Srpanj 19, 2025, 23:27:19 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: pomoc tamni diskus  (Posjeta: 1070 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Malice

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
  • Spol: Muški   Lokacija: Varaždin
pomoc tamni diskus
« u: Lipanj 24, 2015, 21:18:32 poslijepodne »
novi problem , diskus jede normalno al se drzi kuteva akvarija i pliva po dnu sam primjetio , izmet je ok , ali je potamnio pomagajte brzo

Offline dzems

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: knin
  • volim ribe i ribice
Odg: pomoc tamni diskus
« Odgovori #1 u: Lipanj 25, 2015, 16:33:41 poslijepodne »
jedan od razloga moze biti da su bacili ikru,pa dobiju tamni mukus po tjelu,sve ostalo je bolest...slike i opis akvarija bi pomoglo...koja hrana,koji filter,temperatura,izmjena vode,stanovnici,bilje...?
Totalna Steta

Offline Malice

• Novi član
  • *
« Odgovori #2 u: Lipanj 25, 2015, 22:04:31 poslijepodne »

filter je 500l/h protok aquel unutarnji ali kupio sam sad JBL 900 profi te me zanima na kojem principu on radi jer sam isprobavao ovako i izgleda da opce ne vuce vodu... dal radi na principu pada od vode i onda taj rotor vraca vodu gore? jer mi se to cinila dosta slaba rotacija na suhom kad probam...

ribe su 2 diskusa 32 axelorode tetre 11 corya 4 ancija

temp vode je 28 do 30 stupnjeva

sad sam ugasio svijetlo danas cijeli dan i podigao temperaturu na 32 stupnja jer mi je tako jedna gospođa savjetovala dok ne dobim druge savjete

ovo na youtube mozete vidjeti sve u vezi akvarija , to je nocno svijetlo tj prije spavanja , inace mi je 12 sati dnevno upaljeno svijetlo , a bilje isto se moze vidjet na videu!

Offline dzems

• Punopravni član
  • volim ribe i ribice
« Odgovori #3 u: Lipanj 25, 2015, 23:13:50 poslijepodne »
ljepo...trebao bi jos 3 diskusa jer oni trebaju zivit u jatu,obavezno govedji mix uz granule,taj unutarnji filter nije dovoljan...JBL postavi pravilno cjevi i ono dugme na vrhu stisni jako 4-5 puta dok nekrene voda...kad se napuni vodom nakon minut-dva ukljuci u struju.nesmije raditi nasuvo.dvadesetak dana neka rade obadva filtera,a onda taj unutarnji mozes izvaditi
Totalna Steta

Offline dzems

• Punopravni član
  • volim ribe i ribice
« Odgovori #4 u: Lipanj 25, 2015, 23:23:51 poslijepodne »
ovo svijetlo na videu je dovoljno i za po danu,diskusi netrebaju ,nevole jako svijetlo
Totalna Steta

Offline Malice

• Novi član
  • *
« Odgovori #5 u: Lipanj 25, 2015, 23:33:54 poslijepodne »
bojim se da nebude ih previše kad akvarij je zaobljeno staklo dimenzija 80 35 45 ,

filter je kupljen rabljeni i covjek je rekao kao da treba gumice sve zamjenit , e sad ja nisam siguran dal je sve ok sa motorićem od filtera a da nebi investirao u gumice i nakraju bi me koštalo više od novog... da ne ispadne tako

svijetlo koristim jedno tropsko koje svijetli lagano ljubicasto i drugo je danje svijetlo 2x18 w ako se ne varam ,

podigao sam temp na 32 stupnja i ugasio svijetlo danas cijeli dan i diskus je stvarno zivnuo i sad ga gledam non stop pliva ljevo desno.... neznam dal je od stresa al izmet mu je ok i redovito je jeo sve

od prehrane im dajem granule listiće i nekad crve kupljene , a goveđi mix nema negdje za kupit po normalnoj cijeni? ja stvarno nisam bas neki strucnjak da to radim sam...

Offline dzems

• Punopravni član
  • volim ribe i ribice
« Odgovori #6 u: Lipanj 26, 2015, 14:54:23 poslijepodne »
imas recept za mix di oces i nikakav problem nije...nebudi ljen.ako ti je glupo za dvadesetak kuna praviti mix onda kupi u aquashopu gotov po kile za 110 kuna mislim,moraju jesti meso tj.mix
Totalna Steta

Offline Malice

• Novi član
  • *
« Odgovori #7 u: Lipanj 26, 2015, 16:06:29 poslijepodne »
bit ce goveđeg mixa samo nek ozdravi , kaj da napravim sa diskusom? sad kad sam dosao doma je ispod filtera i tako crn da sam ga trazio jedno vrijeme po akvariju jer je crna pozadina.-...

Offline Malice

• Novi član
  • *
« Odgovori #8 u: Lipanj 26, 2015, 17:31:37 poslijepodne »
a sad izgleda normalno i boja mu je dobra i normalno pliva i sve... nezz ko da se mjenja  , samo mi recite gdje najbolje kupit gumice za taj jbl 900? da je i ok dostava ili bi mi to netko mogao kupit a da mu ja uplatim na racun... i poslat kao pismo da ne placam postarine