Nabavila sam si već tekuće gnojivo - Proflor. Zasad ću njega koristiti, pa dok ne potrošim. Ma problemi sa ribicama su počeli od tud što sam ih kupila u lokalnom pet shopu. Vi svi, koliko vidim, nabavljate ribice u Aqua terri, Vili i Belugu - što je meni sve daleko. Jedino mi je za ok otići do Pet centra - iako mi je i to dosta daleko, al autom i nije toliki problem.
Nabavila sam polukrepane ribice, ogromne, već odrasle (veće od ovih ne mogu biti) i još čitam na net-u da su to neki guppy hibridi (ili tako nešto).

Mislim da obje imaju taj Fin Rot koji si mi gore spomenuo, jer otkad sam ih donijela kući i ugledala ih uočila sam na ovoj drugoj (koja je žučkaste boje) da joj u sredini fali četvrtina repa. A mislim, od čega bi to drugo moglo biti ako ne od te bakterije? Kad sam gledala ribice, u svakom akvariju je bila barem jedna krepana. I stoga je moj savjet svima koji ovo čitaju da ne kupuju ni ribice ni biljke u omanjim pet shopovima sa nikakvom ponudom.
U subotu sam pak otišla tu do jednog drugog pet shopa (Tukano), sva hepi kako ću si nakupovati svakakvih biljaka, a ono totalno razočaranje. Guppy mužjak kojeg sam si tamo uzela ima nešto sitno kod usta, non-stop je na površini, ne jede, a rep mu je malo izderan. Zasad te ribice držim odovojeno u jednoj posudi.
Uzela sam si jednog long fin pepper corydorasa u Pet centru, al ću otići sad ovih dana uzeti si bar još jednoga. Znam da jedu nekakve tabletice koje padnu na dno, al ne znam koje. Biljke sam si posadila samo u šljunak, pa ne znam jel to ok? Nikakvo gnojivo ispod nisam stavljala. Ne znam ni kako ove moje primaju hranjive tvari - preko korijena ili lista?
Ribice hranim valjda malo više nego što je potrebno, al kad su ove moje molly ribice lude za hranom

Vodu im mijenjam redovito, to nije problem. Priručnik sam već proučila. Easy life FFM sam sad potražila pomoću google-a i naišla na ogroman članak

Hvala na savjetu
Ufff, da sam bar prije znala da je tako komplicirano imati ribice