Srpanj 18, 2025, 17:58:40 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Nesreća s Pembama :(  (Posjeta: 3878 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Njofra

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
Nesreća s Pembama :(
« Odgovori #25 u: Lipanj 09, 2006, 00:13:00 prijepodne »
Pa to je dosta velika razlika u temperaturi,al ko če ga znat,..pa kolko je prošlo od zadnjeg mrijesta i kolko je dugo sad nosila?Mislim zanima me nakon kolko je ispustila mlade ovako sama u akvariju bez da ih vadiš.
I\'VE WATCHED THE MOON GROW OLD

Offline Strippy

• Punopravni član
  • Dob: 45
« Odgovori #26 u: Lipanj 09, 2006, 00:29:00 prijepodne »
da i to moze bit, da je dugo nosila mlade i onda se opet brzo nakon toga mrijestila i da je to unistilo...
Split / Hrvatska

Offline Njofra

• Punopravni član
« Odgovori #27 u: Lipanj 09, 2006, 00:36:00 prijepodne »
Pa to sam i spomenuo u prvom postu da je i to jedan od razloga zašto se ljudi odlučuju na vađenje mladih 20-21 dan,a i več tada je ženka vidno oslabjela i mršava.Edited by: Njofra

Offline perinjo

• Punopravni član
« Odgovori #28 u: Lipanj 10, 2006, 11:20:00 prijepodne »
Ne znam koliko je točno prošlo između mrijestova, nekih mjesec dana možda...malko više...
Eto jutros sam pokušavao uhvatit ovu zadnju trudnicu da joj izbacim mlade iz usta, ali bezuspješno.
Pokušat ću popodne, kad se vratim s posla, to obavit...možda joj to spasi život...i njoj i mladima...
Nema mi druge, znači opet ću morat glumit babicu, a taman sam sa poveselio da je gotovo s takvim intervencijama... BTW. Njofra majstore, a i ostali znalci, postoji li kakva hrana u nas predviđena baš za Tropheuse, odnosno isključivo za algojede i herbivore?! Imam zeleni sak i nekakve zelene prutiće od spiruline i ovo prvo odlično prolazi kod Pembi, ali ovo drugo malko teže, jer dugo treba da se natope vodom i skoro uopće ne tonu...pa ih moje Pembe niti ne gledaju, osim kada su full gladne, a to je rijetko?!
...I´m learning all about my life by looking through her eyes...

Offline Irusnjak

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 47
« Odgovori #29 u: Lipanj 10, 2006, 13:54:00 poslijepodne »
Hrana ti je Sera granugreen te je na slici upravo Tropheus Ikola ako se ne varam. Kod mene ta hrana sporije tone dok se full ne natopi vodom, a i vodeni vrtlozi ju vrte uokolo tako da uopće ne stigne do dna  

Offline Njofra

• Punopravni član
« Odgovori #30 u: Lipanj 10, 2006, 20:39:00 poslijepodne »

Sera granugreen je napravljena u te svrhe ali ju moji baš neče jest a vidim da i inače ljudi nisu baš zadovoljni,..zašto neznam ja je ipak dajem tu i tamo da je potrošim.Najviše vole saak green ali i spirulinu u lističima od Nutrfina pa im nju često dajem,inače za herbivore je namjenjena i sera flora lističii ona je kod mene u biti glavna hrana za njih.Ja još dajem i discus color blue za plavu boju Duboisa onako malo svaki dan.

Offline Irusnjak

• Punopravni član
« Odgovori #31 u: Lipanj 11, 2006, 19:52:00 poslijepodne »
Meni je DIY pozadina na pola očišćena, a tako su je lijepo obrstili kako ja nikada ne bih mogao očistiti. Perinjo je postao babica jučer i pembici izvadio veliki teret iz usta od 8 komada      

Offline Njofra

• Punopravni član
« Odgovori #32 u: Lipanj 11, 2006, 20:42:00 poslijepodne »
Vau,lijepa brojka .A za alge reko sam ti ,baj,baj sve če obrstit  

Offline perinjo

• Punopravni član
« Odgovori #33 u: Lipanj 12, 2006, 09:24:00 prijepodne »
he he he, da prekjučer sam malko babinjao i tako je svijetlo dana ugledalo 8 malaca, koji su prekrasni i koji su već jučer, iako imaju one trbušine od ostatka jajašca iz kojeg su potekli, počeli živahno plivati po mrijestilištu i grickati komadiće mikroalgi

Jedino kaj sam akvarij u onom bunilu i ludilu totalno prerazmiještao dok sam lovio tadašnju trudnu mamu, koja je sad hvala Bogu dobro i koja jede ko luda kako bi se vratila u stanje normale, ali bojim se da neće dugo ostati u tom stanju, jer mužjaci su i dalje ludi i napaljeni i samo čekam da ju neki zaskoči pa onda opet dadiljanje, babinjanje i ostale čari majčinstva, odnosno očinstva ...i neprospavane noći...

