Evo mene ljudovi,
živ sam i zdrav, ali u povećoj gužvi, pa zato i nisam previše pisao u zadnje vrijeme.
Ima novosti kod mene, moj "stari" 180 litarski reef je rasformiran a radilo se na novom, većem.
Nekome ovo nije veliko, ali kada uzmemo u obzir veličinu mog stana - ogroman je, dominira u sredini prostora pa otud i ime akvarija (tnx Karlo)
Pa evo da vidite na čemu se radilo zadnjih tjedan dana otkad mi je došao zavareni stalak i naručene ploče iverala.
Prvo sam obojao stalak u crnu Hammerite boju.
Kompletan akvarij, sump, top off tank I tank za balling otopine je radio GROF. Detalji za spomenuti je crno lakobel staklo koje mi je Grof preporučio za OF box umjesto forexa, a kasnije smo od njega napravili i gornji "okvir".
Sve su se daske lijepile silikonom za stalak osim bočnih, koje su dodatno pričvršćene sa 5 šarafa svaka zbog toga što nose težinu vrata.
I radovi na stalku su polako napredovali. Libela je tu samo da na fotkama ispadnem pedantan, a zapravo ju koristim umjesto čekića. Šalim se
Lijepo je sve leglo, zadovoljan sam jako zasad.
Boju materijala nisam mogao previše birati, morala je biti ista kao ostatak boravka. Inače bih išao na bijelo.
A sada cijevi...
OF box od lakobela i češljevi od forexa.
Ovako izgledaju cijevi zasad. Mislim da je to to.
Iako će tek probno punjenje ovih dana pokazati je li to to, ja bih rekao da je, sve sam se trudio odraditi školski.
Sump sa refugiumom. Po meni pomalo, ali i neopravdano zaboravljen dio sustava.
Jedna će pumpica tjerati vodu iz sumpa a ona će se vraćati kroz bulk i cijevi.
Top off rezervoar 50l.
I sad to sve skupa treba posložiti u ormarić i pospajati cijevi, a probnom se punjenju nadam ovih dana.
Plan je ovaj put sve polakše i pustiti sustavu da odradi svoje.
U tu svrhu sam na AkTeru i kupio 2 bette da imam gdje petljati kad mi je dosadno.
Da zvahvalim Blue-u što mi čuva koralje, Renti što mi čuva kamenje, Grofu na super odrađenom poslu i Karlu na općem strpljenju koje pokazuje
Ako koga što zanima tu sam, a do tad šaljite pozitivne misli