Ajoj... hvala, hvala na ovakvoj podršci, eto ste mi dali povoda nastaviti i dalje... :zacrven: Iskreno reeeno, nisam mislio da ae reakcija biti ovako pozitivna. Thanx!

Esad, poeetnik ili ne? OK, što se riba kao takvih tiee, priznajem da godinama vea imam karase. Ali oni sretno i zadovoljno žive vani u vrtu u bari koju sam im iskopao pred 15tak godina. Akvarij od kojih 35 litara kojeg sam pred 3 godine "naslijedio" do sada je služio tek kao mjesto za zimovanje za njih 5 - 6, koji su služili tome da zimi unesu malo živosti i boje u stan. Ali to nije bila akvaristika kao takva... mislim, nije bilo nikakvih biljaka, jer oni dok ruju sve poeupaju, a i zauzimale bi im previše mjesta. Tek sam poeetkom ove godine odlueio naseliti nešto "ozbiljnije", jer je bilo glupo držati ga praznoga (da ne spominjem alge koje su se preko ljeta stvorile u njemu jer se nije koristio). I tako sam 'privremeno' (preko ljeta) naselio neke ribe, ukljueujuai i gore spomenute ocelifere, skalare (koji su se malo 'razvili' i zato su malo neproporcionalni - odgovor Psychu), spomenuti som i još neke... Akvarij je bio mali, ali sam se iznenadio time kakoje uspio (o stupnju evolucijskog razvoja, da spomenem da ga je osvjetljavala minjonka od 40W). OK, nije sve bilo za pet, bilo je pomora riba i strunutih biljaka (posebno preko ljeta, navodno previsoke temperature, kažu...). Detaljattached (po velieini platija procijenite tadašnju velieinu skalara, te beštije fakat brzo rastu):

No eto, ljeto prošlo, jesen prošla, zima došla, moji karasi još vani u bari, a moje 'ljetne' ribe još uvijek plivale u 35-litarskom akvariju, s time što su bile puuuuno veae nego kad sam ih kupio. Onda došao povrat poreza i odlueio kupiti nešto veae. Razmišljeo o 125 litara, ali sam si mislio da bih radije krenuo sa neeim manjim, ne toliko skupim.. kao, što ako ne uspije pa sam pljunuo lovu za badava.
Što se moje informiranosti tiee koju Shadow_x spominje, stvari stoje ovako: ja vas vea dulje vrijeme 'špijuniram' preko neta

, eitam šta pišete, a i švrljam po netu. Kupio u me?uvremenu knjigu o akvarijskom bilju,i pronašao dosta interesantnih stvari što se izgradnje biotopa tiee i sl. (i skužio da nije baš svaka biljka za svakoga - naime, nisam se mogao naeuditi zašto je Blixa u onom mini-tanku istrulila za tjedan dana, dok je difformis rastao k'o blesav).
Eto, to je moj akvaristieki CV. Moja dosadašnja iskustva baziraju se na karasima, pajeolankama i teleskopima, a prijašnji botanieki domet u akvaristici bio je tek otkriae neuništivog Ceratophylluma. Trenutno sam još na poeetku, puno me toga eudi, ali i veseli (npr. Hydrocotyle mi je otkriae godine:buuuuuuu:).
Eto, još jednom hvala svima na podršci, SandmanRI-u obeaajem da au biti dobarforumaš-pionir, i...eitamo se!