Prva slika kako je počelo, a ostale kako je na jučerašnji dan. To sam na brzinu sklepala da mi ribe imaju gdje prezimiti i moram priznati da me je i više nego ugodno iznenadilo što su sve pajčolankice i valjda sve gambuzije uredno prezimile ovu ne baš blagu zimu, bez razbijanja leda (izuzev što sam ja jednom upala...pas mi je odnio kost nasred jezerca a led se počeo topiti pa da ne upadne, jel... na kraju smo upali oboje, mislim, ja i kost)
Za izmjenu plinova tokom zime, služio je onaj patent sa stiroporom i gumenom cijevi kroz.
Jezerce je dugo cca 5, 5 m, a široko 3,5 m. najdublji dio je 1,4 m dubine.
1. Zanima me da li bi bilo dobro, s obzirom da je jezerce uz kuću, spojiti oluk, da sva kišnica s korova curi u jezerce?
2. Također, teren mi nije ravan i na lijevoj strani sam ga trebala dizati i sada je veliki nesrazmjer u visini, a također ovaj putić koji je na slikama će se uskoro čim dođe kamen mjenjati, pa dal ima netko ideju kako to "zakamuflirati" ili već nekako urediti?
3. razmišljam o izradi filtera.. samo u biti ne znam dal bi ga išla sama raditi ili bi ga gotovog već kupila, s obzirom da vremena ni za lijek!! Pa su moja pitanja, kad bi imali para, koji bi si filter kupili za taj volumen jezera?
Također bi ta pumpa trebala dizati vodu bar jedno 70 cm, jer bi filter/pumpu ugradila u slapić.