Srpanj 24, 2025, 03:58:46 prijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: P.formosa  (Posjeta: 1190 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Kimo

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
P.formosa
« u: Lipanj 10, 2006, 20:18:00 poslijepodne »
Da li neko ima nekih iskustava sa ovom vrstom? Trenutno imam kuci jednu iz CB iz 2004 od nekih 5cm sa nogama.
Čovek se uči dok je živ!

Offline Striček Matija

• Punopravni član
P.formosa
« Odgovori #1 u: Lipanj 10, 2006, 21:45:00 poslijepodne »
mislim da formosa nema u Hrvatskoj... ali ima drugih vrsta iz roda poecilotheria... a mislim da je održavanje za večinu (ako ne i za sve) njih isto...

Offline Kimo

• Punopravni član
P.formosa
« Odgovori #2 u: Lipanj 11, 2006, 10:47:00 prijepodne »
Aha, nego mislim da li je agresivna posto sam negde procitao da ima jedan od tezih ujeda, jeli istina?
Čovek se uči dok je živ!

Offline Striček Matija

• Punopravni član
P.formosa
« Odgovori #3 u: Lipanj 11, 2006, 11:27:00 prijepodne »
?! to je poecilotheria... jedan od najopasnijih rodova tarantula... ak te to mazne... grebat ćeš po zidovima.... to nije za zezanje... onaj koji ti je to prodao ti je to trebao objasnit...a i ti si se trebao malo više educirat prije uzimanja...

jel treba nekaj još reć?

(ovo ne znači da će svaki ugriz kod svake osobe izazvat iste pa čak ni slične simptome... reakcija može bit ili slabija ili jača... )

poecilotherie su zanimljivi pauci, al nisu za svakoga... tako da si nabavi veliku pincetu i prstiće dalje...

iako, nisam primjetio da su nekaj super agresivne...ali se nedaju za jebavat... i često će se ovako postavit...

a na slijedeću provokaciju grizu... tako da jako pazi... jer... takav ugriz može štetit tebi, hobiju = masovne histerije..zabrane... kaj da ti kažem...

pamet u glavu..prste k sebi... i uvijek..uvijek uvijek...budi na oprezu...

Offline Kimo

• Punopravni član
P.formosa
« Odgovori #4 u: Lipanj 11, 2006, 22:55:00 poslijepodne »
Raspitao sam se ja ranije nego sam imao priliku nabaviti neke tarantule pa sam to uzeo za druga pa dok mu neodnesem sam je prebacio u neku posudu, pa zato pitam. Inace je nebi drzao jer sam pocetnik u tome. Sebi sam uzeo neke brahipelmice

Malo offtopica: Kakav je Nhandu coloratovillosum? Sta mi mozete reci o njemu iz iskustva?Jeli je neko drzao?Pretpostavljam da ti Matija jesi...

Čovek se uči dok je živ!

Offline Striček Matija

• Punopravni član
P.formosa
« Odgovori #5 u: Lipanj 13, 2006, 17:20:00 poslijepodne »

N coloratovillosum ... paukić iz brazila, voli kopat... treba malo više vlage, dosta aktivan... agresivan prema hrani... barem ova moja curka.... eto...
Edited by: Strichek Matija