super je sve
jel to ta rasvjeta? valja to šta?
http://www.ebay.com/itm/165W-Dimmable-LED-Aquarium-Light-Full-Spectrum-Fish-Tank-Reef-Coral-grow-LPS-SPS-/291494354717?var=&hash=item43de6adf1d:m:m9V8r67XMD9s3PdmpI6znoQ
Rasvjeta radi svoj posao
po sistemu koliko para toliko muzike ! Ja je imam al stoji u podrumu kao rezerva za izvanredne situacije i za tu svrhu mi je ok !!
Po meni solidno uradjeno recimo nivo DIY nikakve ekstra al radi ! Ovo ti radi jedno 6-7 Kineza koji prodaje svako sa svojim labelom !
Tu počinju razlike u spektru neki ugradjuju toplo bijele pa je svjetlost dosta žuta ! Neki opet imaju jako glasne ventilatore, .....
Snaga LED je reducirana zbog grijanja sa nekim modelima bilo je tu velikih problema ! Tako da 165 W je zbir ugradjenih LED a rade na 110 - 120 W ovisno koja firma ih pravi ! ( stoji ti na naljepnici sa tehničkim podatcima
)
Puno bolji pokazao se model 165 wifi koji ima i kontroler i dimanje ! Ovaj sa tvog linka ima samo dva potenciometra za manuelni podešavanje i paljenje isto manuelno znaci dva kabela i treba ti dva timera !
Neki su i modificirali lampu sa tihim ventilatorima , zamjenom toplo u hladno bijelu , vadjenje crvenih
I zelenih i zamjenom u plavi spektar , dodavanjem sočiva dobili su pristojne rezultate !!! E sad koliko se to isplati je drugi padež !
Ako budeš nabavljao gledaj da nabaviš MARS 165 wifi ili ROLANDO 165 wifi , razlika u cijeni nije toliko ogromna a dobijaš lampu sa tihim coolerima , dobrim spektrom , automatskim dimovanjem i mogućnost programiranja !
Ako ćeš ovaj basis model onda je opcija da složiš sam nešto jer kao sto već napisa ovo je solidni DIY nivo koji se može sam napraviti