Srpanj 18, 2025, 19:21:31 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Rasvjeta za kameleone  (Posjeta: 2845 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Nik

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
Rasvjeta za kameleone
« u: Lipanj 09, 2006, 17:34:00 poslijepodne »
Danas cjeli dan zivkam okolo da pokušam nabavit onaj glow light od exo terre (grlo) koje bi mi i više nego dobro došlo... no naravno kad nas nemoguće nabavit... pa sam se ja ljepo bacio na alternativu. Imamo doma isti takav drek al reflektoricu potpuno istog izgleda al je od 800 w, što je naravno daleko prejako (stavio bih oko 100w ili još manje, ovisi o potrebi)... e sad... mene zanima da li mogu umjesto tih njihovim posebni sun glo lampi koristit običnu žarulju, a u mom slučaju reflektoricu kojoj mogu zraku usmjeriti kud hoću :)

Meni bi najidealnije bilo da mogu nabavit to govno od glow lighta pa da maknem lampe iz terarija.

Inače kaj kažete na flexarium? Ima od exo terre 175-ica i mislim da bi fino mogla poslužit. Stave se 2 reflektorice: jedna na bok, druga na strop i naravno uvb na strop? Nisu li to idealni uvjeti za kameleone? Sobne temperature su (bar kod nas) 22-24 stupnja, a pod lampom bi dosezalo do 30-32...

Offline st-zero

• Punopravni član
Rasvjeta za kameleone
« Odgovori #1 u: Lipanj 09, 2006, 17:37:00 poslijepodne »
ja planiram uzet flexarium...onaj 76x76x122 milsim da su to dimenzije...i to uzimam uskoro

Offline Nik

• Punopravni član
Rasvjeta za kameleone
« Odgovori #2 u: Lipanj 09, 2006, 20:42:00 poslijepodne »
Da, to ti je taj 175 (Exo Terra Flexarium 175)... nego back on topic ;)

Ajde vi znalci dajte se malo angažirajte, pomozite kolegi

Offline skorpac

• Počasni član
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 50
  • Mean bastard
    • Insta
Rasvjeta za kameleone
« Odgovori #3 u: Lipanj 09, 2006, 21:00:00 poslijepodne »
Već sam ti danas oralno objeasnio da toga kod nas nema,a  kako sam ja vizualista, molio bih te da mi pokažeš sa par fotografija kak si i od ćega to želio složiti.
https://www.instagram.com/skorpac/
Tu mi se možete javiti

Offline pardalis

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Rijeka (grobnik)
Rasvjeta za kameleone
« Odgovori #4 u: Lipanj 09, 2006, 21:01:00 poslijepodne »
taj terarij je odlièan i jako praktièan jer ga po ljetu možeš stavit van da upije malo sunca, a za sunce zamjene nema

sve u svemu terarij je  

Offline Nik

• Punopravni član
Rasvjeta za kameleone
« Odgovori #5 u: Lipanj 09, 2006, 21:07:00 poslijepodne »

Citat: Saša
Već sam ti danas oralno objeasnio da toga kod nas nema,a  kako sam ja vizualista, molio bih te da mi pokažeš sa par fotografija kak si i od ćega to želio složiti.

E pa onda si vizualiziraj isto takvo grlo (lampu) samo u crvenoj boji... šalim se... ići ću poslikat sutra jer sad bogme više nejdem u podrum... objasni mi za ove njihove specijalne lampe... dal ih se može zamjenit sa običnim bez ikakvih posljedica za c-a?

Offline gumi

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 41
  • Gmazoljubac
    • http://www.facebook.com/profile.php?id=589874489
Rasvjeta za kameleone
« Odgovori #6 u: Lipanj 09, 2006, 21:24:00 poslijepodne »

Evo ovako ja u terariju imam heat glo,night glo i imao sam sun glow.Ali je sun glo pregorija i stavija san običnu reflektoricu(60W).Mislim da to možeš koristit bez problema,netreba ti ta speijalna reflektorka!E al tribaš imat posebne neonke koje emitiraju UVA i UVB zrake,i nema problema!

