Pozdravljam. Nakon duze vremena, tu sam opet, skupio sam ideje za moj novi aq. Kao sto naziv kaze radi se o tropskom 100 litrasu, pa imam sad neke nedoumice, nadam se da me mozete posavjetovati.
*Podloga: ici cu s podlogom, preko pjesak, necu ici s komplikovanim biljem, radit cu sa manje i srednje zahtjevnim biljem.
*Dimenzije su slijedece: 80x40x40.
*Filter sam planirao unutra smjestit, pregradni filter sa 3 komore: 30x10x40 (slika u prilogu)
*Poklopac bi ja pravio: 80x40x10.
*Rasvjeta: radit cu sa led rasvjetom, pa sam nasao neke ledice na ebay-u:
http://www.ebay.com/itm/10PCS-3W-High-Power-Cold-White-LED-Lamp-Light-Emitter-10000K-with-20mm-Heatsink-/371184297047?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item566c4ee457Kontao sam kombinaciju od 20 bijelih i 10 zutih dioda po 3w svaka, te bi ubacio i crvenu led traku 80cm kako bi dobio priblizan spektar te neke boje. Pored alminijskog profila na koji bi montirao ledice radi hladjenja, sta trebam da koristim za napajanje, jel mogu na ac adapter ili moram kupiti onaj trafo za led rasvjetu? I kako spajam led, jel minus na minus, plus na plus.
*U poklopcu bi napravio i otvor u koji bi smjestio manji ventilator od pc radi hladjenja ako je to uopste potrebno...