Rujan 10, 2010, 21:31:16 pmNajnoviji Član: elvis
 Str: 1 2 3 [4]  Sve   Dolje
  Ispis  
Autor Tema: Pozdrav svima uz par slika  (Posjeta: 1207 )
0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.
Juricas
Punopravni član
Dob: 26
Email
« Odgovor #45 : Srpanj 31, 2010, 12:58:36 pm »

Super su ti akvariji. Bez algi, uredni, svaka čast. Jedino neznam ovo za mali protok. Meni je bolje s velikim protokom, da mi se CO2 rasprši po bilju.
Nego, kakav je taj osmocote? Jel su to zute granuloice one? Ja sam jedno vrijeme to isprobavao u podlozi, samo kaj sam u isto vrijeme dodavao makro i mikro, pa nisam bas primjetio rezultate. Al sad stavljam osmocote u zemlju kod suhog uzgoja, i bilje mi je odlično.
Evidentirano
Zander
Novi član
*
Email
« Odgovor #46 : Srpanj 31, 2010, 13:28:29 pm »

Nasao sam na kompu neku sliku Osmocota, ranije dok sam ga ubacivao u podlogu sa presečenim špricom pod koren.
Sve zavisi koliko ga stavimo u podlogu i na koliko je meseci rok otpustanja, pa tako onaj koji otpusta na 6meseci moze da se stavi duplo vise od onog na 3 meseca. Ranije sam koristio taj od 3, sad koristim ovaj od 6meseci ima valda i na 12 meseci da se nabavi....
Znam da su ga neki moji prijatelji stavljali i po 100grama u akvarijume oko 100litara i nije bilo problema, naravno kad se voda redovno menja... Mada ja vise volim da ga ne preteram, pored toga normalno đubrim i preko vode ne oslanjam se samo na Osmocot. Dobro je znati da N obično u tim đubrivima nije samo u NO3 obliku, nego ga obično ima pola u obliku Uree ili možda čak i neki deo u NH4+. To obično ni ne piše na pakovanju nego se može pronaći sastav na netu, neki PDF ili tako nešto...

Dodatke mogu vidjeti samo registrirani korisnici foruma
osmocote1.jpg
Evidentirano
cannibal
Punopravni član
attitude & respect
Dob: 30
« Odgovor #47 : Srpanj 31, 2010, 15:18:45 pm »

sad tek vidim slikicu i povezal sam osmocot sa cvijećem  Cheesy Cheesy ..bokte pa toga moji starci imaju na bacanje..nego..pitanje ak može..dal mu treba hranjiva podloga (vulkanit/zemlja za cvijeće, gotov substrat) il može ić samo on u podlogu i dal zadovoljava, ako je sam..tnx  Thumbs up
Evidentirano

Zander
Novi član
*
Email
« Odgovor #48 : Srpanj 31, 2010, 23:20:49 pm »

Mislim da bi trebalo dobro da se pokaže i ako je sam u podlozi, sa npr šljunkom ili nekom drugom inertnom podlogom, aquaclay recimo.
Ali ga nisam tako nikad koristio, uvek je pored toga bilo još nešto, vulkanit, treset ili tako nesto. Ma u ovom akvarijumu je mislim Osmocot davno prestao da otpušta bilo šta, sada se stanje stabilizovalo i to je to.
Pre ove slike voda nije menjana oko 15-20 dana i dosta je dobro izdržalo sve, pa sam samo dan pred slikanje promenio 50% i sipao FFM da se malo razbistri pred slikanje.
Evidentirano
cannibal
Punopravni član
attitude & respect
« Odgovor #49 : Kolovoz 02, 2010, 08:14:39 am »

samo da napišem nešt za osmocot..jučer kod starci gledal i čital sastav na pakiranju, i kak ti zander veliš, nema točne specifikacije, jedino n,p i k..ali piše da ima mali udio u obliku amonijaka.
da ne bude OT, akvariji su ti zakon  Thumbs up
Evidentirano

lp
Član redakcije
Aquascaper
« Odgovor #50 : Kolovoz 03, 2010, 08:06:26 am »

Odlično je ovo kolega...glossa naprijed je pun pogodak jer je otvorila cijeli akvarij. Srednji plan je također odličan i super izgleda, iako mi se čini da je puno posla oko njega pa da se stalno mijenja. Sve skupa to izgleda jako dobro. Bravo. Klap

Jedino šta mi bode malo oči je vivipara koja izgleda na ovoj fotki ko uljez...naprijed sve blješti, a ona kao da nema boju u odnosu na prednje biljke.  Vjerojatno je do rasporeda svjetla i fotografije. Oko toga da se malo potrudiš i bit će mrak. Sad kad si ga doveo do samog kraja i trudio se toliko, duguješ mu bolju fotku. Wink
Evidentirano