E sad kako misliš stavit reflektoricu na bok?Nemoj da bude puno nisko da se kameleon nebi opeka.

Nemoj bezveze bacat pare na to grlo,nego kako Saša kaže upotrebi maštu i improviziraj nešto.Stajat će te jeftinije a isti učinak.
Grmi Facebook
SPLIT/SPINUT
Animal respect

Offline LeeMoon

• Punopravni član
Rasvjeta za kameleone
« Odgovori #7 u: Lipanj 09, 2006, 21:49:00 poslijepodne »

????? kakvo sad grlo, stavi reflektor i cao daci, i kakvih 100w u onaj mali exo terarij, to bus sve skuril...rade nabaVI zoomed repti san i to ti je plafon...

Offline gumi

• Punopravni član
  • Gmazoljubac
Rasvjeta za kameleone
« Odgovori #8 u: Lipanj 09, 2006, 23:34:00 poslijepodne »

Mislim da je mislija na ovo:

Ako stavljaš rasvjetu u terarij onda ti ovo grlo ne trba,a ako ti je rasvjeta iznad gornje ventilacije onda uzmi najobičniju stolnu lampu i stavi nju.Nemoj se mučit nabavljt ove stvari.Da dobro LeeMoon govori,pre jako je 100W.Stavi reflektorku od 60W i sve si riješija.
Grmi Facebook
SPLIT/SPINUT
Animal respect

Offline Nik

• Punopravni član
Rasvjeta za kameleone
« Odgovori #9 u: Lipanj 10, 2006, 06:58:00 prijepodne »

Citat: gumi

Evo ovako ja u terariju imam heat glo,night glo i imao sam sun glow.Ali je sun glo pregorija i stavija san običnu reflektoricu(60W).Mislim da to možeš koristit bez problema,netreba ti ta speijalna reflektorka!E al tribaš imat posebne neonke koje emitiraju UVA i UVB zrake,i nema problema!

E sad kako misliš stavit reflektoricu na bok?Nemoj da bude puno nisko da se kameleon nebi opeka.

Nemoj bezveze bacat pare na to grlo,nego kako Saša kaže upotrebi maštu i improviziraj nešto.Stajat će te jeftinije a isti učinak.

Ma neonke su unutra već, znam ja da bez njih nema života :) Isto tako znam da mjesto za sunčanje mora bit udaljeno od kameleona oko 25-30 cm (izvor svjetlosti)... Ovo za bok, šteta što nemrem nać sliku jednog terarija koji je složen na taj princip... odlično izlgeda, a i funkcionalnost je velika, bar tako kaže frajer

Offline Nik

• Punopravni član
Rasvjeta za kameleone
« Odgovori #10 u: Lipanj 10, 2006, 07:02:00 prijepodne »

Citat: LeeMoon
????? kakvo sad grlo, stavi reflektor i cao daci, i kakvih 100w u onaj mali exo terarij, to bus sve skuril...rade nabaVI zoomed repti san i to ti je plafon...

Mene muči to kaj sam ja popriličan perfekcionist i meni sve mora bit cakum pakum Sad imam unutra sun glo 50w i taman je za ovaj terarij... no za onaj kaj se radi nebu... zato me to interesira...

Dakle još jednom... mene je samo interesiralo dal mogu sun glo zamjenit običnom žaruljom (reflektorcom) i mišljenje o flexariumu kao tereriju za kameleona...

Offline gumi

• Punopravni član
  • Gmazoljubac
Rasvjeta za kameleone
« Odgovori #11 u: Lipanj 10, 2006, 13:50:00 poslijepodne »

[/QUOTE]

Dakle još jednom... mene je samo interesiralo dal mogu sun glo zamjenit običnom žaruljom (reflektorcom) i mišljenje o flexariumu kao tereriju za kameleona...

