Srpanj 24, 2025, 03:58:42 prijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Kisik u vodi  (Posjeta: 8308 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Šmigy

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
Kisik u vodi
« u: Lipanj 06, 2006, 19:13:00 poslijepodne »
Hello,

Jučer smo kupili i stavili ribice u akvarij, 3 gupija, 2 crne moly, 1 cory i 1 ancistrusa.
Sve je bilo super, ribe su se prilagodile okolini i živahno plivale, jutros isto tako sve na broju, međutim kad smo se vratili s posla (poslijepodne) mali ancistrus je nažalost uginuo . Našli smo ga na rogolistu (među lišćem),Sve ostale ribice su ok i dalje.
Ancistrus je bio manji (oko 2-3 cm), da li ga je ipak šokirao prijelaz u novi akvarij. Čitao sam također da su oni jako osjetljivi na nedostatak kisika u vodi.

Kad sam već kod kisika na akvariju (54l) je fluval2 filter koji radi na minimumu. Na koliko bih ga trebao podesiti s obzirom da sada imam ribe u akvariju? Da li otvoriti onaj ventil na izlazu iz filtera za dovod kisika ili ostaviti da izlazi samo voda.

Pozdrav !

Osijek, Slavonija

Offline rolka

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 46
Kisik u vodi
« Odgovori #1 u: Lipanj 06, 2006, 19:35:00 poslijepodne »
sto se tice jacine rada filtera to ces sam odluciti kad vidis kako ti odraduje posao ali mislim da je na minimumu premalo a kad vec imas to za zrak upotrijebi to ili namijesti filter da ti mreska vodu
johnny

Offline asterix

• Punopravni član
Kisik u vodi
« Odgovori #2 u: Lipanj 06, 2006, 19:41:00 poslijepodne »
nikakvo cudo, evo danas sam malo kasno primjetio da mi je u akvarij uslo malo kvasca, na nesrecu , tocno kada resvjeta nije radila. Kada se rasvjeta upalila, vidim bijelu vodu. Uglavnom, od 30-ak riba (diskusi, neonke,sijamac,ramirezi... stradao je samo jedan ancitrus, dok je drugi prezivio. Moja sreca pa imam tank od 450 lit, puuuno bilja (ne koristim kisik),dva solidna filtera (ex700 i ex1200), pa sam prosao sa neznatnim gubicima.

Offline E&D

• Počasni član
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
  • Davor Žerjav
    • http://www.fotodavor.com
Kisik u vodi
« Odgovori #3 u: Lipanj 06, 2006, 23:17:00 poslijepodne »
Šmigy, a koliko ti je star akvarij? I koliko bilja imaš u njemu? Kupovanje ribica odjednom u novom akvariju zna biti pogubno, ne zbog kisika, nego zbog povećane koncentracije nitrata (ako bakterija još nema dovoljno). Za kisik ti je dovoljno usmjeriti izlaz vode prema površini tako da ju mreška(radi valove). Na taj način radi se pojačana izmjena plinova pa ti kisik lakše dolazi u vodu.

Offline franco9200

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 52
    • http://www.akvarij.net
Kisik u vodi
« Odgovori #4 u: Lipanj 07, 2006, 08:34:00 prijepodne »
Sindrom novog akvarija se zove bolest........
Rijeka, Zamet, Trsat
..........................
* ne vjeruj ribi koja laže....

Offline Šmigy

• Novi član
  • *
Kisik u vodi
« Odgovori #5 u: Lipanj 07, 2006, 09:11:00 prijepodne »
Akvarij je cikliran 10 dana, ima dosta bilja a korišten je i Cycle. Sve ostale ribice su u redu. Ancistrus je bio među manjima. Zamijenit ću danas trećinu vode za svaki slučaj.
Osijek, Slavonija

Offline ninci

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 40
Kisik u vodi
« Odgovori #6 u: Lipanj 07, 2006, 10:11:00 prijepodne »

da ti možda pomognem...

ja ti imam fluval2, na 75l i stoji mi blizu površine sa malčice odčepljenim onim čepom gore za zrak...tek toliko da mi bučka vodu za svaki slučaj...
Pustike, Turopolje

Offline Šmigy

• Novi član
  • *
Kisik u vodi
« Odgovori #7 u: Lipanj 07, 2006, 17:56:00 poslijepodne »
Tako je i kod mene. Jedino je bio na minimumu. Koliko je kod tebe. Ribice su i dalje OK.
Osijek, Slavonija

Offline ninci

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 40
Kisik u vodi
« Odgovori #8 u: Lipanj 08, 2006, 09:21:00 prijepodne »
na minimumu.
Pustike, Turopolje

Offline franco9200

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 52
    • http://www.akvarij.net
Kisik u vodi
« Odgovori #9 u: Lipanj 08, 2006, 15:26:00 poslijepodne »
Citat: Šmigy
Akvarij je cikliran 10 dana, ima dosta bilja a korišten je i Cycle. Sve ostale ribice su u redu. Ancistrus je bio među manjima. Zamijenit ću danas trećinu vode za svaki slučaj.

bez uvred ali desiti će ti se još puno puta meni se aq ciklirao 15 dana i nakon toga prvo je krepao ancitrus mladi, jedna botia, pa 4,5 neonki, pa botia opet, pa opet, pa beta borac pa ženka, pa borac, pa ženka, pa leptir, pa sjekirica, pa leptir, pa sjekirica i sad je ok već 3 mjeseca nitko nije krepo čak imam i mlade ribe.....tj mrijest.....
Rijeka, Zamet, Trsat
..........................
* ne vjeruj ribi koja laže....