji iz trave...
;)
slaaatki su
:AkTer: