Svibanj 09, 2025, 20:35:20 poslijepodneNajnoviji Član: Mgrgic6

Autor Tema: Kak ste se počeli zanimat za akvaristiku?  (Posjeta: 6371 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Grale

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 47
Odg: Kak ste se počeli zanimat za akvaristiku?
« Odgovori #25 u: Kolovoz 09, 2010, 12:47:51 poslijepodne »
Pravda nabavi sobni bicikl,malo ga preradi da pravi struju,i sve spojis na njega,i secer na kraju stavis zenu da ga pedalira :D

:D :D :D :D Viš to budem i ja svojoj predložil, svejedno se žali da se slabo kreće.

Offline Marichuy

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 38
« Odgovori #26 u: Kolovoz 09, 2010, 12:50:17 poslijepodne »
ontopik: nakon višegodišnjeg držanja zlatice u kugli jedan dan mi došlo.. nak.. "weeee idem si kupit akvarij!"  :D

oftopik: marichuy, avatar!! ou maj maj... neviđeno lijepo dijete!!
Hvala!  :)
 P.S. tek sad vidim ovo... :zagrljaj:
Life is like a box of chocolates. You never know what you’re gonna get.

Offline Renta

• Moderator
  • Trade Count: (+6)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 53
  • Only true wisdom is in knowing you know nothing
« Odgovori #27 u: Kolovoz 09, 2010, 12:57:03 poslijepodne »
mene je zahe.... :-X ona revija ZOV ako se neko sjeća, kao klinac sam to kupovao ko lud (do nedavno sam imao sve brojeve ali su prilikom mojih preseljavanja nadrapali i propali), negdje sa otprilike 6 godina sam si zacrtao da ču biti uzgajivać kanarinaca i akvarista, svoj prvi akvarij sam imao tu negdje sa otprilike toliko godina...ima kod stare negdje slika tog akvarija, da vidite taj diy poklopac  :o :o bilo je u mojoj karijeri zaleta, uspona i padova, kračih i dužih perioda bez akvarija...uglavnom uvijek sam znao da ču ga opet imati  ;)  međutim kanarinci su me malo više zaokupili, nešto mi je u aqvaristici falilo...izgleda ciklidi... koje sam tek nedavno otkrio  :zagrljaj: sad čemo viditi kamo če me to odvesti, ma bitno da se čovjek zabavlja  :) :)

I ja sam počeo na sličan način uz legendarnu reviju ZOV neke 84'-85'. Do nedavno sam čuvao veliku vreću tih brojeva no izrezao sam samo akvarističke članke i oformio jednu knjigu.. Kad se samo sjetim kako sam trčao na kioske svaki mjesec gladan informacija. Nije bilo ničega drugoga.. a gle sada, znanje na svakom koraku. Tada sam zalazio u pet dućane na Ribnjaku, u Papigicu i Dežmanov prolaz. To su bila vremena...

Offline ninci

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 40
« Odgovori #28 u: Kolovoz 09, 2010, 15:02:47 poslijepodne »
Ne znam kak se moj tata zaljubio u akvaristiku...ali znam da se još niti rodila nisam a akvarij je bio doma... i o tom se uglavnom tata brinuo...bilo je svačeg nutra... sa mojih 10-tak god. starci su se rastali i akvarije je pao u zaborav, u nutra su se kotili gupiji..tu i tam je netko dolio vodu i nahranio te ribe.

jednom mi je došlo da to sve počistim... sve ja povadila...izribala iskuhala... vratila ribe nazad...do prvog shopa...kupila još gupija... ovi bili bolesni pa mi sve pokrepalo... a onda sam si kupila bete...
umrlo i to...neonke... zebrice...pa opet gupije...
 i tako u krug godinama...tj. do godine kada sam se zakačila na akvarij.net...

naletila na prekrasne ribice vatreno naranđastog repa i peraja... utrpala mužijaka i dvije ženke doma u akvač od 10 l (da se razmemo...bile su to apistogramma cacatuoides)... i otkrila CIKLIDE!!!  :D

Pustike, Turopolje

Offline Tiii

• Trade Count: (+13)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 37
  • Shrimp noob
« Odgovori #29 u: Kolovoz 09, 2010, 15:13:55 poslijepodne »
I jesi shvatila zasto su ti sve ribe krepavale ??? :D

Offline opijum

• Trade Count: (+2)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 38
« Odgovori #30 u: Kolovoz 09, 2010, 15:46:38 poslijepodne »
Pošto obožavam prirodu i sve aktivnosti vezane za nju od planinarenja pa do ribolova a između još puno stvari, razmišljao sam kako da imam dio prirode u svojoj sobi i na taj način ukrasim prostor u kojem najviše boravim kad sam kod kuće. Na ideju mi je palo sve ali najednostavnije i najefikasnije mi se činio akvarij.
Prvi je lijepio staklar 112L i uselio je kod mene odmah poslje Nove 2010 godine bio je tu kratko nekih 2mj i apetit je narastao i od 112L počeo sam realizirati svoj prvi DIY akvarij od 500L. Prvi  jer sve sam napravio sam .
Stvarno me je ovaj hobi zarazio i pomalo me strah jer ne znam kuda to vodi??? Žao mi je što nisam napravio akvarij bar 3,25m dužine pa da mi je od zida do zida ovak mi je tu rupetina od 1.25 m koja me svakim danom gleda i govori "Ko ti kriv, šta nisi". Pitam se kuda to vodi i kada ču zadovoljiti svoj apetit. Nadam se kada se zaposlim (ako nađem posao) i napravim VELIKI akvarij.
Ali i vi ste krivci kad sam vidio veče akvarije na ovom forumu  :drool: :aq1:
« Zadnja izmjena: Kolovoz 09, 2010, 19:54:04 poslijepodne od opijum »

Offline ibanezfrelon

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
    • ART IMAGE
« Odgovori #31 u: Kolovoz 09, 2010, 16:46:30 poslijepodne »
uselio je kod mene odmah poslje Nove 2011
Znači... ...ovaj  od 112l tek dolazi? :D

Offline Tiii

• Trade Count: (+13)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 37
  • Shrimp noob
« Odgovori #32 u: Kolovoz 09, 2010, 16:58:44 poslijepodne »
Tu su izmijesani buduci i sadasnji planovi,odlasci i povratci iz buducnosti,sve se to kod njega izmijesalo jer voli prirodu,pa mozda i zapali koju bilju iz ljubavi  :D :D

Offline opijum

• Trade Count: (+2)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 38
« Odgovori #33 u: Kolovoz 09, 2010, 20:01:09 poslijepodne »

Znači... ...ovaj  od 112l tek dolazi? :D
[/quote]

Tu su izmijesani buduci i sadasnji planovi,odlasci i povratci iz buducnosti,sve se to kod njega izmijesalo jer voli prirodu,pa mozda i zapali koju bilju iz ljubavi  :D :D

Ja sam nešto zabrijo  :roll:. Eto promjenjeno 2010. A bilo je i tih biljaka Tiii i to u prekomjernim količinama eto vidiš posljedica :D ošlo mi kratkoročno pamčenje. Nego šta sam htjeo reči... ;)

Offline luxy

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 28
« Odgovori #34 u: Kolovoz 23, 2010, 23:45:33 poslijepodne »
evo da se i ja uključim...
oduvjek su me fascinirali kućni ljubimci...
kad bi išao kod maminih prijateljica cijelo bi vrijeme zurio u hrčke,kornjače,ribe,kanarince...
mama mi je svaki dan pričala kako je ona prije rata imala veliki akvarij od ni ona ne zna koliko litara(uglavnom je velik :D),te da je imala piliće i kanarinca rikija kojega je pokopala ispred kuće... :'(
uglavnom prije 5-6 mjeseci mene prijateljica zove i kaže ej luka kupila ja akvarij!
ja kažem ne vjerujem ti...ona kaže dođi pa vidi... i ja došao kad ono stvarno akvarij i tom mrcina (za mene) od 200 litara...
tad je sve krenulo...
došao ja kući i kažem mami i tati."hoću akvarij"...
onda sam ih molio oko 2 tjedna da mi kupe akvarij od 10-20 litara(ja mislio bit će mi dosta :D) i mi otišli u pet shop,a ono mama i tata govore evo ti sine akvarija(mislili su na kugle od 5-10 litara)...omg ja cijelo vrijeme gledam one velike mrcine na policama(caymančine :D),a roditelji kažu možeš dobiti samo ovaj(mislili su na cayman 40)...mi ga uzeli i odnjeli kući...hvala bogu da sam 2 dana prije toga našao obvaj forum pa sam znao što je cikliranje...
ja stavio akvarij da se ciklira i nisam imao strpljenja te sam ribe stavio unutra čini mi se peti dan...prvo sam uzeo 5 zlatnih pa sam kasnije kupio još 3...
uglavnom bilo je tu sedam zlatica sa bijelim šljunkom,te 3 umjetne biljke...tada ste me vi prosvijetlili te ja prešao na toplovodne ribe...kupio grijač te stavi ohranjivu podlogu...uglavnom da ne duljim to je sve crklo osim ancija i evo danas stavljena zemlja florabella za namakanje,te dat oglas da tražim bilje od vas(ne javljate se baš >:(  :D)...
uglavnom pun mi je kufer toga i oću sve ispočetka što se počinje ostvarivati...

uglavnom akvaristika me uzima iz dana u dan sve više...

maštam o 500 litara sa co2 i diskusima kao i sa 50 crvenih neonki,ahhh...
yesterday,all my troubles seemed so far away,now it looks as thought they are here to stay,oh i believe in yesterday...