Najnoviji članak u rubrici aquascape: Podloga u biljnom akvariju  a062  ok
Frida
AkTer! Team
Dob: 32
« Odgovor #51 : Kolovoz 03, 2010, 09:01:30 am »

Oooo,Zander,nice done  Wink
Kako volim nove članove foruma sa ovakvim znanjem i vještinom
Evidentirano

Volim kada mi pričaju iza leđa, jer tada znam
 da sam korak ispred njih!
Zander
Novi član
*
Email
« Odgovor #52 : Kolovoz 03, 2010, 09:06:34 am »

Hvala na komentarima, svaka kritika i pohvala mi dobro dođe   Wink

U pravu si lp za srednji plan mnogo je teško održavati ga da liči na nešto jer sam postavio tu malo više brzorastuće biljke, za čas preraste i mora stalno da se sređuje. Naročito mi Riccia stvara probleme, otpada i zavlači se pozadi u Viviaparu, pada dole i ova nemože od nje lepo da napreduje ako ne intervenišem pa kad je izvlačim počupam svaki put po malo Viviapare tako da je sad i retka i još je malo izgorela na slici i beloj pozadini...
Za sijalice: pošto imam 5xEnergy saver različitih jačina u haubi, definitivno ih nisam dobro rasporedio za slikanje, to ću drugi put da ispravim, trebale su napred da idu ove jače sijalice od 33W, tako bi moguće i kamen imao bolju teksturu na slici a Viviapara bi možda za nijansu bolje izgledala...
Za fotografiju: to se vidi da nemam pojma  Cheesy ali nabavio sam sad malo bolji aparat pa učim  Roll

Čini mi se da je akvarijum sad malo zarastao pa će posle jednog dobrog šišanja ovih dana da ide popravni ispit u fotografiji  Wink
Evidentirano
homers
Punopravni član
**
Dob: 34
« Odgovor #53 : Kolovoz 09, 2010, 22:45:29 pm »

Pozdrav svim aquascaperima u Hrvatskoj.
Pratim ovaj forum od nedavno, ali redovno i to ono što me najviše interesuje -Uređenje akvarijuma i Biljke i alge, najčešće.

Neke članove ovog foruma sam lično upoznao skoro na okupljanju akvarista u Novom Sadu, neke znam od ranije.
Karasa viđam više nego moje prijatelje iz Novog Sada  Cheesy

Predstavljam vam za sada samo moje dve predhodne postavke i jedan nano akvarijum koji sam odradio čisto malo vežbajući radove sa pincetom u trenutcima kada je bilo viška vremena Wink

Biće još, nadam se. Bilo je tu i par neuspelih pokušaja, igranja sa nekim hranljivim podlogama itd. koje nisam završio, ali sve to ide u akva-staž  Roll
Trenutno dovršavam jedan Iwagumi pa kada uslikam javljam se i sa tom postavkom...
Super,koliko si vremena utukao da bi to postigao?
Ecstasy of Gold
Dimenzije 82x46x46

Wind from the north
Dimenzije 80x37x50 (ako se dobro sećam), ovo je prvi biljni akvarijum koji sam lepo dovršio i uslikao

Ovo je jedan Nano kojem ne pamtim dimenzije Smiley

Pozdrav!  pivkan
Evidentirano
igor8
Punopravni član
Dob: 24
« Odgovor #54 : Kolovoz 22, 2010, 23:16:38 pm »

Pozdrav svim aquascaperima u Hrvatskoj.
Pratim ovaj forum od nedavno, ali redovno i to ono što me najviše interesuje -Uređenje akvarijuma i Biljke i alge, najčešće.

Neke članove ovog foruma sam lično upoznao skoro na okupljanju akvarista u Novom Sadu, neke znam od ranije.
Karasa viđam više nego moje prijatelje iz Novog Sada  Cheesy

Predstavljam vam za sada samo moje dve predhodne postavke i jedan nano akvarijum koji sam odradio čisto malo vežbajući radove sa pincetom u trenutcima kada je bilo viška vremena Wink

Biće još, nadam se. Bilo je tu i par neuspelih pokušaja, igranja sa nekim hranljivim podlogama itd. koje nisam završio, ali sve to ide u akva-staž  Roll
Trenutno dovršavam jedan Iwagumi pa kada uslikam javljam se i sa tom postavkom...

Ecstasy of Gold
Dimenzije 82x46x46

Wind from the north
Dimenzije 80x37x50 (ako se dobro sećam), ovo je prvi biljni akvarijum koji sam lepo dovršio i uslikao

Ovo je jedan Nano kojem ne pamtim dimenzije Smiley

Pozdrav!  pivkan

prva liga!
Evidentirano
Zander
Novi član
*
Email
« Odgovor #55 : Kolovoz 23, 2010, 13:47:22 pm »

Hvala  Thumbs up
Evidentirano
 Str: 1 2 3 [4]  Sve   Gore