Flourite Sand, ispravak

, pise u upustvima da netreba ici podloga na njega i da je dugorocniji od svih podloga, cak i zivotni ciklus jednog aq moze izgurati. Uzeo sam sand jer imam malu litrazu, tj. da velika granulacija ne smanjuje dojam velicine samog aq. No sand je ajmo reci jako usitnjena lava kamen(bar mislim) sa hranjivim sastojicima zemlje, treseta i pri malom micanju podloge dize se prasina koju je nemoguce odstraniti,a ispiranje nije dolazilo u obzir. Zato je sand morao ici u najlonke, ali ovo nisu bilo kakve najlonke ovo su ultra tanke, tako sa cak nisam treba busiti najlonke jel nije bilo potrebe. Imao sa mananda taman za pokrivanje sanda, makar sam na pocetku vidjevsi sand i boju , mislio to je to. No nije bitno, bilje raste odlicno pod ovom podlogom i vrijedi svake lipe, najbolje sto sam imao ..a imao sam ih
-kako mislim izgurati bez gnojenja i co2, pa jel mora svaki aq imati co2 i gnojenje. Ajde povremeno pognojiti kod izmjene vode to ok i kada dodje vrijeme za to imam elemente , ali kazu na spec. da je dugorocna hranjiva podloga .
-od algi imam samo malo diathome, zanemarivo .. bas sam se neki dan zacudio kada sam vidio bas takve dim. 60x30x30 kod kolege a kuri 4x24 w , na visecoj rasvijeti, udaljenoj 15 cm od povrsine vode, normalno gnojenje, co2 , turbo pa sam se ja cudio njemu kao sto se ti meni cudis, kaze nema algi