mislim da nema potrebe da ti ide tolika komora za spužve jedino ako si mislio kupiti 10 spuzvi po 5 cm
..
Sta je sigurno,sigurno je.Varijanta je da idu tri spuzve po 10 cm(radi lakseg ciscenja) razne gustoce,ali tu sam si pustio lufta za kombiniranje.
Ako Sam dobro zakljucio, skimmer je prvi od tud ide voda, jel tak!? Ja bi izmedu cetki I skimmera stavio jednu sedimentacijsku komoru da se jos stalozi sta se moze pa neka o da dalje ide, manje ce se mazati ostalo dijelovi!! A zasto to nisi odmah radio, mislim nije ni sad problem ali eto pitam!?
Prva komora(skimer)je zamisljena tako da mreza ide odmah ispod ulaza vide u filter,a ispod mreze ce mi ostat jos 30 cm vode.Ulaz u drugu komoru(cetke) sam zamislio da bude 10 cm od dna tako da imam tih 10 cm za talozenje.
To nisam odmah radio jer:
1.Nisam imao vremena
2.Neki clanovi familije se nisu slagali da jos prosirujem
3.Bio sam kratak sa lovom
4.Pajceki su mi bili nervozni u kaci
5.Vjerojatno ima jos koji razlog samo ga se sad ne mogu sjetit.
Sad kad je voda mutna i kad mi pusta na spoju kante i ulaza u ribnjak je idealno vrijeme da krenem sa tim.
Ja nemam nešto pametno za reći ali ipak ću nešto reći 
Pazi da svaka komora ima izlaz u nuždi , u slučaju da ti se negdje nešto zaštopa voda mora ići dalje . Ova "suha" komora mi je malo riskantno blizu ovih "mokrih" komora , pazi da se u nju nešto ne prelije ili zalije .
Pumpa je zamisljena da bude u petoj komori,a vida bi do nje dolazila prirodnim putem,tako da po zakonu fizike ne postoji mogucnost da se vida prelije,moze se samo zastopat koja komora,da voda ne dolazi do pumpe,ali zbog toga cu stavit plovak koji gasi i pumpu i uv lampu ako komora gdje je pumpa ostane bez vode.
Suha komora vec ima postojecu odvodnu cijev u slucaju da voda dodje tamo,a i sve u suhoj komori ce bit odradjeno u adekvatnoj IP zastiti.