A posjeti i mene bjelouškica... bez brige... ali i njoj su draže ribe.

Samo je njen posjet rjeđi, jer ju ipak smetaju psi i kretanje po dvorištu, dok žabe više ne j. ni pol posto! I psima koji inače ubiju po dvorištu sve što se kreće (mačke, pse, ježeve, miševe, štakore, ptice...) se žabe gade.
I skupim ja njih u kanticu... (susjedi misle da sam luda jer noći provodim sa baterijicom i mrežicom oko jezerca) i fino ih preselim... ali uzalud...
ne bi riječ rekla da u krugu 1 km. nemam dva potoka, dva veća i zapuštena jezera, dvadesetak nepresušivih mlaka i izvora, i gomilu nepresušivih kanala...

- ali moje jezero je zakon!
normalna ograda ne pomaže- jer mi je dvorište ograđeno, ponegdje je i beton/visina zemlje i veća od pola metra...ali to skače li ga skače!
Sjediš na terasi, kišica rominja, a one u rojevima sa svih strana- blop! blop! blop!
eh da... u vrtu nemam onih napasnih crvenih puževa...ali kad si razmislim... radije bi ja u jezercu ribe, a u vrtu puževe...nego samo žabe.

i dalje sam za neki otrov???!!?
Da ih ne moram ni lovit...
Stvarno volim sve životinje, ali ove su prevršile svaku mjeru, ove godine mi je otišlo cca stotinjak pajčolanki, od onih tek izlegnutih do onih 8 cm - koje su mi prirasle srcu...