Srpanj 22, 2025, 08:13:15 prijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: t5 rasvjeta  (Posjeta: 2078 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline JokerST

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 28
t5 rasvjeta
« u: Siječanj 31, 2015, 15:41:27 poslijepodne »
bok, evoo pošto planiram radit novi poklopac za akvarij odlučio san više pažnje posvetit rasvjeti! Odlučio san se za T5 rasvjetu( ako netko ima bolji prijedlog volio bih cut) ee sadaa ono što mene zanima je sljedeće: ako mi neko može reć di se u splitu i okolici može kupit grla za t5 ili naručit priko interneta , ii malo objasnit to sa prigušnicama i ejsu obavezne te koliko wata i na akvarij od 90L srednje zasaden sa srednje zahtjevnim biljem
Keep Scrolling :AkTer:

Offline cactus

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Neo
Odg: t5 rasvjeta
« Odgovori #1 u: Siječanj 31, 2015, 16:37:55 poslijepodne »
ja imam aq slične litraže i 96l i stavio sam 3 t5 lampe, poklopac radim od forexa 8mm

Offline kinggo

• Počasni član
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
« Odgovori #2 u: Siječanj 31, 2015, 16:48:35 poslijepodne »
grla imas u pet centru
Lampe gledaj da ti budu cim duze a da stanu u poklopac.
Gledaj juwel dimenziju zato jer dobijes vise W sa kracim lampma pa ne moras zakrciti poklopac. Imas
24 W - 438 mm
28 W - 590 mm
35 W - 742 mm
45 W - 895 mm
54 W - 1047 mm
54 W - 1200 mm
Za malo ozbiljnije bilje gledaj da imas izmedju 0.5 i 0.75 W/l
Prigusnicu kupis kad odredis koje lampe idu unutra. I prigusnice su ti obicno za 2 lampe pa gledaj da stavis dvije lampe. Ako ti kombinacija 2 lampe malo slaba (ne znam duzinu) onda mozes dodati ovu najkracu od 24W i za nju mozes iskoristiti prigusnicu iz stedne zarulje.

Offline JokerST

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 28
« Odgovori #3 u: Siječanj 31, 2015, 19:41:18 poslijepodne »
aham hvala, naša san ovako: http://www.pet-centar.hr/detalji_proizvoda.8e10a1c762f044bdbf9eb72b68a73511.sylvania-grlo-vodotjesno-nepropusno-grlo-za-fluo-cijevi-set-2-kom.aspx jeste na to mislisli?

ii ako bi mi moga neko objasnit to kako to sve postavit s prigušnicama i ostalim
Keep Scrolling :AkTer:

Offline kinggo

• Počasni član
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
« Odgovori #4 u: Siječanj 31, 2015, 20:13:21 poslijepodne »
da, to su T5 grla. Kaj se tice spajanja, to ti mogu reci tek kad odlucis koje lampe stavljas i nabavis prigusnicu jer ne spajaju ju se sve prigusnice jednako. Imas shemu na svakoj.
Ako mislis bas na samu konzolu koja bi to nosila, najjednostavnije ti je kupiti komad alu cijevi 40x40 ili tako nesto, kaj vec nadjes i onda na tome napraviti 4 rupe u koje ces ugurati grla i prigusnicu smjestis unutra.

Offline cactus

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Neo
« Odgovori #5 u: Siječanj 31, 2015, 20:26:34 poslijepodne »
prigušnice sam izvadio iz štednih kao što kaže kolega kinggo, u peveca sam našao štedne žarulje od 24w po 30kn, ove oriđiđi su puno skuplje, zalemio i sve šljaka....moj projekt je isto u izradi...

Offline ante78

• Trade Count: (+12)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 47
« Odgovori #6 u: Siječanj 31, 2015, 21:54:49 poslijepodne »
da se i ja malo nadovežem naj jednostavnije uzmeš kanalice PVC za razvod instalacije imas u raznim dimenzijama ja sam uzeo 40mmx40mm na krajevima izbuši rupe skalperom nabiješ grla(silikoniraj rupe i grla)  pospajaš grla na prigusnicu i prigusnicu izbacis vanmoja je vani al kazu kad se izolira moze i u kanalici ostat moja je vani
uglavnom evo link da neduljim previše pa pogledaj  http://www.alexteo.com/aquarium/diy-t5-lighting-for-aquarium/