Lipanj 22, 2025, 20:10:32 poslijepodneNajnoviji Član: hrga1977

Autor Tema: uv lampa  (Posjeta: 9115 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline max-max

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 47
Odg: uv lampa
« Odgovori #50 u: Listopad 02, 2015, 18:48:39 poslijepodne »
Vidim da se Maja27 vratila sa godišnjeg odmora  :D :D , kako je završen filter , gdje su slikice , nešto bilo šta  ;)

Offline Maja27

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 42
« Odgovori #51 u: Listopad 02, 2015, 20:37:32 poslijepodne »
Moj filter je toliko ruzno sklepan da me sramota slikati :o,i jos jedna cisterna stoji ukoso,ali,ali nije bitno jer se tolika ruznoca ne vidi ali se vidi da ima svoju funkciju,ja napokon vidim dobrih 1m ako ne i vise (naravno da nisam mjerila)u dubinu onaj ostatak ne vidim mislim na najdublji dio, sto mi i nije toliko bitno. Ali sve bi bilo super je da jos imam uv lampu onda ni voda ne bi bilo zelenkasta. No ok ribe zive i super su za divno cudo ove najnovije fino rastu. I eto tako moj muz meni rekao a sta mislis da prosirimo jezero,ja na to kazem cuj izgleda da je dosla ona poslovica kod nas: Ima se,moze se. Tako da sam ja opet u gledanju videa trazenju ideja i tako,i nasla sam jedan odlican video u kojem se sve detaljno opisuje i sad vidim koje su mi greske,a i znate kako se kaze treca sreca.  :zagrljaj: A ti si brate dragi Max aktivan stalno svaka cast.

Offline max-max

• Punopravni član
« Odgovori #52 u: Listopad 02, 2015, 20:59:58 poslijepodne »
Moja preporuka da investiraš u UV lampu prije nego kreneš u proširenje , možda i malo žuriš sa proširenjem , pusti da se sve malo posloži ili ste se "navukli" na izgradnju ribnjaka  :D :D
Svakako stavi slike ,ako smo pomogli tebi da sastaviš filter , ti sa slikama možeš pomoći drugima koji se spremaju u akciju na proljeće  :up:
Oko filtera možeš zasaditi bilje koje će ga sakriti

Offline max-max

• Punopravni član
« Odgovori #53 u: Listopad 02, 2015, 21:04:38 poslijepodne »
Maja27 , moja aktivnost na ovom forumu je iz vrlo jednostavnog i nesebičnog razloga , kada sam ja prije petnaest godina počimao sa svojom avanturom i prvim ribnjakom nisam imao ovoliko informacija i savjeta , zašto ne pomoći ako me to ništa ne košta  :up:

Offline royalblue

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Lokacija: Sisak
  • Mirno more nikad nije stvorilo dobrog mornara
« Odgovori #54 u: Listopad 02, 2015, 21:28:59 poslijepodne »
kakva treća sreća...bit će to i više od tri puta. jednom kad se počne ne može se stati :)

Offline Maja27

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 42
« Odgovori #55 u: Listopad 03, 2015, 11:27:50 prijepodne »
Meni se svida vasa aktivnost i tako treba i nastaviti,e sad zasto prosirenje i drugacije urednje.? Kad sam ove god.praznila i cistila nismo mogli to napraviti jer smo radili dva veca zahvata u sto nam je otislo dosta novca. Sto se tice filtera posto cu prosirivati planiram ga ukopati da se ne vidi i premjestiti vodopad koji je sada doslovno sklepan tj.stavljen jedan komad folije eto tek tako da ima kuda odlaziti voda iz filtera. Zasto nisam nabavila uv lampu,iz istog razloga jer razmisljam da li ipak kupiti gotov filter ili ostaviti ovaj i uzeti uv lampu. Prosiranje je bi se radilo zato sto imam prostora ,ono vece je bolje a i glavni razlog je sto imam pet stepenica i ne izgleda ljepo kad se vidi sav taj mulj,sto je vecinom iz biljki koje su posadene u one rupicaste kosare. Sadit vise tako necu.Jer sam po videima nasla svakakvih ideja a najcesca im je da operu skroz zemlju i posade u kamenje. Meni malo cudno ali eto ono im i dalje raste. Kazes pricekaj da sve sto bi se reklo proradi,to stoji ali nista se nije mjenjalo od lad je bilo drugo prosirenje tako da ono... Nisam zbog toga nista sadila oko jezera pa izgleda golo i ruzno,ali ok bit ce vremena i za taj dio.

Offline erorr

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 41
« Odgovori #56 u: Listopad 03, 2015, 14:44:11 poslijepodne »
Ako ces jos vece raditi, probaj natrpati vise biljaka pa mozda nece trebati lampa, citao sam da svi kazu da je lakse ravnotezu u velikom jezeru nego malome, a sto se biljaka tice, ja sve trpam u one posude od sladoleda od 2 litre i biljke pice kao lude , narocito rogolist, cak ono kada ribe pokidaju dio zahvati se u plicem dijelu di imam kamenje i tamo krene rasti, e sada bez posude i meni to izgleda super, ali u onaj potok di sam posadio peruniku, siri se kao luda, jer nije u posudi , narocito ona visoka, u 4 mjeseca imam 5-6 novih i to na razmaku od 20-tak cm od 1 sto sam posadio,  a kako biljke rastu vidim da se voda prociscava, e sada jel to radi manjka sunca ovih dana ili se jezero stabilizira polako budem saznao slijedece godine..... s time da ja imam filter od nekih 100 litara a jezerce je jedno 10 kubika...  jedino ti mogu reci da sam ja napravio jednu gresku naime napravio sam jedan dio plitak nekih 10-15cm i to mi je greska jer kako voda hlapi tu ono ostane jako malo vode ako dosipavam svaki 1 mjesec cak i ostane bez vode ako jako vruce.... pa nemogu nista staviti, tako da najplici dio cirka 40 cm treba biti