Kolovoz 02, 2025, 21:05:30 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Althernathea uvinuti listovi  (Posjeta: 6694 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline cann

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
Odg: Althernathea uvinuti listovi
« Odgovori #50 u: Siječanj 24, 2011, 20:59:38 poslijepodne »
to je znamerivo, uzmi diy i smiksaj svaki posebno da znaš na čemu i koliko dodaješ, pa ajde čovječe ti imaš super tankove, a sad ti se ne da :)

Offline veco

• Trade Count: (+4)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 46
« Odgovori #51 u: Siječanj 24, 2011, 21:05:14 poslijepodne »
Imam ja sve makroelemente posebno smiksane samo za ove mikro nisam siguran da ne predoziram je njih rijetko skoro nikad nisam posebno dodavao niti u jedan akvarij.

Budem od sutra počeo sve dodavati pomalo, pa javim jel ima promjene.

Offline cann

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
« Odgovori #52 u: Siječanj 24, 2011, 21:06:19 poslijepodne »
sa kalijom ne možeš predozirat ak te to buni kod ovog mikroelementa kaj imaš, probaj sa pola tjedne doze pa ćeš vidjet kaj će ti bilje reč  ;)

Offline ibanezfrelon

• Punopravni član
    • ART IMAGE
« Odgovori #53 u: Siječanj 24, 2011, 21:15:51 poslijepodne »
Ako se bojiš bilo kakvog predoziranja onda samo radi češće i veće izmjene vode.
Ja osobno mislim da je EI gnojenje dobro pogotovo kod ovih stvari kad ne znaš šta je bilju.
Ako dodaš sve mikro i makroelemente u više no dovoljnoj količini onda više ne moraš mislit čega je možda malo.
Predostaje ti samo sredit co2, pojačavat postepeno itd.
Alternanthera je meni uvjek lijepše izgledala u uzgojnom akvariju ispod 15w t8-ice nego ispod 2xt5 sa tonom co2, kao da voli malo sporiji rast.. -?

Offline ZeleniMrav

• Punopravni član
  • You'll Never Walk Alone
« Odgovori #54 u: Siječanj 26, 2011, 18:51:28 poslijepodne »
inace voda je pola RO pola pipovaca

Na ovoj snimci Tuljan spominje da je Alternanthera dosta osjetljiva na meku vodu i da frka listove kad joj fali kalcija:

Ja imam mekanu vodu i isto mi se to dogadja kao i tebi...
20l vanila
North: Unfinished business
“Look deep into nature, and then you will understand everything better.” AE

Offline veco

• Trade Count: (+4)
  • Punopravni član
« Odgovori #55 u: Siječanj 26, 2011, 19:30:52 poslijepodne »
pa da meni je pola ro pola pipovača

ali sad sam počeo sa mikroelementima i nitratima baš me zanima razvoj situacije u narednim danima

Offline gstaraz

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 53
  • Pelcer po pelcer...
    • altbierbude
« Odgovori #56 u: Siječanj 26, 2011, 19:40:57 poslijepodne »
Mislim da G. Tuljan u ovom segnemtu nije u pravu (naravno bez uvrede ili izazivanja na debatu)...

Probao sam skoro sve moguče varijante sa Alternantherom, pošto mi se jako sviđa ta biljka i primjetio da se najbolje ponaša sa oko 30 ppm kalcija, a naj bitniji joj je Kh, koji bi se trebao kretati oko 3-4.
-Isto tako, kako je Ibanez primjetio, ta biljka ne voli forsiranje u rastu, odnosno voli relativno niske nitrate i malo mekše svijetlo, inače gornja površina listova izgubi smeđe crvenu boju i postane maslinasto zelena.
Nedostatak Fosfata če jako često izazvati pojavu crne čupave i zelene točkaste po listovima, ali sa druge strane još više pojačati lijepu crvenu boju (optimalna razina fosfata se kod mene pokazala 0.5 ppm, i ne dodavati ih do pojave prvik znakova zelene točkaste)
Voli i malo više Kalija, ali nakon nekog vremena sa jakim dozama kalija, pokazat će simptome nedostatka Magnezija, tako da Kalij treba periodično izostavljati.
Nitrati preko 15ppm su kod mene uvijek sfrkali listove, tako da se može i držati kao kontrolna biljka u tanku.
Izuzetno je osjettljiva na teške metale ili klor; svaki put kad nebi tretirao vodu bi dobila svjetlo ljubičaste fleke po sebi.

Sad baš testiram upotrebu jačih doza ffm-a na njoj, pošto baš cikliram jedan akvarij sa ribama (nesretna okolnost), pa ću znat reči ako on igra neku ulogu... za sad ne vidim neke poslijedice.

Bitno!:
Neznam kako se ponaša sa Karbonatima (Kh) preko 6, to nisam testirao još, ali od 4 do 6 je sve lošije rasla