Offline Irusnjak

• Punopravni član
« Odgovori #34 u: Lipanj 12, 2006, 09:27:00 prijepodne »
Welcome to the club     (mislim na život van akvarija)      

Offline rott

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb,Dubrava
« Odgovori #35 u: Lipanj 12, 2006, 19:10:00 poslijepodne »
svaka čast majstore!!!!
Donja Dubrava/ZGB/Hrvatska

Offline Njofra

• Punopravni član
« Odgovori #36 u: Lipanj 13, 2006, 18:57:00 poslijepodne »
Da nebi morao raditi rusfraj u akvariju ,ali ne i samo to jer su jako jako osjetljivi na stres najbolje ti je ulovit ženku po noči.Ako ne po noći onda totalno zamračiš akvarij oko sat vremena ,pripremiš si sve i kad upališ svijetlo vadiš ih ko kamenje,izvadiš ženku.istreseš malce,vratiš ženku ,sve za 2 minute i nemaš stresova niti ti a ni Tropheusi.

Offline perinjo

• Punopravni član
« Odgovori #37 u: Lipanj 14, 2006, 09:09:00 prijepodne »
Da Njofra, bojim se da si itekako u pravu i da ću upravo tu i takvu taktiku koristiti kod sljedećih intervencija sa ženkama. Naime, jučer ujutro sam pri redovnom obilasku akvarija i hranjenju ljubimaca primjetio kako se 2 Pembe i to one srednje veličine drže u podnožju, odnosno pri dnu akvarija, ispod listova Anubiasa, što me začudilo, jer ih tamo nikada nema, osim kad su u strahu od nečega, a i to onda traje svega nekoliko minuta. I tako, ubacim ja hranu i naravno sve se uskomešaju i polete onako gladne prema tonučim mrvicama, ali te dvije su i dalje nepomične, gdje sam ih i našao. Pa ne vjerujem...naravno da me odmah steglo oko srca...i skužim da sam ih u onom bunilu pri lovu na ženku toliko isprepadao i ispreplašio da su sad u stanju šoka i da mogu očekivati da ću i njih izgubiti  Javio sam sve to burazu i on mi je, budući da ja nemam vremena za to, prosurfao po svim mogućim bazama, sajtovima i forumima te pronašao nekoliko solucija za riješavanje trenutnog stanja, no odlučio sam se za Bactopur terapiju te privremeno zamračenje akvarija pa se nadam da će uroditi plodom. Uglavnom, zaključak je upravo takav, kako si rekao Njofra... Kada je ženka pri kraju s donošenjem mladaca na svijet, pribjegavam isključivo nočnom lovu, kako ne bih razjeb.. pola akvarija. To mi se sada, nakon svega čini kao logički najprihvatljivije riješenje, jedino što tada o takvim stvarima uopće nisam razmišljao, već sam u panici samo htio spasiti da mi i treća ženka ne strada. Hvala još jednom na pomoći...

Offline Njofra

• Punopravni član
« Odgovori #38 u: Lipanj 14, 2006, 10:12:00 prijepodne »
Hm, nadao sam se da se tebi neče to desiti .Meni se to več dogodilo a zadnji put pred 2-3 tjedna izgubio sam tako 3 komada.Taj put htio sam prekriti po danu akvarij sa dekom da napravim mrak,...a kako sam zabacio deku u akvariju se čuo BUM kolko su se svi uspaničili,znači i tome treba pristupiti pažljivo i polako a ne tak naglo kak sam ja napravio.U z sve rasprave koje su bile o bloat-u ipak i sami možemo zakljućiti da je stres jedan od glavnih uzročnika.Ako ih nečeš lječiti kroz 2-3 dana možeš oćekivat da im naotekne trbuh a za 4 dana i smrt.Mirovanje na dnu akvarija i neuzimanje hrane je samo prvi simptom a zatim ide onaj skroz tanki bijeli izmet.Bactopur neče pomoć,znam iz iskustva,ali bactopur direct onaj u tabletama hoče sigurno ,ja sam njime par puta spasio situaciju.
Šta češ,...koji su to pizdeki osjetljivi . Edited by: Njofra

Offline Njofra

• Punopravni član
« Odgovori #39 u: Lipanj 14, 2006, 10:23:00 prijepodne »
Uzmi bactopur direct u tabletama,nažalost dosta je skup a ide jedna tableta na 50 litara,u paketu je 8 tableta.Trebao bi liječit tri dana i naravno svjetlo ugasit za vrijeme liječenja.Problem je što se to na kraju hoče i proširiti ako se ne liječi jer ipak izgleda niko točno nezna šta je u biti bloat.Pošto ga liječi bactopur očito je neka bakterija ,a izgleda da se aktivira kad ribama oslabi imunitet ili nešto npr.uzrokovano stresom.Ja sam primjetio da je kod mene svaki puta stres bio u igri,a jednom što malo duže nisam mijenjao vodu.
Meni su zadnji put bile bolesne 3 ribe,nisam imao lijek pa su taj tjedan sve tri uginule.Al tu nije bio kraj jer su i druge počele pokazivat simptome,al bactopurom sam to riješio za 3 dana i sad su fala bogu sve OK.Sretno!Edited by: Njofra

