Srpanj 27, 2025, 21:23:36 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: sunsun 302 pomoc  (Posjeta: 2243 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline ilje

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
sunsun 302 pomoc
« u: Travanj 30, 2015, 17:31:32 poslijepodne »
primjetio sam jutros da mi voda ne ide na mlaznice rastavio sam filter ocistio vratio sve i opet isto voda ne ide na malaznice a motor lagano cujem sta bi mogo bit problem ?

Offline ilje

• Punopravni član
  • **
Odg: sunsun 302 pomoc
« Odgovori #1 u: Travanj 30, 2015, 20:48:44 poslijepodne »
jel moguce da niko nezna ?  :'( da nije u pitanju impeller ? cistio sam ga i nekad ga malo zavrti kad upalim a nekad nista  -?

Offline ChILd_ReBoRn

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 44
    • http://www.akvaristika.tk
« Odgovori #2 u: Travanj 30, 2015, 21:52:29 poslijepodne »
ako ne vrti.. a osovina i ostalo je cisto.. mozda ti pregorio indukcijski namot koji okrece impeler.. ako jeimpeler imalo slican  fluvalovom.. onda je to obicni magnetic.... koji je ili polomljen ili ne...
biljka biljci siše supstrat
(Koprivnica)

Offline ilje

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #3 u: Travanj 30, 2015, 22:16:27 poslijepodne »
evo vako proradilo je ali imam cudan problem kao da se impeler zaljepi za magnet  kada mrdnem impeller kroz rupicu za vodu tad proradi i radi sve ok poslje kad istekam iz struje i ustekam on opet nece samo se cuje lagano zujanje
neznam u cemu je problem gledo sam impeler nigdje ne zapinje na njemu su i gore i dole one gumice  znaci na oko je sve ok

Offline ChILd_ReBoRn

• Punopravni član
« Odgovori #4 u: Svibanj 01, 2015, 08:37:12 prijepodne »
Ako osovina nije svinuta...onda moguce da je namot pri kraju..nema snage za okrenuti rotor bez pomoci
(Koprivnica)

Offline kinggo

• Počasni član
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
« Odgovori #5 u: Svibanj 01, 2015, 12:11:31 poslijepodne »
Stator (namot) ili je pregorio ili nije, znaci ili radi kako treba ili ne radi uopce.
Ako se rotor pokrece ponekad onda je glava filtera OK.
Slicno (ili isto) se ponekad desava meni na fluvalu. Kad nestane struje filter se ne zeli ponovo pokrenuti, ili zvecka ili zuji ali ne radi kako treba (vec se to spominjalo tu na forumu) i jedan dobar samar to onda rijesi. Uglavnom, taj problem imam od pocetka i to se desilo vec nekih 10 puta u 7-8 godina koliko ga imam i jedini zakljucak je da nesto ne stima sa strujom ponekad kad se vrati. I vjerojatno je problem sa frekvencijom jer postoje impeleri za 50 i 60 Hz. No kad se pokrene onda je sve OK i dalje radi normalno. I to se nikad ne desava kod normalnog ciscenja nego samo kod neocekivanog nestanka struje tak da sam zakljucio da zapravo nije problem sa filterom, barem ne nesto sto bih mogao popraviti/zamijeniti pa da se vise ne dogadja.

Provjeri da ti nije sami magnet na impeleru negdje ostecen/napuknuo i samo leziste, da se mozda nije pregrijalo pa da vise nema pravilni cilindricni oblik nego se pojavio neki "trbuh" unutra.

Offline ChILd_ReBoRn

• Punopravni član
« Odgovori #6 u: Svibanj 01, 2015, 15:04:06 poslijepodne »
namot moze pregoriti i moze nagoriti i na mjestu gdje nagori, dodje do kratkog spoja u namktima come si dio namota premosti. Promijeni se induktivitet, a time i elektricno polje koje okrece rotor. F= b x I x L
(Koprivnica)

Offline ilje

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #7 u: Svibanj 01, 2015, 18:51:23 poslijepodne »
evo rjesio bilo je do impellera jbt nisam znao da se ona plasticna sipka vadi iz impellera  :D na nju se navato kamenac speklo jedva sam je izvuko skino sam kamenaci sad sve super :D

Offline hrgamonster

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 36
« Odgovori #8 u: Svibanj 02, 2015, 12:22:03 poslijepodne »
to nebi trebalo biti plasticno mada tako izgleda nego keramika zato pazljivo sa tom osovinom
hrga88