Jaja su mi poprimila plijesan kad sam ih odvojio u drgi akvarij, a u glavnom akvariju nisu pljesnivila, vec su izdrzala neko vrijeme i valjda preko noci bila pojedena. Meni je zapravo gl. problem kako da ih ostavim u gl. akvariju, tj. kako da ih zastitim od drugih riba(jer preko dana starci se perfektno brinu za ikru)
Uh... To ti je gotovo nemoguće!

Jero roditelji će ikru čuvati i od drugih ribica, ali i od tebe i svega što im smeta, važno je da imaju mir. U toj borbi za očuvanjem ikre čak će ju i sami pojesti...
Dakle, već si dobio par odgovora, važno je da su sami u mrijestilišnom akvariju, kad polože ikru prkeo noći ostavi neku lampu pokraj akvarija upaljenu čisto da imaju dovoljno svjetlosti za očuvanje ikre, ono, da ju vide čuvati, ali ako odvajaš ikru onda ne trebaš svjetlo jer svjetlo navodno poboljšava pojavu plijesni. Ukoliko ikru odvojiš, odvoji ju u akvarij s istom kvalitetom vode kao u mrijesnom - najbolje uzeti iz njega, te postavi raspršivać za zrak da voda kruži oko ikre kako se ne bi pojavila plijesan.
Moj savjet ti je najbolje odvojiti roditelje u poseban akvarij jer prizor kako se brinu o ikri i kasnije mladima je predivan! Sretno!