Kolovoz 04, 2025, 18:12:14 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Grijač Juwel 120 Rekord  (Posjeta: 2684 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Artemide

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
Grijač Juwel 120 Rekord
« u: Rujan 21, 2008, 22:32:55 poslijepodne »
Pozdrav cijelog grupi!
Imam jedno pitanje u vezi grijača. Naime, na vrhu grijača ima ono plus i minus. Kažu da ako se stavi između toga da bi temperatura trebala biti 26 stupnjeva (cca). Cijelo ljeto mi je bilo negdje 29 stupnjeva u akvariju, nisam mogla niže spustiti nikako. I sad, sasvim slučajno, gledam danas kolika je temperatura, nije mi ni palo na pamet da pogledam od kad je zahladilo, kad ono 31! Pa, toliko mi nije bilo ni kad je bilo najtoplije ljetno doba. Šokirana sam.  ::) I odem pogledati na grijaču, vidim da je ona zelena plastika okrenuta tako da je full na minusu. Što se događa? Probam vrtiti, kužim da se može vrtiti oko svoje osi, nigdje se ne zaustavlja (kao krajnja točka). Dakle, ona crtica je bila skroz na minus. Sad sam je stavila na sredinu, točno između minus i plus. Pratit ću do sutra ujutro što će se dogoditi. Brinem se jako, jer se smatram početnikom.

Može li mi netko pomoći tko ima Juwela ili zna o čemu se radi, da li se i vama događa da se taj regulator na grijaču može vrtiti i vrtiti da se ne zaustavi, ako shvaćate što hoću reći. Jel mi to otišao grijač da moram ići kupiti novi? Što da radim? U panici sam. Ribice su na broju. Ali mora da se već pitaju kad će jesen u akvarij.  :dead:

P.S. Hvala svima na pomoći!!

Offline Ignus

• Punopravni član
Odg: Grijač Juwel 120 Rekord
« Odgovori #1 u: Rujan 21, 2008, 22:43:26 poslijepodne »
Pozdrav!

Ja imam 2 juwel grijača od 300W i s oba sam nezadovoljan, od drugih akvarista sam čuo suprotna mišljenja ali ovo su moja iskustva.
Prvi je neprecizan i kod svakog isključivanja iz struje moram pratiti temp na termometru i prema rezultatu okreniti 1-3 klika lijevo ili desno na grijaču, a drugi iako je 300w nije u stanju zagrijati bure od 60 l preko 25 stupnjeva.  :down:
Potpredsjednik udruge ljubitelja i uzgajivača Betta 'Betta Svijet'

Offline Drazen79

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Osijek-Antunovac
« Odgovori #2 u: Rujan 21, 2008, 22:58:43 poslijepodne »
kužim da se može vrtiti oko svoje osi, nigdje se ne zaustavlja (kao krajnja točka).

Pozdrav :) Nebi se smjeo vrtiti skroz bez stajanja,mora imati min-max zaustavljanje pa je vjerojatno pokidano i nemozes narediti sa sigurnoscu nego isprobavati polozaje!!!
780L
780L 2.dio

Offline Artemide

• Novi član
  • *
« Odgovori #3 u: Rujan 21, 2008, 23:09:56 poslijepodne »
Ne znam kako da objasnim, ali ako ste to držali u ruci skužit ćete. Imate plus pa pola kruga pa minus. Meni je stajalo skroz na minusu. I sad okrećem još ulijevo (prolazim kabl i krećem prema plusu) i zavrtim još cijeli jedan krug. Nigdje da se zaustavi. Ili da čujem neki škljoc ili tako nešto. Sad sam maloprije skužila da se bar ugasio (ne gori ona crvena lampa). Pričekat ću do sutra ujutro da vidim hoće pasti. Ostavila sam ga na sredini, točno između plusa i minusa. Stvarno neprecizno.

Ja ne osjetim nikakve klikove dok okrećem. Da li to znači da mogu više krugova napraviti da bih se spustila temperatura? Ili on funkcionira samo pola okreta ulijevo - sredina - pola okreta udesno i to je to? Da li se smije "par krugova" praviti? Što znače 1-3 klika?

