Nemam slike, ali eto kratki komentar. Aponogeton je čak i dosta čest, ima ga za kupiti i u našim dućanima. Nikad ga nisam držao u akvariju jer... mi se ne sviđa. U pravilu svi padaju na tu biljku - jane. Radi ovog rupičastog lišća izgleda mi kao da ga je napala neka gamad...

Ali ne umanjujem mišljenje ostalih. 100 ljudi...
Ova Aldrovanda mi nije poznata kao akvarijska biljka. Možda griješim, ali eto, nisam se nikad još s njom susreo - niti u živo, niti u literaturi. Inače je mesožderna biljka, a klopke su ova mala zadebljanja na vrhovima listova. Aldrovanda je monotipna (jedina) vrsta istoimenog roda, a pripada porodici Droseraceae čiji puno poznatiji predstavnici dolaze iz roda Drosera (kod nas u Hrvatskoj npr. raste Drosera rotundifolia, rosika, link:
[url]http://www.biopix.dk/Temp/JCS%20Drosera%20rotundifolia%20260 80.jpg[/url]). Plutajuća je biljka kojoj stabljika i stariji listovi odumiru sukladno rastu novih. Zimi prezimljava u obliku pupova. Raširena po cijelom svijetu. Pretpostavljam da ne bi bila dobrodošla u mrijesnim akvarijima. Iz očitih razloga...

Edited by: Tompa