Offline Irusnjak

• Punopravni član
« Odgovori #40 u: Lipanj 14, 2006, 13:43:00 poslijepodne »
Iskoristio sam internet u ovom slučaju bloata kako bi i sebi učvrstio znanje ako mi se slično dogodi ikada. Prije svega želim zahvaliti Njofri na savjetu da upravo Bactopur može pomoći bolesnim ribama, pa možda u ovom slučaju i u tekućem stanju jer Perinjo nije našao onaj u tabletama. SRETNO!  

Offline Njofra

• Punopravni član
« Odgovori #41 u: Lipanj 14, 2006, 13:50:00 poslijepodne »
Ja sam probavao sa obićnim i to je održavalo nekak Tropheuse kad nisam imao ovaj direct,ali za potpuno izlječenje ipak je trebao ovaj u tabletama.A ja sam ga uzeo zadnji puta tamo gdje smo se našli.

Offline perinjo

• Punopravni član
« Odgovori #42 u: Lipanj 14, 2006, 14:14:00 poslijepodne »
Fala Njofra još jednom na savjetima...
Ma najgore mi je što danas poslije posla pićim na more i nema me do nedjelje popodne, a ovo su možebitno najgori trenuci za moje Pembe, kako odrasle, tako i za novorođene pa mi je fakat bed... Morat ću roditeljima dati usmene i pismene upute kako da se brinu o akvariju i ljubimcima unutra, a vjerojatno ću ih zbog toga češće i zvat doma da vidim kakva je situacija, što će ih razveseliti ako ništa drugo. Pa eto i neka sreća u nesreći, bar za njih  Ajoooj, već vidim da će bit neprospavanih noći na Pagu...

Offline perinjo

• Punopravni član
« Odgovori #43 u: Lipanj 20, 2006, 08:19:00 prijepodne »
Vratio se Šime s morena i hvala Bogu sve moje Pembe, kako velike, tako i malene su žive i zdrave...

Jest da dišu na škrge, kao uostalom i čitav Zagreb, zbog nesnosnih vrućina pa sam im jučer skidao temperaturu vode u akvariju s visokih 29 na nešto ugodnijih 26, samo što je to kratkog vijeka, jer danas prijete s nekakvih 40 u hladu, što ne znam kako ćemo svi mi zajedno preživjeti. Već sam pretraživao oglasnike i ostale stranice na kojima se nude klima uređaji i to će mi biti jedna od prioritetnijih investicija. Bebe su OK, nemaju više vrečice na trbušinama i jedu ko da im je (nedaj Bože) zadnje. Svako malo im u mrijestilište ubacim list pun alga, koji vrlo brzo obrste, a onda dobiju zeleni saak koji isto tako obožavaju. Uglavnom rastu, sve su ljepše i uskoro će zaplivati kroz čitav akvarij, zajedno sa starijim i većim rođacima, odnosno rođakama... Ostale ženke su za sada OK i ni jedna još ne nosi, što me iznimno veseli, znate svi i zašto... Toliko u ovom izvješću, ostalo slijedi...

Offline Irusnjak

• Punopravni član
« Odgovori #44 u: Lipanj 20, 2006, 11:01:00 prijepodne »
Najgore je prošlo, a sada uživancija i novi izazovi. Moje ljubimice me neće vidjeti 3 tjedna, a kad se vratim već će u školu  

Offline rott

• Punopravni član
« Odgovori #45 u: Lipanj 20, 2006, 13:48:00 poslijepodne »
bitno da je sve ok!

Offline perinjo

• Punopravni član
« Odgovori #46 u: Lipanj 23, 2006, 09:23:00 prijepodne »
Prije dva dana sam ubacio Baktopur direkt, jer su neki od mužjaka (2 mlada mužjaka) vidno napuhnuti, zaokrugljeni pa se nadam da će sve proći OK. Isto tako, svaki dan ubacujem po 4 komada zaleđenih uložaka direktno iz ledenice kako bih im spustio temperaturu vode u akvariju i olakšao im život u ove paklene dane...

Offline Irusnjak

• Punopravni član
« Odgovori #47 u: Lipanj 23, 2006, 09:53:00 prijepodne »
Napravi sve da ih spasiš! Mislim da su podložni bloatu upravo mužjaci koji se stalno bore i podložniji su stresu i ranjavanju. Makar niti ženke nisu pošteđene  

Offline rott

• Punopravni član
« Odgovori #48 u: Lipanj 23, 2006, 12:29:00 poslijepodne »
na isti način i ja smanjujem temperaturu,ali ne dovoljno,malo me frka da ne skviknu od tog leda.