svijetlo tije jako bitno i redovno ga mijenjaj, koliko će ti dnevno gorijeti to ćeš najbolje vidjeti sam, meni se je pokazalo najbolje 9 sati na dan sa pauzom od dva sata, moraš imati raznovrstan alat, kao što rekoše elena&davor uradi sam ili kupovni (ja nisam neki majstor, pa sam kupio sve i prezadovoljan sam jer su to stvari koje su skupe, ali doživotne, vjeruj mi ja sam još mlad), gnojenje,podloga,CO2 je diskutabilno, ovisi o biljkama (rabim ga), po meni jako ti je bitno što sve imaš u filteru, to ti kažem jer sam imao najalgastiji akvarij na svijetu dok nisam stavio fosfat killer od hobby-a (kamenčiči) i alge su stale, tj.unormalio sam fosfate, nitrati su ti isto bitni tj.bitna su ti mjerenja vode (nitrati, fosfati, kh, gh, ph, nitriti), po njima mjenjaj vodu, usisavaj dno i najbitnije ne hrani često čistače, jer u protivnom ne rade svoj posao
i da izbor i količina riba ti je isto tako bitno, pogledaj si stare teme (alge, biljke, ribe, ...) i tu češ dosta naučiti, a onda i u dučanu razgovaraj sa prodavačima jer su u večini OK i ne će ti uvaljati nepotrebne stvari i dati će ti dobar savjet (moje osobno iskustvo)
najbitnije za biljni akvarij ti je uređenje ili imaš šlifa za to ili sve jako dobro isplaniraj i puno se savjetuj, jer ćeš u protivnom imati zbrčkan akvarij i neće ti se sviđati, a pošto to sve skupa košta i stalno prčkanje ubija ribe dugo češ imati takav akvarij
nadam se da če ti ovo moje nasumično izbacivanje informacija pomoći
pozdrav
nadam se da će ti ovo malo pomoći