[/QUOTE]

Možeš nema problema,a flexarium je zakon.Ako imaš uvjete za to(znači da ćeš ga moć grijat i da ti u toj prostoriji ne bude 15 stupnjeva) onda da nabavi!
Grmi Facebook
SPLIT/SPINUT
Animal respect

Offline Nik

• Punopravni član
Rasvjeta za kameleone
« Odgovori #12 u: Lipanj 10, 2006, 14:14:00 poslijepodne »
Ma za temperaturu nema beda, kod nas je uvijek oko 23 stupnja, zimi oko 25... tako da mislim da bi flexarium bio idealan. Vidjet ćemo kak će se ponašat malac u novom terariju, a neće bit dost prozračno onda ćemo ga selit u 175-icu flexarium Sve ćemo javit čim terarij bude gotov te kad ga dofuramo doma

Offline skorpac

• Počasni član
  • Punopravni član
  • Mean bastard
    • Insta
Rasvjeta za kameleone
« Odgovori #13 u: Lipanj 10, 2006, 15:43:00 poslijepodne »
moš u nju zašerafiti bilo koju lampu koaj ide u to grlo
Tu mi se možete javiti

Offline Nik

• Punopravni član
Rasvjeta za kameleone
« Odgovori #14 u: Srpanj 06, 2006, 11:06:00 prijepodne »
Imam jedno pitanje momci... naime, zgorela mi je 50w sun glo lampa koja je služila za basking spot.... kako nije bilo druge uzeo sam običnu reflektoricu 40 w... svjetlost je ostala na jednom mjestu i nije se granala kao kod sun glo (one zelene kutije - mliječna reflektorica).... Opet imam taj sun glo mliječni i zanima me da stavim njega ili običnu reflektoricu koja usmjerava svjetlost na to jedno mjesto predviđeno za sunčanje... mjesto je izabrano zbog toga jer tu često boravi...

Da čujem sad, snop svjetlosti ili tight beam samo po mjestu za sunčanje?

Offline skorpac

• Počasni član
  • Punopravni član
  • Mean bastard
    • Insta
Rasvjeta za kameleone
« Odgovori #15 u: Srpanj 06, 2006, 11:22:00 prijepodne »
On boravi tamo gdje mu paše.... ako će mu t na tom mjestu biti prevruće maknul bu se tam gdje mu paše.... tako da ti postavi lampu tako da se ne zagrijava cijeli terarij.
Tu mi se možete javiti

Offline gumi

• Punopravni član
  • Gmazoljubac
Rasvjeta za kameleone
« Odgovori #16 u: Srpanj 06, 2006, 12:43:00 poslijepodne »
Te sun glo lampe ništa ne valjaju,meni je isto krepala nakon 15-tak dana!Ostavi ti običu reflektoric,kad njemu bude hladno doč će se on sunčat!
Grmi Facebook
SPLIT/SPINUT
Animal respect

Offline Nik

• Punopravni član
Rasvjeta za kameleone
« Odgovori #17 u: Srpanj 06, 2006, 13:28:00 poslijepodne »
2 saša: ne zagrijava cijeli terarij, temperatura je između 24 i 26 stupnja, a na mjestu za sunčanje do 32... tako da mu to štima... mene samo zanima dal da stavim reflektoricu koja daje uski snop svjetlosti na određeno mjesto pa da je drugi dio terarija obasjan uvb-om ili da ostavim ovaj mliječni sun glo koji lagano obasjava cijeli terarij al ne mjenja drastično temperaturu u njemu (32 na mjestu ispod lampe, ostatak 26)

Offline skorpac

• Počasni član
  • Punopravni član
  • Mean bastard
    • Insta
Rasvjeta za kameleone
« Odgovori #18 u: Srpanj 06, 2006, 14:23:00 poslijepodne »
Sam ti stavi reflektoricu ko i ostatak svijeta....
Tu mi se možete javiti

Offline Nik

• Punopravni član
Rasvjeta za kameleone
« Odgovori #19 u: Srpanj 06, 2006, 15:38:00 poslijepodne »
Pa to te i pitam