Srpanj 14, 2025, 01:28:02 prijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: nestala zlatna?  (Posjeta: 8079 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline blizanka

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 47
Odg: nestala zlatna?
« Odgovori #25 u: Rujan 08, 2008, 15:58:46 poslijepodne »
@ribac stavili smo kapi protiv stresa.
@ ninina mama od dekoracije smo ubacili samo drugi sljunak jer bio neki budi bog s nama sareni i rijecne oblutke koje sam vec spominjala i sve je prekuhano jos prethodni dan. A sto se tice vode nista nismo dodavali niti litru jer smo sve uspjeli prenjeti, jedino sam ja ocistila filter i to u vodi koju sam pripremila dva dana prije u slucaju da ne uspijemo prenijeti svu vodu iz aq.
Moj maleni jutros kaze "ema bibe", a joj....
@babyboom necemo odustati nego cu sada sve nanovo da pocistim, prokuham, pa cemo kupiti dvije male zlatice i nadati se da cemo s njima imati vise srece.

Offline Ribač

• Punopravni član
« Odgovori #26 u: Rujan 08, 2008, 16:47:31 poslijepodne »
Sretno!

Neke zlatne zbilja dožive stres kod seljenja, drugima opet nije ništa.  -?

Samo sve dobro pripremi, kako već planiraš i biti će sve uredu. :up:
Možda bi bilo najbolje da cikliraš ispočetka, budući da ne znaš gdje je prva zlatna, pa da ipak u pitanju nije bila bolest.

Offline Ninina mama

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 45
    • Moja fotogalerija
« Odgovori #27 u: Rujan 08, 2008, 23:08:06 poslijepodne »
Gotovo sam sigurna da nije od toga, ali evo jedno upozorenje. -?

Kad mijenjamo podlogu, ne cistimo filter, i obrnuto. Zasto? Na oba mjesta zive bakterijice koje ucestvuju u filtraciji. Ako ih vecinu ubijemo odjednom, nema tko preraditi toliko otpada...

Da se radilo o vecem broju riba, bila bih sklona 99% tvrdnji da ih je ubilo zagadjenje. :dead: Ovako, kazem, nije to to... :nerd:

U vakom slucaju, zelim vam svu srecu dalje... :up:
Tuzlanka u Sarajevu

Offline blizanka

• Punopravni član
« Odgovori #28 u: Rujan 09, 2008, 11:07:09 prijepodne »
Hvala na podrsci :)!
Mislila sam zaciklirati cijeli aq nanovo, medjutim sada imamo tog nesretnog komunalaca koji je ostao sam i pojma nemam kud cu s njim dok se aq bude ciklirao. Mislim mogu kupiti neki mali aq i presuti vodu iz ovog i staviti mu filter i sve to ali me strah da i on sada jadnicak ne umre. Imate li ideja sta da radim sa maleckim?
Mozda cak i da ga udomim, ima susjeda koji ima veliki aq pa mozda da ga poklonim ili dam na cuvanje dok mi sredimo aq.

Offline Ribač

• Punopravni član
« Odgovori #29 u: Rujan 09, 2008, 12:07:54 poslijepodne »
Bolje nemoj na čuvanje kad se ne zna točan uzrok smrti zlatica...

Ali mogla bi posuditi vodu( cikliranu) za manji akvarij, pa ga smjestiti tamo. Dva-tri tjedna mu ne bi smjelo biti ništa, ako je zdrav... -?

A o kojem se čistaću uopće radi?

Offline babyboom

• Moderator
  • Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
« Odgovori #30 u: Rujan 09, 2008, 12:39:09 poslijepodne »
slažem se s ribač - bolje neka ostane kod tebe - stavi ga u neki manje akvarijić (pa i poveću teglu sa zračnom pumpom) s vodom iz "njegovog" akvarija....neka ostane doma u svom bućkurišu....
a glede cikliranja...samo budi strpljiva....neki vele da je za zlatne dosta 2 tjedna - e, po našem iskustvu definitivno nije - čekaj najmanje 3 tjedna, stavi dobre bakterijice u filter i polako, a kad budeš naseljavala ribice, isto to radi polako, uz sredstvo protiv stresa i bit će sve OK
sretno!  :)

Offline blizanka

• Punopravni član
« Odgovori #31 u: Rujan 09, 2008, 14:39:52 poslijepodne »
A o kojem se čistaću uopće radi?
Joj zaista ne znam mislila sam da je mali cory ali nisam sigurna, vise mi lici na nekog somica. Tamno smedje je boje sa svjetlijim prugicama i ima malene "brkove". Sorry na nestrucnom opisu, ja bih njega poslikala ali taj ni za zivu glavu ne izlazi iz spiljice (amforica, sta cu kupila svekrva) osim nocu kada ga ne mogu slikati, ali ako ga ulovim budem stavila sliku.
Nista uradit cemo onda kako vec sugerirate, nadam se da cu biti uskoro u prilici da vam ponosno pokazem nas uredak. 

