Srpanj 21, 2025, 02:06:55 prijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Procurio Cayman 110 !!!!  (Posjeta: 1899 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline mekasapa

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
  • Spol: Muški   Dob: 60
Procurio Cayman 110 !!!!
« u: Lipanj 06, 2015, 10:31:36 prijepodne »
Akvarij naravno pun, nakon nekoliko godina smo ga dotjerali da je zero maintenance, nema algi, bilje raste ko šašavo, hrpetina kozica i raznih puževa, nekoliko čistača i 5-6 Barbusa. Tamas smo htjeli nadodati još Barbusa, jer je najmlađi star 2-3 godine.

Postavljen po PSu, na sadašnjem mjestu 4-5 godina, star oko 7 godina.

Jučer navečer lijepo iznenađenje, oko njega, na sreću na pločicama, lagano mokro. Nema kondenzacije oko poklopca, rubovi poklopca suhi, a između ormarića i akvarija sve mokro. Negdje na dnu je propišao.

Treba mi savjet nekog iskusnijeg. Ispraznit ga moram u svakom slučaju  :cupakosu: :cupakosu: ali što nakon toga. Da li samo proći silikonom s unutrašnje strane ili s obzirom na godine ga skroz rastaviti očistiti i sastaviti s novim silikonom? Ovo drugo ne bi sam radio, ne znam kad bi stigao.

Na sreću imam drugi mali od 50tak litara isto tako u pogonu godinama, tako da ribice i nešto kozica i puževa mogu tamo premjestiti, ali glavninu kozica, puževa i bilja bojim se da neću moći. Bilo kakva ideja je dobrodošla.

Offline malimaks

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
Odg: Procurio Cayman 110 !!!!
« Odgovori #1 u: Lipanj 06, 2015, 10:39:33 prijepodne »
šteta.  :'(
ja bi ga definitivno razljepio i ponovno silikonirao. Nebi se nikako igrao sa nanošenjem silikona preko staroga.

Offline kinggo

• Počasni član
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
« Odgovori #2 u: Lipanj 06, 2015, 11:47:00 prijepodne »
prelijepiti skroz svakako....... imas tu na forumu ljudi iz ZG koji to rade
a za ribe, puzeve i koze..... imam ti ja nekakvog staklovinja kaj stoji (54l i nekih 20) pa ako trebas privremeno......

Offline mekasapa

• Novi član
  • *
  • Spol: Muški   Dob: 60
« Odgovori #3 u: Lipanj 07, 2015, 10:32:47 prijepodne »
Dakle ljepljenje iznova. Skoro potpuno je ispražnjen, sve ribe i dio bilja, puževa i kozica je premještena.

Ostalo je dosta "uobičajenog" nezahtjevnog bilja tak da ako nekom treba tijekom dana može navratiti i pokupiti. Ima i puževa i kozica, ali vode ima 10tak cm i filter je isključen tako da navečer se prazni do kraja.  Lokacija je Turopolje iza V. Gorice.

Thx Malimaks i Kinggo na savjetu i ponudi za staklo. Da su još dva od 50tak litara ne bi sve stalo, tak da za sada ostajem na jednom 50l i vidjet ću što dalje s Caymanom