Kolovoz 25, 2025, 00:15:17 prijepodneNajnoviji Član: MMela

Autor Tema: Skalari skoro crkli u mrijesnom akvariju  (Posjeta: 1749 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Zaraaqua

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
  • Spol: Muški   Dob: 40
    • Paintball Klub Zadar
Skalari skoro crkli u mrijesnom akvariju
« u: Veljača 23, 2010, 23:42:39 poslijepodne »
Prije 2 dana sam prebacio skalare u mrijesni akvarij, od cc 15 litara u njemu je bila voda iz maticnog akvarija. Filter, pumpa zraka grijac i svijetlo.   Temperatura oko 27-28 svi parametri vode ok.

Nekuzim u cemu je problem?!?!

Offline M23_Vu

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 40
  • AqVu
Odg: Skalari skoro crkli u mrijesnom akvariju
« Odgovori #1 u: Veljača 23, 2010, 23:48:48 poslijepodne »
bok! 1.to je premalo prostora za par odraslih skalara 2.nisi ciklirao mrijesni akvarij.

Offline tarantula 87

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 37
« Odgovori #2 u: Veljača 23, 2010, 23:51:57 poslijepodne »
bok! 1.to je premalo prostora za par odraslih skalara 2.nisi ciklirao mrijesni akvarij.
:up:

Offline *Vandalka*

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 47
« Odgovori #3 u: Veljača 24, 2010, 00:50:25 prijepodne »
Da pojasnim br2.
90% pozitiovnih bakterija se nalazi u filteru i zemlji/podlozi, tako da kad samo istreseš zacikliranu vodu u mali aq i upališ čist filter, nisi napravio praktički ništa, tj na taj način se skraćuje vrijeme cikliranja
Zagreb

Offline ceh

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 50
« Odgovori #4 u: Veljača 24, 2010, 07:49:08 prijepodne »
Da pojasnim br2.
90% pozitiovnih bakterija se nalazi u filteru i zemlji/podlozi, tako da kad samo istreseš zacikliranu vodu u mali aq i upališ čist filter, nisi napravio praktički ništa, tj na taj način se skraćuje vrijeme cikliranja

potpis :up:

zato  u mojim akvarijumima imam unutarnje filtere pored vanjski  pa ako treba  za mrijest ili karantenu  (ovo pogotovo)prebacin vodu  i  unutarnji filter  jer recimo kod  ljećenja ribe koja je korist ako je pokušaš ljećit u karanteni a prebacio si je u necikliran akvarijum..
Please remember that the following comments are personal experiences and may or may not apply to your setup. Use them as guide to help better understand your fish,

Offline 985plavi

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 56
    • Facebook profil
« Odgovori #5 u: Veljača 24, 2010, 09:14:06 prijepodne »
Prije 2 dana sam prebacio skalare u mrijesni akvarij, od cc 15 litara u njemu je bila voda iz maticnog akvarija. Filter, pumpa zraka grijac i svijetlo.   Temperatura oko 27-28 svi parametri vode ok.

Kolege su ti odgovorile o čemu je riječ, ja ću samo nadodati. Naime, filter materijal ti nije bio naseljen bakterijama a odrasli skalari otpuštaju mnogo otpadnih tvari u vodu a s obzirom da su bili u vodi od samo 15 litara i da nije bilo nitrificirajučih bakterija tvoje su ribe uginule zbog trovanja amonijakom ili nekim od njegovih nusprodukata.

Inače su mrijesni akvariji oko cca 50l a u njima, ako nemaju isciklirane spužve u filterima, mijenja se voda sa iscikliranom svaki dan cca 50%.

Offline moke

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
« Odgovori #6 u: Veljača 28, 2010, 09:04:37 prijepodne »

U malom Karantinu kojeg imas, mrjesni za odrasle parove nebi smio biti manji od 70/100 lit.
spasavaj se ko moze  :aaa: