Srpanj 22, 2025, 13:47:55 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Slab protok kroz filter  (Posjeta: 1960 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline dulezg

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 37
Slab protok kroz filter
« u: Veljača 25, 2015, 23:00:27 poslijepodne »
Pozdrav svima,

u 54l akvariju imam Juwelov filter Bioflow Mini. Problem je što se spužvica, koja se nalazi u filteru, jako brzo "zapuni" nečistoćama i protok kroz filter je gotovo nikakav. Tako da svakih 2-3 tjedna max moram čistiti filter i prati spužvicu. Koliko sam upoznat, to nije pametno toliko često raditi. Akvarij se čisti jednom tjedno (zamjena vode i usisavanje podloge).

Kako bi mogao riješiti ovaj problem? Zamjeniti spuživicu sa nekom koja ima veće rupice? Trenutno je unutra Juwelova plava spuživca.

Hvala na savjetima.

Offline kinggo

• Počasni član
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
Odg: Slab protok kroz filter
« Odgovori #1 u: Veljača 25, 2015, 23:22:29 poslijepodne »
pa nije da mozes tu nesto pametno napraviti. Taj mini je manji ali zato i losiji od onih starih koji su dolazili sa rekord serijom.
Ili kupis neki vanjski ili properes lagano taj svakih 2 tjedna i to je to.

Offline dulezg

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 37
« Odgovori #2 u: Veljača 25, 2015, 23:28:46 poslijepodne »
Ahhh... Koliko para tolko muzike...

Vanjski filter je u planu, ali tek kad ovaj prestane raditi. Do tada mi onda ne preostaje ništa osim učestalog čišćenja.

Thx

Offline kinggo

• Počasni član
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
« Odgovori #3 u: Veljača 26, 2015, 10:50:44 prijepodne »
da, nazalost...........
nekad je to izgledalo oavko nekako

i tu si se mogao malo igrati sa materijalima i uz ucestalu promjenu ove fine vate to je bilo OK, nije trebalo cesto petljati po filteru jer bi vata zadrzala sve veliko smetje a ono sto je ulazilo na doljni usis bi ostalo ispod materijala i to se je lagano usisalo prilikom promjene vode.
a ovaj bioflow mini.....

vuce vodu odozdola i sa obje bocne strane, spuzva je mala i nemas nikakvu mogucnost tu dodati nesto da ti zastiti spuzvu. Taman da i iskemijas nesto opet trebas raskopati sve da bi to ocistio sto prije nije bio slucaj. Ja sam imao narezanih komada te vate i to bih promijenio svakih par dana za par sekundi i to je bilo to.