Offline babyboom

• Moderator
  • Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
« Odgovori #32 u: Rujan 09, 2008, 15:23:29 poslijepodne »
hi...iz tvog opisa može biti svašta  ;D :P....možda je čak toplovodni, pa bi bilo super da ga uslikaš - probaj navečer, kad već bude lagano pospan, naglo upalit svjetlo akvariju i bum...slikicu!  ;)
i - sretno!  :)

Offline Ribač

• Punopravni član
« Odgovori #33 u: Rujan 09, 2008, 15:27:06 poslijepodne »
Ovak je zbilja teško reči o kome se radi...Zanima me jer svi čistaći ne mogu sa zlatnima ili stradaju zlatne ili čistaći.

Osim hladnovodnog misgurnusa (koji nije algojed)jako su se dobrima pokazali plechostamusi ( preveliki za 50l), dok je s ancistrusima bilo svakakvih iskustava (dosta agresivni)...Coryiji su pak premali za zlatice ( ugnjetavale bi ih), a i ne odgovara im temp., moraju biti u jatu, koliko znam i gibicepsi su dosta agresivni...itd ( ima ih još hrpa).

Ali kad sad čitam što sam napisala ispada da niti jedan ne odgovara uvjetima. :D

Npr. imam ancistruse sa zlatnima i katastrofa su skrbni za potomstvo, razderanih repića ko u priči, tučnjave stalno ( sele u tropski akvarij), a pleco ih ne dira uopće...

Uvijek savjetujem puževe za manji akvarij...Bar nikog ne gnjave. :D

Offline darko098

• Punopravni član
« Odgovori #34 u: Rujan 09, 2008, 15:32:19 poslijepodne »
ja imam plehija sa zlatnima to je katastrofa one dođu dolje lagano a on im se samo polako prišulja i priljepi na peraju i onda naglo trzne pa se udari tako da plehi se kod mene nije pokazao baš najbolje. zna biti pogtovo onoj moj loptici sa velikim repom malo malo puknut rep  -?
a sad imam ancije s njima i nijedan trenutno ne dira zlatice tako da je moje iskustvo takvo -?

Offline Ribač

• Punopravni član
« Odgovori #35 u: Rujan 09, 2008, 15:37:32 poslijepodne »
Jesi siguran da je plehi ( da nije gibiceps)? -?

Ni meni nisu ancići u početku napadali, ali dok su poludili, ajoj...Mislim da i zlatice nisu prasad, jesu, pa naravno da nastane tučnjava. :D

Offline darko098

• Punopravni član
« Odgovori #36 u: Rujan 09, 2008, 17:33:00 poslijepodne »
plehi je, bio je miran u početku i kasnije počeo pravit cirkuse ali sam čuo od ljudi isto koje uzgajaju diskuse da isto imaju probleme da se zaljepi za njih i da ne pušta  :( sad sam se i sam uvijerio

Offline Ribač

• Punopravni član
« Odgovori #37 u: Rujan 09, 2008, 20:11:26 poslijepodne »
Eto, baš su mušičasti ti čistaći, nikad ne znaš na kakvog ćeš naletjeti. :D

Puževi rulz! :r038:

Offline darko098

• Punopravni član
« Odgovori #38 u: Rujan 09, 2008, 20:16:04 poslijepodne »
neka si uzme pužiće oni sigurno nikoga neće dirati :D

Offline babyboom

• Moderator
  • Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
« Odgovori #39 u: Rujan 10, 2008, 07:47:08 prijepodne »
ajme, kakve vi to zločestiće imate! :)
mi imamo misgurnusa - genijalac i zakon ribica i treba ih sa zlatnima imati svakako - prvo što počiste dno akvarija, drugo što su simpa beskrajno....
ali, imamo i plehiće - najbolje i najdraže ribe koje postoje na ovom svijetu - dobri, dragi i simpatični divovi, kojima doduše znaju ići zlatne na živce (provociraju, prasice!) pa ih onda malo razjure, ali se nikada nisu ni pokušali na njih zalijepiti....kažu stručniji od nas da to oni rade kad nešto s ribicom nije u redu, pa onda imaju potrebu "očistiti" je...
pa onda ancići - otkako ima dečko svoju pećinicu a curica gdje se zavući - nikad problema, vode svoju brigu i baš ih briga za sve oko njih....
a gibiceps - jest bezobrazan do bola, no s njim je plehić, pa njih dvojica vode neke svoje ratove....ali nikad nije ni pokušao dirati zlatice...doduše, došao je k nama već kad su ove bile velike....
ma, oduljih, ali hoću reći - svaka riba ima svoju životnu filozofiju, neka je dobrica, neka je zločestić, pa kome se koja posreći....
i slažem se, ako hoćeš biti siguran - najbolje je nabaviti, pogotovo za 50 l, pužeke i barem jednog misgurnusa!  :)

Offline blizanka

• Punopravni član
« Odgovori #40 u: Rujan 10, 2008, 11:24:26 prijepodne »
Evo kao sto sam obecala postam sliku ovog naseg komunalca, istina sinoc ga nisam uspjela uslikati p asam sliku nasla na net-u. Budem ga slikala kada ga prebacimo u manji aq a ovaj ponovo stavimo na cikliranje  :-[. Znam da sam to trebala uraditi jos sinoc ali nestigoh.

Offline blizanka

• Punopravni član
« Odgovori #41 u: Rujan 10, 2008, 11:27:00 prijepodne »
pobjeze mi nezavrsen post  :-[ sorry.
Procitala sam sve vezano za ovu ribicu i po mom skromnom misljenju i nije mu bas mjesto sa zlaticama, a s obzirom da se radi o jatnoj ribi, a ovaj nas sam samcat :(, sta sada da radim??

Offline Ribač

• Punopravni član
« Odgovori #42 u: Rujan 10, 2008, 11:44:01 prijepodne »
Ili ga prebaci u neki drugi akvarij ( ako imaš) i kupi društvo ili ćeš ga nažalost morati pokloniti... -?

Offline blizanka

• Punopravni član
« Odgovori #43 u: Rujan 10, 2008, 12:07:22 poslijepodne »
Ma nista svakako cemo uskoro formirati jedan toplovodni pa cu sirocetu kupiti drustvo i tamo ih smjestiti pa nek uzivaju.

Offline Ribač

• Punopravni član
« Odgovori #44 u: Rujan 10, 2008, 12:51:42 poslijepodne »
 :up:

Offline babyboom

• Moderator
  • Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
« Odgovori #45 u: Rujan 10, 2008, 14:55:52 poslijepodne »
svakako mu nabavi društvance i stavi u toplovodni akvarij....mi smo ih imali nekoliko u hladnovodnom (silom-prilika - nikad više) i mislim da su relativno kratko živjeli baš zbog prehladne vode (noću im je padala temperatura ispod tolerancije...
ili, ima ti ninina mama nekolicinu takvih pajcekića... ;D

Offline Ninina mama

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 45
    • Moja fotogalerija
« Odgovori #46 u: Rujan 10, 2008, 15:35:08 poslijepodne »
ili, ima ti ninina mama nekolicinu takvih pajcekića... ;D

... i takodjer ce dobiti slus u narednih mjesec - dva... :(

Genijalne ribe, uvijek u pokretu, smijesno spavaju (vertikalno u nekoj biljci) :roll: :D, ali jedu mi novoizrasle listice mekolisnog bilja... Imam 3 takva prasca i narasli su na 12 cm za 8 mjeseci... A kad se sjetim kako su bili majusni... :-[
Tuzlanka u Sarajevu

Offline blizanka

• Punopravni član
« Odgovori #47 u: Rujan 10, 2008, 15:48:49 poslijepodne »
[ Imam 3 takva prasca i narasli su na 12 cm za 8 mjeseci... A kad se sjetim kako su bili majusni... :-[

pa lijepo im je tu kod tebe. ovaj nas je mali i nadam se da nece tako brzo rasti jer dok mi slozimo ovaj veliki aq svasta se moze desiti s obzirom kako smo brzi. :D

Offline babyboom

• Moderator
  • Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
« Odgovori #48 u: Rujan 11, 2008, 09:26:17 prijepodne »
bome, genijalci su - ribe koje imaju svoje "ja" - znaju biti beskrajno smiješni...
no, blizanka - nabavi mu neko društvo, bilo koga, može i neki gupi, samo da nije sam....oni moraju imati nekog ko će im praviti društvo...i da vidiš veselja!
i ne brini - narast će i tvoj veeeeeeeliki i deeeeebeli!  ;D :D