Srpanj 10, 2025, 23:00:21 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Skalari - propali mrijest  (Posjeta: 1459 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Tompa

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
Skalari - propali mrijest
« u: Siječanj 21, 2005, 15:44:00 poslijepodne »
Moja dvaskalara (najljepša na svijetu) su se izmrijestila pred kojih pet dana. Ovo je vea drugi neuspjeli pokušaj. Istini za volju i ne oeekujem neki uspjeh jer i da se razmnože ne znam šta bih s njima. Ali pišem ovaj post jer me nešta drugo brine. Naime, i prošli i ovaj puta, nakon što im propadne mrijest (plijesan i sl.) moja dva skalara (najljepša na svijetu) dobiju neke rane po sebi. Pošto praktieki cijeli dan nisam dome, ne znam kaj se dešava.Skužio sam da kad ikra nestane(pojeli su je valjda sami, to sam skužio da rade), oni postanu skroz izubijani, peraje drže skupljene onako kao u strahu/šoku, drže se podalje jedan od drugoga iako su inaee uvijek skupa... šta se dešava? Jel' se me?usobno pokefaju ili što? Ima tko kakvih iskustava?

Offline Blackvania

• Punopravni član
« Odgovori #1 u: Siječanj 21, 2005, 17:28:00 poslijepodne »

• Moje iskustvo je tuzno...

• Isto sam imala najljepseg skalara na svijetu al je nakon 4 mrijesta(svih neuspjesnih) uginuo. Manji je ostao ziv a veci je imao strgane perajice i nije mogao plivati i uginuo je!!!

• Ako ugasis svijtlo, mama skalar u mojem slucaju "veci" skalar napada tatu skalara "manjeg" i zak je doslo do pokolja.
  • [/list]

Sorry al to je moje iskustvo
Ah sta volim rozi pijesak...:)

Offline marin

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
    • www.opg-sagi.com
« Odgovori #2 u: Siječanj 23, 2005, 13:42:00 poslijepodne »
ja sam imao pet neuspjelih mrijestova mojih najljepših skalara na svijetu. i sad sam evrsto odlueio da ih odvojim iz zajedniekog akvarija jer rista nikak da oplodi ikru koju mu stara namješta. stalno je po kremama i kefa se sa ostalima pripadnicima komune. ali niko nije krepo. (osim ikre)
tkopod drugim jamu kopa sam u nju pada