Oprostite, ali nije mi baš najjasnije.  :(

Offline Ignus

• Punopravni član
« Odgovori #4 u: Rujan 21, 2008, 23:21:31 poslijepodne »
Kasno je i neda mi se čačkat po grijaču da isprobam, ali siguran sam da se osjeti klik tj prebacivanje na višu odnosno nižu temp. grijanja. Možda postoji nekoliko generacija ovih grijača koji se međusobno razlikuju.
Potpredsjednik udruge ljubitelja i uzgajivača Betta 'Betta Svijet'

Offline Drazen79

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Osijek-Antunovac
« Odgovori #5 u: Rujan 21, 2008, 23:47:57 poslijepodne »
Necuje se kod svih grijaca klikovi al bi rekao da nije dobro sto ga mozes toliko krugova okretati, dobro je da si uspjela da se ugasi pa ces vidjeti koliko ce pasti i po potrebi ga malo smanjiti ili pojacati i kad ga podesis najbolje ga ne dirati vise :)
780L
780L 2.dio

Offline Artemide

• Novi član
  • *
« Odgovori #6 u: Rujan 22, 2008, 09:03:33 prijepodne »
Klik se ne čuje. :( Što se tiče temperature, evo jutros ostala 31. Grijač je upaljen bio jutros. :( Sad sam pomakla ulijevo, tj. prema minusu (tako je i bio). Ne znam jel da sad probam napravit jedan cijeli krug ulijevo... Ili da odem kupiti novi grijač.

P.S. Evo sad sam skroz išla ulijevo jedan puni krug prema minusu i došao je "do kraja". Više se ne može ulijevo. Grijač se ugasio. Hajde, bar dobar znak da termostat u grijaču reagira. Sad ću baš ostaviti ovako da vidim koliko će pasti temperatura i kad će se upaliti ponovo.
« Zadnja izmjena: Rujan 22, 2008, 09:06:29 prijepodne od Artemide »

Offline čiovo

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 41
« Odgovori #7 u: Rujan 22, 2008, 15:11:28 poslijepodne »
pozdrav,

ja imam juwelov grijać od 100w za rekord 96, kad sam ga prvi put upalio da zagrijem vodu stavio sam ga na sredinu (između plusa i minusa)i kad mi je zagrijao vodu na 28 stupnjeva stavi sam ga smo jedan klik od "-" i on od tada drži vodu na temperaturi 27 stupnjeva, toćnije kad dođe voda na 26.6 (znam temp u dvije decimale jer ima elektronski termometar sa točnošću 10-4) pali se i zagrije je na 27 i onda se opet gasi. Ja sam se osobno izludija dok sam naša di treba stavit pokazivać da drži optimalnu temperaturu.

Offline Crazy-a3

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 44
  • Živim da uživam
« Odgovori #8 u: Rujan 22, 2008, 15:21:59 poslijepodne »
Meni je krepo neki dan grijac u Riu 400 :down: i to ne samo da je krepo nego mi je skoro skuhao ribice, otisao je termostat i sva sreca da sam dosla doma ranije sa posla jer je temp. bila 35 C :down:
Bolje biti sam, nego sa budalama.
Zagreb/Dubrava

Offline Artemide

• Novi član
  • *
« Odgovori #9 u: Rujan 22, 2008, 21:01:00 poslijepodne »
Užas.  :dead: Tog se i ja bojim. Dobro da sam i išla provjeravati temperaturu. Još mislim sad je sigurno ok, kad je konačno zahladilo. Mene muči i to što ja nisam uopće ništa prčkala po termometru, a on odjednom na 31. Očito se nešto dogodilo, jer to uopće nitko nije dirao. No, dobro, što je tu je. Da kažem dobru vijest. Napravila sam onaj jedan krug i sad mi je točno na pola puta između minus plus. Temperatura je sad 28. Sutra idem na put, nema me par dana, nitko ne smije blizu akvarija, ali bar ću dobiti informacije hoće li ostati sad ta temperatura.

Hvala vam na podršci i komentarima. Stvarno je čudan grijač. Ne znam koliko dođu novi grijači s boljom regulacijom temperature? Da odem to kupiti. Prije nego da se zezam i bojim što je s ribicama. Može li mi netko, molim vas, reći okvirnu cijenu?