Srpanj 26, 2025, 05:55:56 prijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: s kojim početi  (Posjeta: 929 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline the_doom

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški  
s kojim početi
« u: Veljača 11, 2007, 10:28:00 prijepodne »
Imam akvarij od 20l duljina 40cm širina 20cm i visina 25cm pa me zanima s kojim bi biljkama trebao početi

Offline Tompa

• Punopravni član
s kojim početi
« Odgovori #1 u: Veljača 11, 2007, 11:31:00 prijepodne »
To je dosta mali akvarij, pa bi trebao staviti male biljke. Opet, izbor ovisi o time koliko svjetla imaš u poklopcu. Mogao bi probati s nekim nekom manjom vrstom Anubiasa ukoliko nemaš puno svjetla. Ako je svjetla dovoljno, vrste poput Hemianthusa, Rotala rotundifolia bile bi idealne.

Offline duda

• Punopravni član
s kojim početi
« Odgovori #2 u: Veljača 13, 2007, 10:43:00 prijepodne »

Za tako mali aq možeš stavit npr anubias nana ona je prednj biljkai možeš je vezat za recimo kakav manji kamen ili neki mali mopan, vodenu kugu /i ili rogolist možeš piknut u podlogu ili stavit da plutaju, alga cladophora, ako ti se sviđa možeš ubacit npr javansku mahovinu, ili možda javansku paprat to su nezahtjevne biljke i ne traže puno svjetla. Dovoljno im je jednom tjedno stavit tekuče gnojivo.

Offline franco9200

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 52
    • http://www.akvarij.net
s kojim početi
« Odgovori #3 u: Veljača 13, 2007, 11:17:00 prijepodne »
najbolje malo anubiasa i vozdra
Rijeka, Zamet, Trsat
..........................
* ne vjeruj ribi koja laže....

Offline aqua man

• Punopravni član
s kojim početi
« Odgovori #4 u: Veljača 13, 2007, 22:24:00 poslijepodne »
the doom nisam htjeo otvarati novu temu pa sam se malo nadovezao na tvoju,nadam se da se ne ljutiš
Zanima me šta bi bilo dobro od biljki da kupim za svog caymana od kojih 75 litara,sa nedovoljnim svijetlom od 15w sa reflektirajučim papirom(neznam točno kak se to kaže ),akvarij je u pogonu oko 6-7 mjeseci znači da se dosta toga okupilo u šljunku za prirodno gnojivo i koristim neki rastol za biljke(tekuče gnojivo)!Imam od biljaka sada valisnerie(jako se razrasla),rogolista,malo elode-e dense (vodene kuge) i još neku biljku koja uvije zauzima večinu akvarija ali sam je dosta izbacijo jer jako ubrzano raste,sutra idem u nabavku malo nove biljke pa koja bi mi odgovarala a da nije jaaaakooo zahtjevna i ne traži puno svjetlosti,al molio bih da mi neko pokaže i koju slikicu biljke!
Još bi bilo bolje da mi pomognu kolege iz Osijeka pa mi daju koju svoju preporuku,inače mislim biljku kupiti u dogi-tradeu?!?    

Offline the_doom

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški  
s kojim početi
« Odgovori #5 u: Veljača 14, 2007, 12:23:00 poslijepodne »
aqua man naravno da se ne ljutim
hvala ljudi

Offline aqua man

• Punopravni član
s kojim početi
« Odgovori #6 u: Veljača 14, 2007, 18:50:00 poslijepodne »
Hvala puno svima na pomoči,a iovako nisam danas našao ništa od biljaka u pet shopu  tako da vas to spašava