Stazu je delala jedna građ. firma i moram priznati da su to odlično i profesionalno napravili i da za stazu nemam ni najmanjih zamjerki...preko 30 m2 staze, dečki su odradili u dva dana. (skupa sa drenažom)
Jezerce- obala je jedno 10 cm viša od staze.
Plan je ovakav, uzeti najjači rabic,(kao armaturu a opet da ne bude željezo), napraviti stepenicu od tih 10 cm od staze do jezerca i izbetonirati je i slagati kamen u friški beton. Fuge kasnije fugirati. Tako ću tom lijevom dužinom dobiti 10 cm višu stepenicu i preko pola metra široku, biti će zgodno za sjediti uz rub...ili se sunčati...
Pošto čitavo dvorište visi na tu stranu, na ostalim stranama, nivo jezerca je gotovo u ravnini sa okolinom, odnosno, kada na foliju istim postupkom obložim kamen oko jezerca, biti će na svim drugim mjestima visina veća od okoline za visinu kamena i betona. Pošto je svuda okolo zemlja, a zemlje imam viška od rađenja staze, nasuti ću je uz rub i saditi razno cvijeće poput potočnica ili kaj mi već padne na pamet.
Malo se za ostatak dvoumim da li da ljepim to betonom, ili vanjskim lijepilom za pločice.
Jednog dana ću da spominjati sve poznato i nepoznato čisteći taj kamen...ali nema mi očito druge.
Ne vidi se na ovoj slici, ali pošto je bilo viške folije, desni donji kraj je proširen.
Također imam još dosta viške folije desno gore, desnije od filtera i također ću ga i tamo proširiti, samo ću napraviti "kanal" i nasuti batudu i šljunak i direktno saditi šaš i vodeno bilje. Biti će dovoljno plitko da se tamo mogu sakrivati mlađ, a opet da "pajceki" ne mogu do bilja i raskopavati to.
Pada mi na pamet da i pumpom vodu umjerim u taj rukavac i još naselim i rogolist...kao biološku filtraciju.
Ima nekih zamjerki? prijedloga?
Bolje spriječiti nego liječiti... pa ako u mojim postupcima vidite mane...