Srpanj 20, 2025, 22:14:41 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Moj prvi...  (Posjeta: 1810 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline wickerman999

• Član redakcije
  • Trade Count: (+7)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 34
  • Rain can't soak what is not there...
Moj prvi...
« u: Veljača 03, 2007, 23:22:00 poslijepodne »
Kao prvo, ispričavam se na kvaliteti fotki, nisam baš neki fotograf, a ni oprema nije nešto  
Kao drugo, ispričavam se na mrljama na kamenju i podlozi, sutra mijenjam vodu i čistim  
Sad, kad sam gotov sa ispričavanjem slijedi opis.
Akvarij je mali, 60 litara, u pogonu možda mjesec i sitno. Svjetlo je 1*15 w (premalo znam, ali ne vidim način na koji bih mogao dodati još jednu lampu. Kakav prijedlog?), filter Juwel unutarnji, onaj koji dolazi sa njihovim Recordom 60. Tu je još DIY CO2 (jedan mjehurić svakih pet sekundi), te neki grijač (nemam pojma koji, ali solidno grije).
Od riba tu su 5 crvenih neonki, i 3 ženska gupija. Planiram staviti još muškog gupija, poduplati neonke,dodati 2-3 somića kao čistače (opet bih trebao pomoć u odabiru, ne mogu se snaći među toliko vrsta)  te staviti par black mollya. Za početak mislim dosta. E, da i još par crvenih kozica ako ih nađem (ima li ih uopće u Zagrebu?).
Od biljaka, tri su vrste, ali nisam siguran ni za jednu koja je. Čini mi se da je ova najveća Echinodorus amazonicus, ali nisam siguran.
Ako imate još koji prijedlog ili komentar, tu sam da učim. Hvala

Neki od mojih akvarija:
1 2 3 4 5 6 7 8

Offline Bobomir

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Sisak
    • http://akvarij.net
Moj prvi...
« Odgovori #1 u: Veljača 04, 2007, 00:40:00 prijepodne »
akvarij si dobro složio s onim s čim si raspolagao ali treba ti još bilja pozadinskog nešto što brzo raste da ti sakrije te kablove da se ne vide.
a ovaj termometar nisi trebao naljepiti na prednje staklo već na bok da ti se ne ističe toliko,a i šta će ti vanjski kad imaš unutarnji (odluči se za jedan)
još kad staviš koju ribicu bit će to ok akvarij za sad je što i sam priznaješ malkoc prazan i ribama i biljem
Bobo Sisak

Offline Gizmo

• Punopravni član
Moj prvi...
« Odgovori #2 u: Veljača 04, 2007, 01:40:00 prijepodne »
Akvarij je super za početak. Unutra ti je dosta još mužjak gupi, i somići za dno. Gupi će ti se namnožiti brzo (pravi gušt u početku), ali ubrzo bi ti akvarij mogao biti prenapučen. U akvariju slične veličine kao tvoj (54 l) imam više bilja, i dobro mi raste i bez co2. Mislim da ti co2 za sada ne treba, ali izbor prepuštam tebi. Iza stavi crnu foliju kao pozadinu, ili neku koja ti se već bude dopala, i kako je već rečeno, probaj zamaskirati cijevi. Panj je super. Od brzorastućeg bilj hygrophila polysperma zaista raste kao luda, imaš ju opisanu pod biljem. Ako ti se sviđa, možeš ju staviti u pozadinu i sakriti cijevi. A i kad ti se gupi počnu kotiti imati će se gdje malci skrivati. Samo naprijed!
Krk/Hrvatska

Offline kkliba

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 52
  • zvjerka
Moj prvi...
« Odgovori #3 u: Veljača 04, 2007, 14:18:00 poslijepodne »
Moje mišljenje je da obavezno treba crna pozadina da dobije na dubini , a sam akvarij treba neko vrijeme da bi se bilje razraslo pa da se vidi kako če izgledati, sve u svemu dobar početak...
- ništa nije dovoljno dobro da nebi moglo biti još bolje -

Offline Lord Anduril

• Punopravni član
Moj prvi...
« Odgovori #4 u: Veljača 04, 2007, 15:41:00 poslijepodne »

Svaka čast, odličan početak.

Još malo bilja, tj. sve već prethodno navedeno i akvarij je za 5.

Zagreb/Gornja Dubava

Offline TiTech

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 44
  • North & Central America
    • Akvarij.NET
Moj prvi...
« Odgovori #5 u: Veljača 04, 2007, 16:22:00 poslijepodne »

Ja sam isto za crnu pozadinu. U svakom slucaju dobar pocetak.

Offline bobialf

• Punopravni član
Moj prvi...
« Odgovori #6 u: Veljača 04, 2007, 17:52:00 poslijepodne »
za pocetak je dobro kako vele svakog dana u svakom pogledu sve vise napredjujem

Offline Tompa

• Punopravni član
Moj prvi...
« Odgovori #7 u: Veljača 04, 2007, 19:12:00 poslijepodne »

Oj! Već rečeno - termometar stavi negdje odozada da dvije bijele fleke na staklu ne budu prvo što čovjek vidi na akvariju. Inače, ovo usko zeleno-žuto lišće što si zasadio u stražnjem dijelu nije pravo vodeno bilje. Tj. raste uz vodu, ali nikad potpuno potopljeno, tako da će s vremenom uvenuti. Razmisli o nečem drugom za stražnji plan, npr. Egeria ili možda čak neki veći oblik Cryptocoryne (dosežu visinu od 30tak cm pa mislim da bi ti to odgovaralo) ;)

Dodatnu lampu možeš dodati sam, imaš neke sheme za spajanje tih stvari ovdje negdje na forumu. ako si poput mene i ne želiš se igrati strujom, onda kupi Glomat u nekom boljem pet-shopu, i postavi sam (to ti je sve u đuture komplet kojeg uštekaš u struju i radi - moraš kupiti samo lampu i... moraš to učvrstiti na poklopac, ali to ti stvarno nije neka mudrost)

Offline Emanuel1

• Punopravni član
Moj prvi...
« Odgovori #8 u: Veljača 04, 2007, 19:14:00 poslijepodne »
Super si složio, poslušaj savjete i bti će još bolje. Oprema ti je ok. Mislim da će ti i ova rasvjeta biti ok, a ako ćeš nadograđivati imaš pod uradi sam lijepo sve objašnjeno. Sretno!
Zagreb

Offline wickerman999

• Član redakcije
  • Trade Count: (+7)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 34
  • Rain can't soak what is not there...
Moj prvi...
« Odgovori #9 u: Veljača 04, 2007, 22:26:00 poslijepodne »
Hvala svima na savjetima, a i na pohvalama koje iskreno, nisam baš očekivao . Odlučio sam poslušati većinu vaših savjeta, pogotovo koji se tiču biljaka. U međuvremenu sam stavio i foliju (sive teksture stjenja), tak da sad izgleda puno bolje, a i kablovi se ne vide. Imam još jedno pitanje vezano uz gnjojenje. Je li samo dovoljno jednom tjednom dodavati tekuće gnojivo, ili treba stavljati još što?
Neki od mojih akvarija:
1 2 3 4 5 6 7 8

Offline huljo

• Novi član
  • *
Moj prvi...
« Odgovori #10 u: Veljača 04, 2007, 23:26:00 poslijepodne »
aq.je ok a one sabljaste biljke dugačke koje ti izgledaju kao valisnerija zeleno sa bjelim ti neče rasti jer su više terarijke biljke nego akvarijske.uvenut če ti pa na njihovo mjesto stavi drugu biljku.
come back,slavonski brod.budainka