Srpanj 29, 2025, 07:30:54 prijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Pelvicachromis pulcher - kribensis  (Posjeta: 7499 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline kjunno

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
Odg: Pelvicachromis pulcher - kribensis
« Odgovori #25 u: Rujan 13, 2009, 21:19:18 poslijepodne »
za uspješan mrijest neophodno je odvojiti matični par u manji akvarij cca 30litara.temperatura oko 26 neznatno brz protok vode nešto bilja i kokosov orah u kojem će položiti ikru.oba roditelja brinu se za potomstvo a samo u slučaju da primjetiš kako ženka tjera mužjaka onda njega treba odvojiti.mladi prežive jedino ako borave s roditeljima u istom akvariju barem 10 dana,nakon toga ih možeš odvojiti i sve će biti ok.ja mlađ ne hranim ničim posebno,već im dajem što i roditeljima,tubiflekse i sušenu hranu u listićima.to su ti moja iskustva i tako radim i sve je okej s malcima,imam ih u svim velićinama pa ako netko treba male kribenzise.... ;)i još nešto,primjetio sam da malci jedu nešto s roditelja kao da grickaju ljuskice oko majčine glave,to mi je novo jer nitko to nije nikad spomenuo za kribenzise.uglavnom lijepa riba i odličan roditelj uz malo pažnje i truda-sretno!

Offline aquatic

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Opatija
    • Terra Vulcanica
« Odgovori #26 u: Rujan 13, 2009, 22:29:48 poslijepodne »
Nije meni problem u mrijestu već kako zadržati mlade, nakon tjedan dana ih počne biti sve manje i manje, jesu li gladni ili što? Logičnije bi bilo da ih tko potamani dok imaju par dana nego kad već imaju deset dana, ne znam je li ih tko pojede ili uginu od gladi. Akvarij je zajednički s razborama, neonkama, kuli, ancistrus. Roditelji ne daju nikome ni blizu a malci se svejedno prorjeđuju. Dakle, nije problem u dobivanju mladih već u njihovom održavanju na životu. Od hrane dajem miješano - listići, granule, sušenu artemiu, tubifex, pa i onaj nobil fluid za mladunčad, naravno, kombiniram, ne dajem sve odjednom  :)

Offline sarita

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 50
« Odgovori #27 u: Rujan 14, 2009, 19:35:46 poslijepodne »
Kod jednog mrijesta sam ih odvojila,bili su skroz majušni.Preživjeli su svi.Hranila sam ih onom praškastom hranom za mrvice ribice. :heart:

Offline RedEX

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zenica / BiH
« Odgovori #28 u: Rujan 17, 2009, 20:12:02 poslijepodne »
Kod jednog mrijesta sam ih odvojila,bili su skroz majušni.Preživjeli su svi.Hranila sam ih onom praškastom hranom za mrvice ribice. :heart:

ne znam funkcionise li kod kribenzisa zumanjak iz jajeta...ja sam na njemu podigao generacije i generacije zebrica,gupija,moli i sl. laksih riba :)

Offline aquatic

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Opatija
    • Terra Vulcanica
« Odgovori #29 u: Rujan 17, 2009, 21:15:59 poslijepodne »
Eto malo pomalo pa ostajem bez mladih, danas sam ih na kupu nobrojao tri, a do pred nekoliko dana ih je bilo dvadesetak. Jedino si mogu pomisliti da nisu možda gladni...ne znam...ali ako su ih drugi uspjeli podignuti ne znam kako meni ne opstaju duže od deset petnaest dana. Mislim, bolje nego da mi se namnože da ne znam kuda s njima, ali opet da mi bar jedan dvoje ostane  :rolleyes: